Τρίτος νεκρός από την κακοκαιρία στην Ελλάδα-Θρίλερ με τη γυναίκα που αγνοείται

Νεκρός εντοπίστηκε σύμφωνα με την ΕΡΤ ο 62χρονος κτηνοτρόφος στην Καστανιά Καρδίτσας το πρωί της Κυριακής, ο οποίος αγνοούνταν από χτες όταν εξαιτίας της σφοδρής βροχόπτωσης κατέρρευσε η σκεπή του σπιτιού του.
 
Πλέον ο αριθμός των νεκρών από την φονική κακοκαιρία που χτύπησε την Θεσσαλία να ανέρχεται στους τρεις.
 
Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι υπεράνθρωπες προσπάθειες των αντρών της Πυροσβεστικής να εντοπίσουν τους δύο αγνοούμενους από τον καταστροφικό κυκλώνα Ιανό.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Διέλυσε» την Θεσσαλία στο πέρασμά του ο Ιανός-Αγωνία για τους αγνοούμενους
 
Δύο αγνοούμενοι
Πρόκειται για:
 
– Την 43χρονη οδηγό του αυτοκινήτου που παρασύρθηκε στο Μουζάκι Καρδίτσας. Το αυτοκίνητό της εντοπίστηκε χθες, αλλά όχι και η ίδια.
 
– Και έναν βοσκό που αγνοείται στο Μακρυχώρι Καρδίτσας.
 
Τρεις νεκροί
Τα ορμητικά νερά άφησαν πίσω τους τρεις νεκρούς, μια γυναίκα στα Φάρσαλα, έναν άνδρα στην Καρδίτσα και τον 62χρονο κτηνοτρόφο από την Καστανιά, ενώ όλες οι έρευνες της Πολιτικής Προστασίας εστιάζονται στους υπόλοιπους αγνοούμενους.
 
Η ηλικιωμένη γυναίκα στα Φάρσαλα βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της στον οικισμό Βασιλί, ενώ ο 63χρονος κτηνοτρόφος στην περιοχή κοντά στο νοσοκομείο στην πόλη της Καρδίτσας.
 
Το πρωί της Κυριακής έγινε γνωστό πως βρέθηκε νεκρός και ο ηλικιωμένος άνδρας  στην Καστανιά Καρδίτσας.
 
Ο άνδρας αγνοούνταν από το Σάββατο όταν εξαιτίας της σφοδρής βροχόπτωσης κατέρρευσε η σκεπή του σπιτιού του. Άνδρες της ΕΜΑΚ είχαν στήσει από χτες επιχείρηση για τον εντοπισμό του με αποτέλεσμα να τον βρουν χωρίς τις αισθήσεις του το πρωί της Κυριακής.
 
Θρίλερ με τη φαρμακοποιό που αγνοείται στο Μουζάκι
Συναγερμός από χτες έχει σημάνει στις Αρχές για τον εντοπισμό μιας 43χρονης οδηγού, το όχημα της οποίας παρασύρθηκε στον Πάμισο ποταμό, στο Μουζάκι Καρδίτσας, ο οποίος «φούσκωσε» κατά το πέρασμα της φονικής κακοκαιρίας «Ιανός» από την περιοχή.
 
Η οδηγός του αυτοκινήτου, η οποία είναι φαρμακοποιός της περιοχής, το βράδυ της Παρασκευής, αγνοώντας τις απαγορεύσεις, επιχείρησε να διασχίσει τον Πάμισο ποταμό με αποτέλεσμα να παρασυρθεί κι έκτοτε να αγνοείται η τύχη της.
 
Άγνωστο παραμένει το εάν και πόσοι άλλοι βρίσκονταν μαζί της στο ίδιο όχημα, το οποίο δεν έχει εντοπιστεί. Οι έρευνες συνεχίζονται στην περιοχή από νωρίς το πρωί.
 
Παράλληλα, αγνοείται κι ένας 62χρονος στην Καστανιά Καρδίτσας που κατέρρευσε η στέγη του σπιτιού του και μέχρι τις 2:00 τα ξημερώματα συνεργεία της ΕΜΑΚ έδιναν μάχη για να τον εντοπίσουν.
 
Αγοραστός στο MEGA: Έχουμε μία αγνοούμενη, έγιναν πάνω από 800 διασώσεις
Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, μίλησε στο «MEGA Σαββατοκύριακο» και τους Ντίνο Σιωμόπουλο και Στέλλα Γκαντώνα για τις εικόνες καταστροφής στην περιφέρεια μετά την επέλαση του φονικού κυκλώνα.
 
Ο κ. Αγοραστός έκανε λόγο για μια δύσκολη ημέρα. «Τίποτα δεν είναι όπως χθες», υπογράμμισε.
 
«Υπάρχουν χωριά που δεν θυμίζουν το παρελθόν τους, δεν τα αναγνωρίζεις. Έχουμε πρόβλημα με τις υποδομές. Πεσμένοι δρόμοι, ακατάλληλες γέφυρες. Πρόβλημα με την υδροδότηση και την ηλεκτροδότηση. Έχουμε πρόβλημα σε φορτηγά και σε μηχανήματα.
 
