Τετάρτη 28 Οκτ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Συναγερμός στη Φθιώτιδα για εγκλωβισμένους σε σπίτια και αυτοκίνητα

  18/09/2020 17:34
Συναγερμός στη Φθιώτιδα για εγκλωβισμένους σε σπίτια και αυτοκίνητα

Συναγερμός στη Φθιώτιδα για εγκλωβισμένους σε σπίτια και αυτοκίνητα

  18/09/2020 17:34
Με ιδιαίτερη σφοδρότητα η κακοκαιρία Ιανός χτύπησε τις δυτικές περιοχές της Λαμίας στα όρια με τον δήμο Μακρακώμης και τον δρόμο Λαμίας-Καρπενησίου. Η Πυροσβεστική τρέχει σε διάφορα σημεία, προκειμένου να απεγκλωβίσει ανθρώπους που έχουν παγιδευτεί είτε στους δρόμους είτε στα σπίτια τους εξαιτίας του Ιανού, που επελαύνει από το βράδυ της Πέμπτης.
 
Συγκεκριμένα δεκάδες είναι οι κλήσεις στο «199» για απεγκλωβισμό ανθρώπων από τα σπίτια τους στην αρχή του Λιανοκλαδίου, ανάμεσα στους οποίους υπάρχουν και πολίτες με κινητικά προβλήματα. Ένας εξ αυτών με μέριμνα του ΕΚΑΒ θα διακομιστεί στο νοσοκομείο Λαμίας, καθώς το σπίτι του πλημμύρισε και διεσώθη από τους πυροσβέστες. Άλλοι πάλι θα μεταφερθούν στο Δημαρχείο Λαμίας αφού το σπίτι τους πλημμύρισε.

 
Την ίδια στιγμή, δεκάδες είναι οι εγκλωβισμένοι μέσα στα αυτοκίνητα επί της Εθνικής Οδού Λαμίας - Καρπενησίου, με την κυκλοφορία να έχει διακοπεί από τις 14:50’ στη διασταύρωση με τα Λουτρά Υπάτης. Οχήματα έχουν μείνει στο δρόμο εγκλωβισμένα από τα νερά τόσο στον δρόμο από Λουτρά Υπάτης προς το εθνικό δίκτυο (είναι κλειστός και ο δρόμος από Μεξιάτες), όσο και επί της εθνικής οδού. Χαρακτηριστικά τα νερά από τους χείμαρρους που καταλήγουν στο Σπερχειό, όπως το Γραμμενόρεμα και το ρέμα της Στίρφακας, έχουν φέρει στο οδόστρωμα πάνω από μισό μέτρο νερό.
 
Με εξαίρεση τα πυροσβεστικά οχήματα και αυτά της Πολιτικής Προστασίας απαγορεύεται η διέλευση οποιουδήποτε άλλου οχήματος. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Κώστα Λαγουβάρδο, μέχρι αυτή την ώρα έχουν πέσει 70 χιλιοστά νερού και μέχρι το βράδυ θα έχουν πέσει τουλάχιστον 100 χιλιοστά νερού.
 
Η εθνική οδός Λαμίας - Καρπενησίου, σύμφωνα με το lamiareport.gr έχει γίνει ποτάμι και υπάρχουν άνθρωποι εγκλωβισμένοι σε αυτοκίνητα, καθώς επίσης και σε επαρχιακούς δρόμους της περιοχής Λιανοκλαδίου και προς τα Λουτρά Υπάτης.
 
Μέσα στο χωριό Ζηλευτό πλημμύρισαν σπίτια, ενώ τα ορμητικά νερά παρέσυραν άνθρωπο, ο οποίος σώθηκε χάρη στην ψυχραιμία του χειριστή μηχανήματος που κατάφερε να τον συγκρατήσει, βάζοντας μπροστά τον κουβά από την μπουλντόζα. Στο Ζηλευτό, επίσης, ένα τζιπάκι παρασύρθηκε και σφηνώθηκε κάτω από μια γέφυρα ενώ τα νερά έχουν μπει σε πολλές αυλές και σπίτια.
 
Πηγή: Έθνος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας