Και δεύτερος νεκρός από την φονική κακοκαιρία στην Ελλάδα-Αγνοείτο στην Καρδίτσα

Ακόμη ένα θύμα από την κακοκαιρία «Ιανός» στην Καρδίτσα.
 
Πρόκειται για τον κτηνοτρόφο από το χωριό Μαγουλίτσα που έψαχναν να εντοπίσουν οι διασώστες, και τελικά βρήκαν τον άνθρωπο νεκρό κοντά στο μαντρί του.
 
Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι μία ηλικιωμένη γυναίκα που είχε εγκλωβιστεί στο σπίτι της στο χωριό Βασιλί Φαρσάλων, έχασε τη ζωή της από τις πλημμύρες που έπληξαν την περιοχή.
 
Όπως αναφέρουν τοπικοί παράγοντες, οι κάτοικοι του χωριού στα Φάρσαλα, για να γλιτώσουν από τον «Ιανό» και τον όγκο του νερού που έπεσε στην περιοχή, κατέφυγαν στην εκκλησία, όπου βρήκαν καταφύγιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μία νεκρή και δύο αγνοούμενοι από τον φονικό Ιανό-Εκκενώθηκαν χωριά (vid&pics)


Δρόμοι και σπίτια πλημμύρισαν στην Καρδίτσα
Η πόλη της Καρδίτσας, σύμφωνα με όσα δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας Κωνσταντίνος Νούσιος, δέχθηκε τεράστιες ποσότητες νερού με αποτέλεσμα δρόμοι και σπίτια να πλημμυρίσουν με το ύψος του νερού να φτάνει και το ένα μέτρο. Επίσης, στον οικισμό «Μαύρικα» όπως και σε άλλα χωριά του δήμου Καρδίτσας, όλη τη νύχτα βρίσκονταν σε εξέλιξη προσπάθειες διάσωσης πολιτών. Υπάρχουν εκτεταμένες διακοπές ρεύματος, ενώ απειλούνται και άλλες περιοχές του δήμου από την μετακίνηση τεράστιων ποσοτήτων νερού.
 

Στον δήμο Μουζακίου, μεγάλο τμήμα του περιφερειακού δρόμου κατά μήκος του ποταμού Πάμισου έχει καταρρεύσει, γκρεμίζοντας και ένα κομμάτι του Κέντρου Υγείας Μουζακίου. Η κατάσταση, σύμφωνα με τον κ. Νούσιο συνεχίζει να παραμένει ιδιαίτερα κρίσιμη καθώς ο φόβος αυξάνεται με τις υπερχειλίσεις ποταμών και χειμάρρων.
 

Σοβαρή παραμένει και η κατάσταση στα Φάρσαλα από την επέλαση του Ιανού. Τριάντα άτομα παραμένουν εγκλωβισμένα στην περιοχή του Σταυρού, ανέφερε το πρωί του Σαββάτου στο Mega ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας. Η Πυροσβεστική έχει δεχτεί χιλιάδες κλήσεις για παροχές βοήθειας και απεγκλωβισμούς ατόμων που κινδύνευσαν στις πλημμυρισμένες περιοχές και έχουν κάνει εκατοντάδες διασώσεις.
 

Ανυπολόγιστες οι ζημιές σε σπίτια και αγροτικές εκτάσεις στα Φάρσαλα
Ανυπολόγιστες είναι οι ζημιές που έχει προκαλέσει η έντονη βροχόπτωση στην περιοχή των Φαρσάλων. Η κακοκαιρία που έκανε την εμφάνισή της χθες το βράδυ, συνεχίστηκε με μεγαλύτερη ένταση τα ξημερώματα. Όπως σημείωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Φαρσάλων Μάκης Εσκίογλου η ποσότητα του νερού ήταν τεράστια με αποτέλεσμα να υπάρχουν πλημμυρικά φαινόμενα σε μεγάλη έκταση.
 

Μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Φαρσάλων, τόνισε ότι από τη βροχόπτωση υπήρξε υπερχείλιση του ποταμού Ενιπέα, με αποτέλεσμα τα νερά να προκαλέσουν ανυπολόγιστες καταστροφές ειδικά στις περιοχές δυτικά των Φαρσάλων σε σπίτια και αγροτικές εκτάσεις. Σύμφωνα με τον δήμαρχο «τα πλημμυρισμένα σπίτια είναι απεριόριστα σε αριθμό με αποτέλεσμα να γίνονται ολονύχτιες προσπάθειες για απεγκλωβισμούς ανθρώπων στις συγκεκριμένες περιοχές».
 

