Τρίτη 20 Οκτ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

«Φλερτάρει» με το lockdown η Αττική, καμπανάκι για το κέντρο της Αθήνας

  21/09/2020 22:46
«Φλερτάρει» με το lockdown η Αττική, καμπανάκι για το κέντρο της Αθήνας

«Φλερτάρει» με το lockdown η Αττική, καμπανάκι για το κέντρο της Αθήνας

  21/09/2020 22:46
Η διασπορά του κορωνοϊού τείνει να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις στην Ελλάδα. Η Αθήνα φλερτάρει με το lockdown με το κέντρο να σπάει διαδοχικά τα ρεκόρ θετικών κρουσμάτων.
 
Ο μεγαλύτερος δήμος της χώρας εξελίσσεται σε υγειονομική βόμβα από την έναρξη της πανδημίας, καθώς από τους 2100 που φέρουν τον κορωνοϊό, οι 966 θετικοί στον κορωνοϊό, σχεδόν τα μισά δηλαδή ενεργά κρούσματα του λεκανοπεδίου, διαμένουν στο κέντρο της Αθήνας.
 
Ο δήμος της Αθήνας έχει μετατραπεί σε βόμβα κορωνοϊού και οι γειτονιές που βράζουν είναι τα Σεπόλια, η Κυψέλη, το Περιστέρι, τα Πετράλωνα και η Αττική. Με την Αττική να περνά από πορτοκαλί σε κόκκινο χρώμα επικινδυνότητας το lockdown έρχεται όλο και πιο κοντά.
 
Έχοντας στα χέρια του την αρνητική πρόβλεψη του ευρωπαϊκού οργανισμού δημόσιας υγείας ο καθηγητής και μέλος της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, Νίκος Σύψας, όχι μόνο χτύπησε κώδωνα κινδύνου, αλλά συστήνει το μόνο μέτρο που σύμφωνα με ελληνική μελέτη μπορεί να μειώσει τη διασπορά του ιού κατά 80%. Την απαγόρευση της κυκλοφορίας.
 
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν απέκλεισε την Αττική από τις περιοχές όπου μπορούν να εφαρμοστούν lockdown.
 
Στοίχημα παραμένει η σωστή εφαρμογή των μέτρων και για αυτό η κυβέρνηση φέρνει πολύ σύντομα όπως ανακοινώθηκε και σχετική εφαρμογή για τα κινητά τηλέφωνα με την οποία οι πολίτες θα ενημερώνονται μέσω του ΤΚ κάθε περιοχής για τα μέτρα προστασίας που ισχύουν κατά τόπους.
 
Δύο είναι, κατά τους ειδικούς, οι ομάδες του πληθυσμού που δημιουργούν το μεγάλο πρόβλημα στην Αθήνα. Η πρώτη είναι οι μετανάστες, καθώς ζουν πολλά άτομα μαζί σε σπίτια και εκ των πραγμάτων δεν μπορούν να τηρήσουν τους υγειονομικούς κανόνες.
 
Η δεύτερη ομάδα είναι οι ηλικιωμένοι. Σε αυτή την ομάδα το πρόβλημα προκύπτει από τους οικείους τους, καθώς κολλούν από μέλη της οικογένειάς τους.
 
Η κυβέρνηση φαίνεται πως δεν έχει πια άλλη επιλογή παρά μόνο τον περιορισμό της κυκλοφορίας σε πιο γενικευμένο βαθμό, και στο τέλος να έρθει και ο αποκλεισμός της Αττικής.
 
Πριν το lockdown αναμένεται να έρθει μεγαλύτερος περιορισμός της κίνησης, με το sms που γνωρίζαμε.
 
Πηγή: in.gr
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας