Ξέσπασαν σε χειροκροτήματα οι διαδηλωτές στη μη αναγνώριση ελαφρυντικών στη Χρυσή Αυγή

Με χειροκροτήματα έγινε δεκτή από τους συγκεντρωμένους έξω από το Εφετείο η μη αναγνώριση ελαφρυντικών στην διευθυντική ομάδα της Χρυσής Αυγής.

Στο άκουσμα της είδησης ότι το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στους επτά καταδικασθέντες για την διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης το συγκεντρωμένο πλήθος μπροστά στο Εφετείο ξέσπασε σε χειροκροτήματα φωνάζοντας «ο λαός απαιτεί οι φασίστες φυλακή».

Χειροπέδες σε οπαδούς της Χρυσής Αυγής που συγκεντρώθηκαν έξω από το Εφετείο
Σε 10 προσαγωγές ατόμων που πρόσκεινται στη Χρυσή Αυγή προχώρησε, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η ελληνική Αστυνομία επειδή συγκεντρώθηκαν έξω από το Εφετείο Αθηνών παρά τη σχετική απαγόρευση με απόφαση του γενικού αστυνομικού διευθυντή Αττικής.
  
Νωρίτερα, η Μάγδα Φύσσα, η οποία έφτασε στο Εφετείο για την συνέχιση της δικονομικής διαδικασίας, καταχειροκροτήθηκε από τους συγκεντρωμένους.

Κανένα ελαφρυντικό στην ηγετική ομάδα
Κανένα ελαφρυντικό δεν αναγνώρισε το δικαστήριο στην ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής αλλά και στον Γιώργο Ρουπακιά. Πρόκειται για τους Νίκο Μιχαλολιάκο, Ηλία Κασιδιάρη, Χρήστο Παππά, Ιωάννη Λαγό, Γιώργο Γερμενή, Ηλία Παναγιώταρο και Αρτέμη Ματθαιόπουλο.

Οι δικαστές ομόφωνα αναγνώρισαν ελαφρυντικά σε 14 κατηγoρούμενους.

Ο Χρυσοβαλάντης Αλεξ;oπουλος και ο Στάθης Μπούκουρας έλαβαν ελαφρυντικό για καλή συμπεριφορά μετά την πράξη. Ο Νίκος Μίχος έλαβε το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας και ο Μιχάηλ Αρβανίτης αυτό του σύννομου βίου.

Σε οκτώ κατηγορούμενους αναγνωρίσθηκε το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας. Πρόκειται για τους  Αναστάσιο Αναδιωτη, Γιώργο Τσακανίκα, Δημήτρη Αγριογιαννη, Μάρκο Ευγενικό, Χρήστο Χατζηδακη, Θωμά Μαρία, Αριστοτέλη  Χρυσαφίτη,Κώστα Παπαδόπουλος. Επίπλεον, στους  Γιώργο Δήμου και Γιώργο Σκαλκο το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς.

Κανένα ελαφρυντικό, επίσης, δεν αναγνωρίστηκε για τον Γιώργο Ρουπακιά, αλλά και για όσους εμπλέκονται στη δολοφονία Φύσσα, στην επίθεση στα μέλη του ΠΑΜΕ και στους Αιγύπτιους ψαράδες.

Συγκεκριμένα, αναγνώρισε τα ελαφρυντικά της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη, της ειλικρινής μεταμέλειας και του σύννομου βίου.

Πηγή: in.gr

Δειτε Επισης

Της έκοψαν τα φρένα για να τη σκοτώσουν-Πώς κατάφερε να σταματήσει το αυτοκίνητο
Κ. Μητσοτάκης: Σημαντικό το πρόγραμμα visa express για Τούρκους επισκέπτες σε Αιγαίο
Βρέθηκαν υπολείμματα οστών στο ιδιωτικό οικόπεδο όπου είχε μεταφερθεί χώμα από τα Τέμπη
Βίντεο ντοκουμέντο από τη δολοφονία της Κυριακής-Η στιγμή που ο 39χρονος τραβάει το μαχαίρι
Κλείδωσε για τις 13 Μαΐου η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν στην Άγκυρα
Έως και τις 29 Απριλίου οι εγγραφές για επιστολική ψήφο στην Ελλάδα
Πειθαρχική έρευνα κατά Εισαγγελέως στην υπόθεση των Τεμπών
Στις 22 Απριλίου η συνάντηση για ΜΟΕ Ελλάδα-Τουρκίας
Η Αθήνα η πόλη που μυρίζει πιο ωραία στον κόσμο-Σε ποια θέση βρίσκεται η Λευκωσία
Εκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Παπανώτας με απόφαση Κασσελάκη