Έχουμε πρόβλημα στη ζωτική και φυτική παραγωγή. Η κυβέρνηση εξήγγειλε πρόσθετα χρήματα για χρηματοδότηση στους τομείς αυτούς. Εμείς ως Περιφέρεια ζητήσαμε ταχύτητα και απλοποίηση.
 
Υπολογίζουμε ότι είναι πάνω από 8.000 σε όλη τη Θεσσαλία εκείνα που πρέπει να ελεγχθούν γιατί έχουν υποστεί ζημιές», ανέφερε.
 
«Έχουμε μία αγνοούμενη. Δεν υπήρχε ζευγάρι που είχε καταπλακωθεί, υπήρχε ένα ζευγάρι που απεγκλωβίστηκε», σημείωσε και μίλησε για πάνω από 800 διασώσεις.
 
«Γρήγορες αποζημιώσεις στους ανθρώπους της παραγωγής, στους ανθρώπους που έχασαν το βιός τους», τόνισε κλείνοντας.
 
Πέτρες και λάσπη έθαψαν την Άσσος
Ένα από τα πιο όμορφα χωριά της Κεφαλονιάς, η Άσσος, θάφτηκε κάτω από τόνους λάσπης και από πέτρες μετά την επέλαση του Ιανού στο νησί. Οι εικόνες που έρχονται από αυτό το πανέμορφο μέρος την επόμενη μέρα της κακοκαιρίας, είναι αποκαρδιωτικές. Το γραφικό λιμανάκι ουσιαστικά δεν υπάρχει πια, τα σκάφη που υπήρχαν καταστράφηκαν ολοσχερώς, ενώ τουλάχιστον 25 αυτοκίνητα θάφτηκαν κάτω από πέτρες, λάσπη και φερτά υλικά.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πέτρες και λάσπη έθαψαν την Άσσος-Βιβλική καταστροφή στο χωριό της Κεφαλονιάς
 
Οι κάτοικοι τις περιοχής παραμένουν στο έλεος του Θεού. Χωρίς ρεύμα και νερό για τρίτη διαδοχική μέρα, οι ηλικιωμένοι δεν μπορούν να βγουν από τα σπίτια τους, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν φτάσει μηχανήματα έργου στο γραφικό χωριό για να απομακρύνουν τους εκατοντάδες τόνους των βράχων.
 
Ένα βομβαρδισμένο τοπίο με τόνους πέτρας να σκεπάζουν τα πάντα. Αυτή είναι η απόρροια του κυκλώνα «Ιανού» στην Κεφαλονιά που κατέστρεψε τα πάντα στο διάβα του. Μία κάτοικος της Άσσου, η Αναϊς Χρυσάφη μιλάει για το πώς βίωσε αυτήν την καταστροφή.
 
Σοκαριστικές είναι οι περιγραφές των κατοίκων με μία εξ αυτών να συγκλονίζει μιλώντας στο Open TV. «Περιμένουμε να έρθουν να μας ξεθάψουν» είπε χαρακτηριστικά, ενώ αναφερόμενη στη θεομηνία τόνισε ότι «από τις 2:00 τα ξημερώματα που άρχισε να βρέχει, σταμάτησε στις 7:00 το απόγευμα της επόμενης ημέρας. Ακούγαμε το βουητό από τους βράχους που διέτρεχαν το χωριό και ήταν συγκλονιστικό...». 

Πηγή: in.gr / Έθνος

Δειτε Επισης

Ξάφριζε δωμάτια του ξενοδοχείου που εργαζόταν-Χειροπέδες σε 30χρονο, επιτέθηκε σε αστυνομικούς
ΒΙΝΤΕΟ: Κακοκαιρία εξπρές στην Ελλάδα-Πλημμύρησαν δρόμοι και υποστατικά, έπεσε χιόνι στο Πήλιο
Το προεκλογικό προφίλ του ΔΗΣΥ-Η μεσαία τάξη, η ευρωπαϊκή ταυτότητα και η «υπεύθυνη αντιπολίτευση»
Όταν οι φιλίες και οι συγγένειες συναντούν τα high politics
Ένορκες δηλώσεις πολιτών για τις €807.000 στον μονάχο-Ολοκληρώθηκαν δύο από τις διερευνώμενες υποθέσεις
Ενισχυτικά μαθήματα εκμάθησης Ελληνικών χρειάζονται 1100 παιδιά στην εκπαίδευση
Αρχές του 2025 η ψηφιοποίηση των αιτήσεων φοιτητικής μέριμνας-Το χρονοδιάγραμμα του ΥΠΟΙΚ
Γυναίκα φυλακίστηκε επειδή τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση περισσότερες από 2.000 φορές
Τέσσερις οι νεκροί από την πλημμύρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα-Επιμένουν τα προβλήματα στο Ντουμπάι
BINTEO: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο του Τραμπ