Σφοδρό το χτύπημα της κακοκαιρίας στην Κρήτη-Ποτάμια οι δρόμοι και διακοπές ρεύματος

Με σφοδρότητα χτύπησε την Κρήτη η κακοκαιρία «Ιανός» το απόγευμα του Σαββάτου, με το Ηράκλειο να αντιμετωπίζει τα πιο σοβαρά προβλήματα.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το cretapost, σε… Βενετία μετατράπηκε η πλατεία των Λιονταριών εξαιτίας της σφοδρής βροχόπτωσης. Η επέλαση της κακοκαιρίας είχε μικρή διάρκεια, όμως τα αποτελέσματά της ήταν ορατά καθώς μέσα σε λίγη ώρα έπεσαν αρκετά χιλιοστά βροχής.

Χαρακτηριστικό είναι το βίντεο στο οποίο φαίνεται πως η πλατεία των Λιονταριών μετά την καταιγίδα είχε πλημμυρίσει.
Οι μόνοι που βρίσκονταν στο σημείο ήταν οι καταστηματάρχες που δραστηριοποιούνται στο σημείο και με σκούπες έδιωχναν τα νερά.

Δείτε βίντεο από τα «Λιοντάρια»:

Ποτάμια οι δρόμοι στο Ηράκλειο, πλημμύρισαν καταστήματα
Την ίδια ώρα, οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, με τα αυτοκίνητα να κινούνται με ιδιαίτερη προσοχή. Οι Αρχές προχώρησαν στο κλείσιμο όλων των ιρλανδικών γεφυρών, με την αρχή να γίνεται στον Κατσαμπά που είχε υπερχειλίσει ο ποταμός στην περιοχή και ήταν επικίνδυνη η διάβαση.

Την ίδια ώρα, μαρτυρίες έκαναν λόγο για προβλήματα που προκλήθηκαν στο κέντρο του Ηρακλείου και συγκεκριμένα σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που πλημμύρισαν αλλά και σε κάποια σπίτια.

Προβλήματα με ηλεκτροδότηση και αεροπορικές πτήσεις
Προβλήματα έχουν καταγραφεί και σε επίπεδο ηλεκτροδότησης, καθώς εξαιτίας των κεραυνών συχνές είναι οι μονόλεπτες διακοπές ρεύματος σε διάφορες περιοχές του νομού Ηρακλείου.

Παράλληλα, σε έναν πυλώνα της ΔΕΗ σημειώθηκε έκρηξη, με αποτέλεσμα να μείνουν χωρίς ρεύμα περιοχές του ανατολικού Ηρακλείου.

Την ίδια ώρα, προβλήματα παρουσιάστηκαν και σε πτήσεις στο αεροδρόμιο Ηρακλείου, καθώς τρία αεροπλάνα δεν μπόρεσαν εξαιτίας καιρού να προσγειωθούν στο «Νίκος Καζαντζάκης».

Ο μεσογειακός κυκλώνας έκανε την αρχή της εμφάνισής του από τα δυτικά και συγκεκριμένα από τα Χανιά. Το απόγευμα όμως οι καταιγίδες και οι κεραυνοί έφτασαν και στο νομό Ηρακλείου.

Κατέρρευσε μπαλκόνι στην Αλικρανασσό
Το απόγευμα του Σαββάτου και ενώ ο «Ιανός» έδειχνε τα δόντια του στο Ηράκλειο, στη Νέα Αλικαρνασσό σημειώθηκε κατάρρευση ενός μπαλκονιού. Στην οδό Δημοκρατίας συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το neakriti, η βροχή παρέσυρε το προστατευτικό στηθαίο ταράτσας το οποίο με τη σειρά του συμπαρέσυρε το μπαλκόνι του πρώτου ορόφου του κτιρίου. Τα υλικά από το στηθαίο και το μπαλκόνι  έπεσαν πάνω σε δύο σταθμευμένα οχήματα, στα οποία προκάλεσαν πολύ σοβαρές ζημιές.

Το ευτυχές της υπόθεσης είναι ότι δεν σημειώθηκε κανένας τραυματισμός και οι ζημιές περιορίστηκαν στο μπαλκόνι και τα αυτοκίνητα. Την ίδια στιγμή από καθαρή τύχη ένα διερχόμενο αυτοκίνητο γλίτωσε από τα χειρότερα, καθώς πέρασε από το σημείο ελάχιστα δευτερόλεπτα μετά την πτώση του μπαλκονιού και έτσι απλώς πέρασε πάνω από τα μπάζα.

Στο σημείο έσπευσαν από την πρώτη στιγμή αστυνομια και συνεργείο της ΔΕΗ. Η μεν αστυνομία για να αποκλείσει το σημείο και το συνεργείο της ΔΕΗ για να αποκαταστήσει τη βλάβη που προκάλεσε στην ηλεκτροδότηση η πτώση των υλικών του μπαλκονιού σε καλώδια της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα για λίγη ώρα γειτονικές κατοικίες να έχουν διακοπή ρεύματος.

Πιο ήπια τα φαινόμενα στα Χανιά
Στα Χανιά, το πέρασμα της κακοκαιρίας ήταν πιο ήπιο, καθώς δεν σημειώθηκαν προβλήματα όπως στο Ηράκλειο. Σύμφωνα με τις καταγραφές των σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου/meteo.gr, σημαντικά ποσά βροχής καταγράφηκαν στην Παλαιόχωρα, όπου μέχρι τις 5 το απόγευμα είχαν πέσει 71 χιλιοστά βροχής.
Από το βράδυ του Σαββάτου, πάντως, η βροχή σταμάτησε και η κακοκαιρία φαινόταν να υποχωρεί.

Άλλωστε, σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, ο «Ιανός» θα κινηθεί πλέον νότια της Κρήτης, θα εξασθενήσει περαιτέρω και θα «σβήσει» φτάνοντας στις ακτές της βόρειας Αφρικής.

Πηγή: iefimerida.gr

Δειτε Επισης

Γυναίκα φυλακίστηκε επειδή τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση περισσότερες από 2.000 φορές
Τέσσερις οι νεκροί από την πλημμύρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα-Επιμένουν τα προβλήματα στο Ντουμπάι
BINTEO: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο του Τραμπ
Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης
Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
ABC: Το Ισραήλ εκτόξευσε τρεις πυραύλους κατά της αεράμυνας πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν-Μήνυμα προς Τεχεράνη