Δευτέρα 21 Σεπ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Επιχείρηση για τη μεταφορά προσφύγων στη Λέσβο-«Επιστράτευσαν» 70 γυναίκες αστυνομικούς

  17/09/2020 08:26
Επιχείρηση για τη μεταφορά προσφύγων στη Λέσβο-«Επιστράτευσαν» 70 γυναίκες αστυνομικούς

Επιχείρηση για τη μεταφορά προσφύγων στη Λέσβο-«Επιστράτευσαν» 70 γυναίκες αστυνομικούς

  17/09/2020 08:26

Σε εξέλιξη βρίσκεται από νωρίς το πρωί επιχείρηση της αστυνομίας στη Λέσβο για τη μεταφορά των προσφύγων και των μεταναστών στον καταυλισμό στο Καρά Τεπέ.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν την περιοχή της Λέσβου όπου έχουν κατασκηνώσει οι πρόσφυγες και οι μετανάστες.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της αστυνομίας, οι 70 γυναίκες αστυνομικοί που πήγαν χθες στο νησί από την Αθήνα, σε μια επιχείρηση ανθρωπιστικού χαρακτήρα, όπως λένε από το υπουργείο Προστασιας του Πολίτη,  φροντίζουν να μεταφέρουν πρώτα τις γυναίκες και τα παιδιά που είναι στον άτυπο καταυλισμό,  στο πεδίο βολής του Καρά Τεπέ. 


Οι αστυνομικοί είναι ντυμένοι με ειδικές άσπρες στολές και μεταφέρουν τους μετανάστες στο εσωτερικό της δομής. Μέχρι χτες ήταν μέσα 1.700 πρόσφυγες και μετανάστες. Οι αρχές εκτιμούν ότι άλλοι τόσοι θα μπουν σήμερα. Συνολικά στην επιχείρηση, την οποία  παρακολουθούν οι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης,
συμμετέχουν 140 αστυνομικοί.

Μέχρι στιγμής η επιχείρηση εξελίσσεται ομαλά καθώς 450 άτομα έχουν ήδη μεταφερθεί εντός της δομής του Καρά Τεπε αφού πρώτα υποβλήθηκαν σε rapid test για κορωνοϊό και άλλους ελέγχους ενώ περιμένουν άλλα περίπου 200 άτομα.

Οι χιλιάδες άνθρωποι που έμειναν στο δρόμο, μετά τη φωτιά στο ΚΥΤ της Μόριας αρνούνται στην πλειονότητά τους να πάνε στον καταυλισμό, θεωρώντας ότι έτσι θα φύγουν από το νησί.

Χθες τη δέσμευση ότι η Λέσβος θα έχει αδειάσει από πρόσφυγες μέχρι το Πάσχα του 2021 έδωσε στον Guardian ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

«Θα φύγουν όλοι. Από τους περίπου 12.000 που βρίσκονται στο νησί τώρα, προβλέπω ότι 6.000 θα έχουν μεταφερθεί στην ηπειρωτική χώρα μέχρι τα Χριστούγεννα και οι υπόλοιποι μέχρι το Πάσχα» είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης στην βρετανική εφημερίδα.

«Οι κάτοικοι του νησιού έχουν περάσει πολλά. Υπήρξαν πολύ υπομονετικοί» πρόσθεσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας