Μισόλογα Τσαβούσογλου για την προβοκάτσια με τη σημαία στο Καστελόριζο

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου καταδίκασε στα λόγια και όχι με κάποια επίσημη ανακοίνωση ή επίσημη κίνηση για να βρεθούν οι ένοχοι την προβοκάτσια σε βάρος της ελληνικής σημαίας που είναι ζωγραφισμένη σε βράχο στο Καστελόριζο.
 
Ο Τούρκος υπουργός κλήθηκε να σχολιάσει το θέμα σε τηλεοπτική εκπομπή και δήλωσε πως η κόκκινη μπογιά στην ελληνική σημαία δεν είναι σωστή κίνηση: «Εμείς, ως έθνος, είμαστε ευαίσθητοι για τη δική μας σημαία και όλοι είναι ευαίσθητοι για τη δική τους σημαία. Η σημαία μας κάηκε πρόσφατα στην Ελλάδα και αντιδράσαμε. Πρέπει να δείξουμε την ευαισθησία που δείχνουμε στη δική μας και για τη σημαία των άλλων. Δεν βρίσκουμε τις επιθέσεις στις σημαίες σωστές. Αυτό συμβαίνει επειδή οι σχέσεις με την Ελλάδα είναι τεταμένες. Δεν πρόκειται να εγκαταλείψουμε αυτή τη βασική μας αρχή. Ακόμα και στους πολέμους, το τουρκικό έθνος σεβάστηκε τις σημαίες και τα σύμβολα των άλλων. Περιμένουμε σεβασμό και για τη δική μας σημαία».
 
Το χρονικό της προβοκάτσιας
Το πρωινό του περασμένου Σαββάτου οι κάτοικοι του Καστελόριζου ξύπνησαν από το άκουσμα τουρκικών στρατιωτικών εμβατηρίων, ως και του εθνικού ύμνου της γειτονικής χώρας.
 
Παράλληλα, η ελληνική σημαία στη Μεγίστη είχε βαφτεί με κόκκινη μπόγια. Και για τις δύο θρασύτατες ενέργειες, που είναι στο πλαίσιο στοχευμένων ψυχολογικών επιχειρήσεων, τουρκικό DRONE ενεργούσε πάνω από το νησί (προφανώς είχε απογειωθεί από τα απέναντι τουρκικά παράλια) και η διάρκεια της πτήσης του πάνω από την εσχατιά ελληνικής γης υπολογίζεται σε μία ώρα.
 
Με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών καταδίκασε απερίφραστα τη χθεσινή προσβολή της ελληνικής σημαίας στο Καστελόριζο, τονίζοντας ότι «τέτοιες απαράδεκτες ενέργειες αποσκοπούν να δυναμιτίσουν τις προοπτικές αποκλιμάκωσης της έντασης μεταξύ των δύο χωρών. Το ΥΠΕΞ ζητάει από τις τουρκικές αρχές την άμεση καταδίκη και διερεύνηση του περιστατικού, ώστε οι υπαίτιοι να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης».
 
Πηγή: Ελεύθερος Τύπος
 

Δειτε Επισης

Δίωξη για κακούργημα στον Κωνσταντίνο Φλώρο για τον ξυλοδαρμό στη Βουλή
Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»-Μπήκαν πουλιά στον κινητήρα
Δεν θα συμμετάσχουν στις Ευρωεκλογές οι Σπαρτιάτες-Μπλόκο από τον Άρειο Πάγο
Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος για την επίθεση στον Βασίλη Γραμμένο της Ελληνικής Λύσης
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την εξιχνίαση της δολοφονίας του Λυγγερίδη-Από ποιον δόθηκε η εντολή
Άρση ασυλίας του Κυριάκου Βελόπουλου αποφάσισε η Βουλή
Εικόνες απείρου κάλλους στην Ελληνική Βουλή-Έπεσαν γροθιές ανάμεσα σε πρώην και νυν Βουλευτή
ΒΙΝΤΕΟ: Απόκοσμες εικόνες στην Ελλάδα, λόγω της σκόνης-«Σαν σκηνικό από τον Άρη»
Ανήλικος στην Ελλάδα, έσβησε τσιγάρο στο πρόσωπο μαθητή γυμνασίου-Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο
Πνίγηκε στην αφρικανική σκόνη η Ελλάδα-Βρίσκεται στην κορύφωση του το φαινόμενο