Σάββατο 30 Μαϊ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Στο έλεος της κακοκαιρίας η Σκόπελος. Τεράστιες ζημιές

  23/09/2015 15:08
 Στο έλεος της κακοκαιρίας η Σκόπελος. Τεράστιες ζημιές

Στο έλεος της κακοκαιρίας η Σκόπελος. Τεράστιες ζημιές

  23/09/2015 15:08

  Μεγάλες καταστροφές σημειώθηκαν στη Σκόπελο, που επλήγη χθες το βράδυ από ισχυρή καταιγίδα, που σάρωσε επί τρεις ώρες όλο το νησί. Στην κεντρική παραλία της Σκοπέλου ένα ορμητικό ποτάμι με απίστευτη δύναμη και ταχύτητα έπαιρνε ό,τι έβρισκε στο πέρασμά του.


Σκόπελος_Πλυμήρες


Από τα ορμητικά νερά παρασύρθηκαν και καταστράφηκαν δεκάδες δίκυκλα και αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα σε διάφορους χώρους της παραλίας ή που μεταφέρθηκαν από άλλα σημεία της Χώρας. Μεγάλες ζημιές υπέστησαν και πολλά καταστήματα στο παραλιακό μέτωπο. H Πυροσβεστική της Σκοπέλου έχει δεχτεί πάρα πολλές κλήσεις για αντλήσεις υδάτων από πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα.


Σκόπελος_Πλυμήρες6Κλειστά τα σχολεία στη Σκόπελο

Τα σχολεία, με απόφαση του δημάρχου, σήμερα θα μείνουν κλειστά σε όλο το νησί για λόγους ασφαλείας.
'Εχουν διακοπεί και οι τηλεφωνικές επικοινωνίες της σταθερής τηλεφωνίας σε μεγάλες περιοχές στην Χώρα Σκοπέλου, ενώ μεγαλα τμήματα του νησιού δεν ηλεκτροδοτούνται από χθες, εξαιτίας πτώσεων στύλων της ΔΕΗ και δέντρων.
Δρόμοι που είχαν κλείσει από μπάζα και πέτρες άνοιξαν με την παρέμβαση τεχνικών συνεργείων του δήμου Σκοπέλου και η συγκοινωνία αποκαταστάθηκε στον δρόμο Χώρας Σκοπέλου-Γλώσσας.


Σκόπελος_Πλυμήρες4


Ηδη στο νησί μεταβαίνει δύναμη 15 ανδρών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τον Βόλο, για να συνδράμει στην αποκατάσταση των ζημιών στο νησί.
Στη γειτονική Σκιάθο που επίσης επλήγη από την κακοκαιρία, μετατράπηκε σε ορμητικό χείμαρρο η κεντρική οδός Παπαδιαμάντη, ενώ στην περιοχή Κολιός έπεσε δένδρο και έκλεισε για μία ώρα ο δρόμος Σκιάθου-Κουκουναριών.


Σκόπελος_Πλυμήρες3


Η κακοκαιρία συνεχίζεται και σήμερα σε όλες τις Σποράδες, με βροχές κατά διαστήματα.Σκόπελος_Πλυμήρες2
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας