Δεκατρία χρόνια στην ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής-Ισόβια στον Ρουπακιά

Σε ποινή κάθειρξης 13 ετών καταδίκασε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας τον γενικό γραμματέα της Χρυσής Αυγής Νίκο Μιχαλολιάκο για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, ενώ την ίδια ποινή έλαβαν και οι Ηλίας Κασιδιάρης, Γιαννης Λαγός, Χρήστος Παπάς, Γιώργος Γερμενής και Ηλίας Παναγιώταρος για το ίδιο αδίκημα. Μοναδική διαφοροποίηση του δικαστηρίου ήταν ο  Αρτέμης Ματθαιόπουλος, που καταδικάστηκε σε 10 έτη κάθειρξη για το ίδιο αδίκημα. 

Για τους βουλευτές που κρίθηκαν ένοχοι για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση: Παναγιωτης Ηλιοπουλος και Νικος Κούζηλος κάθειρξη 7 ετών, ενώ οι Πολύβιος Ζησιμόπουλος, Ελενη Ζαρούλια, Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, Αντώνης Γρέγος, Δημητρης Κουκούτσης καταδικάστηκαν σε κάθειρξη 6 ετών. 

Οι Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, Σταθης Μπούκουρας, Νικος Μίχος και Μιχάηλ Αρβανίτης που είχαν λάβει ελαφρυντικό, καταδικάστηκαν σε πέντε κάθειρξη. 

Η ποινή των ισοβίων επιβλήθηκε στον Γιώργο Ρουπακιά, τον δολοφόνο του Παύλου Φύσσα, για την ανθρωποκτονία και για την ένταξη σε εγκληματική οργάνωση του επιβλήθηκε κάθειρξη 10 ετών.

Ο πυρηνάρχης Νίκαιας Γιώργος Πατελης καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 8 ετών για την συνεργεία σε ανθρωποκτονια και 6 για την ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.  

Ο πυρηνάρχης Περάματος Αναστάσιος Παναταζης καταδικάστηκε σε 8 απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος των Αιγυπτίων ψαράδων και σε 6 για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, ενώ για την επίθεση στο ΠΑΜΕ έλαβε 2 έτη για κάθε επικίνδυνη σωματική βλάβη στα τρία θύματα.

Έτοιμη για συλλήψεις η Αστυνομία
«Μόλις ενημερωθούμε αρμοδίως για τα στελέχη της Χρυσής Αυγής που θα πρέπει να οδηγηθούν στη φυλακή, σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΛΑΣ θα προχωρήσουν στην άμεση σύλληψή τους. Η αστυνομία είναι πανέτοιμη και γνωρίζει πού είναι ο καθένας» τονίζουν στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων αστυνομικές πηγές.

Σημειώνεται ότι αστυνομικοί παρακολουθούν διακριτικά, εδώ και πολλές ημέρες, στελέχη της Χρυσής Αυγής και γνωρίζουν πολύ καλά όλες τις κινήσεις τους.

Δειτε Επισης

Υποδύθηκαν τους αστυνομικούς και μπούκαραν σε σπίτι-Έδεσαν γυναίκα κι έφυγαν με πάνω από 100.000€
Δεν άναψε με τον παραδοσιακό τρόπο η Ολυμπιακή Φλόγα αλλά ξεκίνησε το ταξίδι της
Συνελήφθη ο εργολάβος του κτιρίου που κατέρρευσε και καταπλάκωσε τον αστυνομικό
Θρήνος για τον 31χρονο αστυνομικό που σκοτώθηκε όταν κατέρρευσε κτήριο-Έκανε μεροκάματα εκτός υπηρεσίας
Νέα μαρτυρία για τον νεκρό στο Πασαλιμάνι-«Πήδηξε στο φορτηγό για να σωθεί και τον πλάκωσαν τα μπάζα»
Σε γνωστό ιστότοπο fake news βασίστηκε ο χρησμός του Έλον Μασκ για πληθυσμιακή κατάρρευση της Ελλάδας
Τραγωδία στον Πειραιά… Νεκρός 31χρονος από την κατάρρευση κτηρίου-«Έπεσε ο τοίχος και τον πλάκωσε» (pics)
Κατέρρευσε τμήμα κτηρίου στο Πασαλιμάνι-Τρεις ελαφρά τραυματίες, ένας εγκλωβισμένος (pics)
Η Ολυμπιακή Φλόγα ανάβει στην Αρχαία Ολυμπία και ξεκινά το ταξίδι της για το Παρίσι
Με Παπανώτα, Αντώναρο και Μάριο Αθανασίου η λίστα των 35 υποψηφίων στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