Συνδιαχείριση της νέας δομής μεταναστών στη Λέσβο με τις ελληνικές αρχές εξετάζει η ΕΕ

Η πρόταση για το χτίσιμο μιας μόνιμης δομής στη Λέσβο, με χρήματα της ΕΕ και συνδιαχείρισης Ελλάδας και Κομισιόν ετέθη από την Πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν και τον Αντιπρόεδρο Μαργαρίτη Σχοινά, είναι υπό εξέταση επιβεβαίωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Άνταλμπερτ Γιάνς, κληθείς να σχολιάσει σχετικά δημοσιεύματα.

Επιπλέον όπως ανακοίνωσε η Κομισιόν, μετά από τη μεγάλη πυρκαγιά που κατέστρεψε το στρατόπεδο προσφύγων της Μόρια στο ελληνικό νησί της Λέσβου, η Ελλάδα ζήτησε περαιτέρω βοήθεια μέσω του μηχανισμού πολιτικής προστασίας της ΕΕ. Σε άμεση απάντηση, η Δανία, η Αυστρία, η Φινλανδία, η Σουηδία και η Γερμανία έχουν προσφέρει εκατοντάδες σκηνές, κουβέρτες, υλικά για το χειμώνα και υπνόσακους. Ο Επίτροπος για τη Διαχείριση Κρίσεων, Janez Lenarčič, δήλωσε σχετικά ότι "η ΕΕ θα κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει την Ελλάδα και τους πρόσφυγες που πλήττονται. Ευχαριστώ όλες τις χώρες που στέλνουν βοήθεια και θέτουν σε εφαρμογή την αλληλεγγύη της ΕΕ".

Η νέα υποστήριξη έρχεται μετά από βοήθεια που στάλθηκε από την Πολωνία, την Αυστρία, την Τσεχία, τη Δανία, την Ολλανδία και τη Γαλλία από τον Απρίλιο, η οποία περιλαμβάνει μονάδες στέγασης, υπνόσακους, στρώματα, κουβέρτες, σεντόνια, είδη μπάνιου, τέσσερα ιατρικά κοντέϊνερς και έναν ιατρικό σταθμό. Επιπλέον, απαντώντας σε προηγούμενο αίτημα για βοήθεια από την ΕΕ στις αρχές Μαρτίου, 17 μέλη και συμμετέχοντα κράτη προσέφεραν περισσότερα από 90.000 είδη στην Ελλάδα μέσω του Μηχανισμού. Το Κέντρο Συντονισμού Αντιμετώπισης Έκτακτης Ανάγκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης  βρίσκεται σε τακτική επαφή με τις ελληνικές αρχές για παρακολουθεί στενά την κατάσταση και διευκολύνει την παροχή βοήθειας στην ΕΕ.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ενστάσεις κατά υποψηφίου δημάρχου στην Επαρχία Λεμεσού-Ανακηρύσσονται από σήμερα 13 αντιδημάρχοι
Στο 8% το ποσοστό αδήλωτης εργασίας με κόστος δέκα εκ.-Αποφασίστηκε σειρά μέτρων από την Κυβέρνηση
Στην Κωνσταντινούπολη ο Έλληνας υφυπουργός Εξωτερικών-Συζητά θετική ατζέντα
«Τιμούμε αυτούς που έμειναν στις επάλξεις και θυσιάστηκαν για να περισώσουν την εθνική αξιοπρέπεια»
Αυτό είναι το ψηφοδέλτιο των Ευρωεκλογών-Το μέγεθος, το χρώμα και η σειρά των υποψηφίων (pics)
Αναβλήθηκε η διαδικασία της εξέτασης για ακύρωση δέσμευσης περιουσίας των μοναχών
Απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία το αίτημα για αναστολή ποινής στον 82χρονο-Διαφώνησε ο πρόεδρος του Εφετείου
Ένοχος ο αστυνομικός για το θάνατο του 22χρονου Ιάσονα-Του επιβλήθηκε ποινή τριών ετών
Η πρώτη αντίδραση Οδυσσέα στο αίτημα για παύση-«Από σήμερα θα μιλούν οι μάρτυρες, τα στοιχεία και τα έγγραφα»
Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή-Η ώρα της τελικής σύγκρουσης, έρχονται στο προσκήνιο υποθέσεις