«Φλερτάρει» με το lockdown η Αττική, καμπανάκι για το κέντρο της Αθήνας

Η διασπορά του κορωνοϊού τείνει να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις στην Ελλάδα. Η Αθήνα φλερτάρει με το lockdown με το κέντρο να σπάει διαδοχικά τα ρεκόρ θετικών κρουσμάτων.
 
Ο μεγαλύτερος δήμος της χώρας εξελίσσεται σε υγειονομική βόμβα από την έναρξη της πανδημίας, καθώς από τους 2100 που φέρουν τον κορωνοϊό, οι 966 θετικοί στον κορωνοϊό, σχεδόν τα μισά δηλαδή ενεργά κρούσματα του λεκανοπεδίου, διαμένουν στο κέντρο της Αθήνας.
 
Ο δήμος της Αθήνας έχει μετατραπεί σε βόμβα κορωνοϊού και οι γειτονιές που βράζουν είναι τα Σεπόλια, η Κυψέλη, το Περιστέρι, τα Πετράλωνα και η Αττική. Με την Αττική να περνά από πορτοκαλί σε κόκκινο χρώμα επικινδυνότητας το lockdown έρχεται όλο και πιο κοντά.
 
Έχοντας στα χέρια του την αρνητική πρόβλεψη του ευρωπαϊκού οργανισμού δημόσιας υγείας ο καθηγητής και μέλος της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, Νίκος Σύψας, όχι μόνο χτύπησε κώδωνα κινδύνου, αλλά συστήνει το μόνο μέτρο που σύμφωνα με ελληνική μελέτη μπορεί να μειώσει τη διασπορά του ιού κατά 80%. Την απαγόρευση της κυκλοφορίας.
 
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν απέκλεισε την Αττική από τις περιοχές όπου μπορούν να εφαρμοστούν lockdown.
 
Στοίχημα παραμένει η σωστή εφαρμογή των μέτρων και για αυτό η κυβέρνηση φέρνει πολύ σύντομα όπως ανακοινώθηκε και σχετική εφαρμογή για τα κινητά τηλέφωνα με την οποία οι πολίτες θα ενημερώνονται μέσω του ΤΚ κάθε περιοχής για τα μέτρα προστασίας που ισχύουν κατά τόπους.
 
Δύο είναι, κατά τους ειδικούς, οι ομάδες του πληθυσμού που δημιουργούν το μεγάλο πρόβλημα στην Αθήνα. Η πρώτη είναι οι μετανάστες, καθώς ζουν πολλά άτομα μαζί σε σπίτια και εκ των πραγμάτων δεν μπορούν να τηρήσουν τους υγειονομικούς κανόνες.
 
Η δεύτερη ομάδα είναι οι ηλικιωμένοι. Σε αυτή την ομάδα το πρόβλημα προκύπτει από τους οικείους τους, καθώς κολλούν από μέλη της οικογένειάς τους.
 
Η κυβέρνηση φαίνεται πως δεν έχει πια άλλη επιλογή παρά μόνο τον περιορισμό της κυκλοφορίας σε πιο γενικευμένο βαθμό, και στο τέλος να έρθει και ο αποκλεισμός της Αττικής.
 
Πριν το lockdown αναμένεται να έρθει μεγαλύτερος περιορισμός της κίνησης, με το sms που γνωρίζαμε.
 
Πηγή: in.gr
 

Δειτε Επισης

Η πρώτη αντίδραση Πισπιρίγκου μετά την ισόβια κάθειρξη-«Έχω ήδη ασκήσει έφεση»
Ομόφωνα ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για το θάνατο της Τζωρτζίνας-Της επιβλήθηκε ισόβια κάθειρξη
Ένοχος ο Ηλίας Μίχος για το βιασμό της 12χρονης-Αθώα η μητέρα
ΒΙΝΤΕΟ: Επεισόδια κατά τη μεταγωγή του Μίχου και των άλλων κατηγορουμένων στην υπόθεση Κολώνου
ΒΙΝΤΕΟ: Άγριος ξυλοδαρμός μαθητριών στην Ελλάδα-Μπουνιές, κλωτσιές και μαλλιοτραβήγματα
Δύο σεισμοί 5,6 και 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά της Ηλείας-Αισθητοί και στην Αττική
Τραγικό το τέλος της 85χρονης στην Καρδίτσα-Την κατασπάραξε ζώο
Σοκ στην Καρδίτσα-Εντοπίστηκε ακέφαλο πτώμα 85χρονης σε οικία
Εντός της ημέρας η απόφαση για το βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό
Η ώρα της κρίσης για την Ρούλα Πισπιρίγκου-Αποφασίζει το Δικαστήριο για το θάνατο της Τζωρτζίνας