Από τη μεριά του ο αντιπεριφερειάρχης πρωτογενούς τομέα Γεώργιος Λαδόπουλος σημείωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «το φαινόμενο ήταν εξωφρενικό καθώς υπήρχαν πολλές περιπτώσεις ανθρώπων που ενημέρωσαν τις υπηρεσίες ότι κινδύνεψαν». Μεταξύ άλλων ο κ. Λαδόπουλος τόνισε ότι πραγματοποιήθηκαν επιχειρήσεις της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του δήμου με μηχανήματα για τον απεγκλωβισμό ανθρώπων σε συνεργασία με την ΕΜΑΚ σε αρκετά χωριά δυτικά των Φαρσάλων, σημειώνοντας παράλληλα ότι αυτή την στιγμή το χωριό το οποίο έχει σοβαρά προβλήματα και συνεχίζονται οι επιχειρήσεις με μηχανήματα είναι ο Σταυρός Φαρσάλων.
 

Κατέρρευσε γέφυρα στο Μουζάκι
Ο Δήμαρχος Μουζακίου Φάνης Στάθης, μιλώντας αργά το βράδυ στο Open Tv, επιβεβαίωσε την πληροφορία που είχε μεταδώσει νωρίτερα η ΕΡΤ, πως υπάρχει και δεύτερος αγνοούμενος. Ο κ. Στάθης είπε πως αναζητείται ένας ακόμη άνδρας, κτηνοτρόφος κατά τις πληροφορίες που μετέδωσε το κανάλι. Παράλληλα, ο δήμαρχος σημείωσε πως έχουν εκκενωθεί οικισμοί, καθώς τα ορμητικά νερά στην περιοχή έχουν καταστρέψει γέφυρες και άλλες υποδομές.
 
Όπως ανέφεραν τοπικοί παράγοντες, τουλάχιστον 30 πολίτες διαφόρων ηλικιών έχουν ήδη απεγκλωβιστεί από χωριά της περιοχής, ενώ πολλά περισσότερα προβλήματα δημιουργήθηκαν μέσα στην πόλη των Τρικάλων, μετά το σπάσιμο φραγμάτων που κρατούσαν τα νερά των ποταμών.
 
Τα προβλήματα όμως δεν περιορίζονται εκεί, καθώς ολόκληρος ο Δήμος Αργιθέας είναι χωρίς ρεύμα, ενώ σε κάποιους οικισμούς υπάρχει και πρόβλημα υδροδότησης.
 
Νωρίτερα, εξαιτίας του σφοδρού κύματος κακοκαιρίας, κατέρρευσε η γέφυρα «Μπαλάνου» στο Μουζάκι.
 

Πηγή: iefimerida.gr / cnn.gr / Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

«Δεν έδωσε άδεια Ευρωπαϊκός οργανισμός για ηλεκτρική διασύνδεση Τουρκίας-ψευδοκράτους»
Κακοκαιρία στην Ισπανία-Νεκροί δύο άνθρωποι που παρασύρθηκαν από τα κύματα
«Οι ΗΠΑ δεν διαβίβασαν στη Ρωσία όλα τα στοιχεία για την προετοιμασία της τρομοκρατικής στη Μόσχα»
BINTEO: Μαθητής συγκινεί... Ξυρίζει το κεφάλι του για να συμπαρασταθεί σε καρκινοπαθή καθηγήτρια
Κατηγορεί ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ για λαϊκισμό το ΔΗΚΟ στον απόηχο των αντιδράσεων για τα μέτρα
Κυπριακό, ελληνοτουρκικά, ευρωεκλογές, συζήτησαν Καρογιάν-Κουτσούμπας
Δύο ύποπτοι για την επίθεση στο Crocus κατέθεσαν έφεση κατά της προφυλάκισής τους
Αναμένει ανακοινώσεις από Υπουργεία για τα ενοίκια σε βιοτεχνικές ζώνες η Επ. Εσωτερικών
Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα
Η Πολωνία κατηγορεί τη Ρωσία για κατασκοπεία και προσπάθειες αποσταθεροποίησης