Χασίς αξίας 700.000 ευρώ εισήγαγαν στην Ελλάδα μέσα σε μπισκότα και τσιπς

Τέλος στη δράση κυκλώματος που διακινούσε μεγάλες ποσότητες υδροπονικής κάνναβης, μέσω Ισπανίας, έδωσαν αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών στην Ελλάδα μετά από εβδομάδες ερευνών. Συνελήφθησαν ένας 63χρονος και ένας 29χρονος, ενώ αναζητούνται άλλα τρία άτομα - μέλη του κυκλώματος.
 
Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας αξιοποίησαν τις πληροφορίες για το κύκλωμα που έφερε στη χώρα ναρκωτικά από την Ισπανία και κατάφεραν να φτάσουν στα ίχνη του. Έτσι μετά από αστυνομική επιχείρηση το μεσημέρι της Κυριακής, συνελήφθησαν στην περιοχή του Μαραθώνα ο μεν 63χρονος να κατέχει εντός φορτηγού ποσότητα κάνναβης βάρους περίπου 68 κιλών, ο δε 29χρονος να κατέχει εντός έτερου φορτηγού ποσότητα κάνναβης βάρους 54,5 κιλών, την οποία μόλις είχε μεταφορτώσει.
 
Από την έρευνα της Δίωξης Ναρκωτικών διαπιστώθηκε ότι ο 63χρονος, ο οποίος ενεργούσε και για λογαριασμό των υπολοίπων μελών της οργάνωσης, εισήγαγε μέσω του λιμανιού της Ηγουμενίτσας, με φορτηγό, ποσότητα κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας (skunk) βάρους 122 κιλών και 590 γραμμάριων, με το προκάλυμμα της νόμιμης μεταφοράς φορτίου (μπισκότα και τσιπς).
 
Το φορτίο των ναρκωτικών το είχε παραλάβει από την Ισπανία, ενώ συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: ποσότητα κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας (skunk), βάρους 122 κιλών και 590 γραμμάριων, Δ.Χ.Φ. αυτοκίνητο, Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, το χρηματικό ποσό των 970 ευρώ, 3 κινητά τηλέφωνα και συσκευή tablet.
 
Να σημειώσουμε, τέλος ότι, το προσδοκώμενο όφελος από τη διακίνηση της ανωτέρω ποσότητας, υπερβαίνει τις 700.000 ευρώ. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.
 
Πηγή: Έθνος
 

Δειτε Επισης

Δύο σεισμοί 5,6 και 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά της Ηλείας-Αισθητοί και στην Αττική
Τραγικό το τέλος της 85χρονης στην Καρδίτσα-Την κατασπάραξε ζώο
Σοκ στην Καρδίτσα-Εντοπίστηκε ακέφαλο πτώμα 85χρονης σε οικία
Εντός της ημέρας η απόφαση για το βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό
Η ώρα της κρίσης για την Ρούλα Πισπιρίγκου-Αποφασίζει το Δικαστήριο για το θάνατο της Τζωρτζίνας
Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη από 159 βουλευτές-Μητσοτάκης κατά πάντων
Πυροβολισμοί στα ΚΤΕΛ Κηφισού-Ένας τραυματίας
Υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους Σταύρος Παπασταύρου και Γιάννης Μπρατάκος
Βίντεο ντοκουμέντα με τη συμμορία που ξάφριζε σπίτια στα Βόρεια Προάστια
Μάγδα Φύσσα για τη 12χρονη στον Κολωνό-«Δεν φταίει το παιδί, φταίμε εμείς»