Συγκλονίζει η ηρωίδα της Αναβύσσου-«Νιώθαμε να αποχαιρετούμε τον κόσμο»

Με σπασμένη φωνή από την κούραση εξαιτίας της αϋπνίας και της πολύωρης μάχης με τις φλόγες η Κατερίνα Ιωαννίδου, η γυναίκα που απαθανατίστηκε από το φωτογραφικό υλικό να δίνει μάχη με την πύρινη λαίλαπα χθες στην Κερατέα μιλάει στο protothema.gr για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η ίδια και οι συνάδελφοί της όταν βρίσκονται μπροστά σε μεγάλες πυρκαγιές.
 

«Aπό 8 ετών είμαι στο κομμάτι του εθελοντισμού χάρη στις αρχές που έχω πάρει από τους γονείς μου. Εργάζομαι ως εποχιακή υπάλληλος στην πολιτική προστασία του Δήμου Σαρωνικού.

Η φορά του ανέμου άλλαζε συνέχεια χτες στη φωτιά στην Κερατέα και κινδύνεψαν πραγματικά οι ζωές μας αλλά δεν φοβηθήκαμε. Μας είχε περικυκλώσει η φωτιά και βλέποντας ξανά τις φλόγες να έρχονται κατά πάνω μας νιώθαμε ότι αποχαιρετάμε τον κόσμο για ακόμα μια φορά. Δεν σταματήσαμε ούτε λεπτό, συνεχίσαμε να παλεύουμε με τις φλόγες και πραγματικά είναι λυπηρό να βλέπουμε να απειλούνται ανθρώπινες ζωές και περιουσίες. Είμαι πολύ περήφανη, δεν φοβήθηκα γιατί έχω τους συναδέλφους μου στο πλευρό μου και γνωρίζω ότι πάνω στη δύσκολη μάχη δεν θα με εγκαταλείψουν ποτέ και σίγουρα ούτε εγώ αυτούς», λέει στο protothema.gr η Κατερίνα Ιωαννίδου.
 

Δέος προκαλούν οι φωτογραφίες που δημοσίευσε το Γαλλικό Πρακτορείο από τη χθεσινή φωτιά στην Ανάβυσσο, καθώς αποτυπώνουν με τον πιο εύγλωττο τρόπο την αγωνία και την αποφασιστικότητα των ανθρώπων που συμμετέχουν στις επιχειρήσεις κατάσβεσης πυρκαγιών, είτε επαγγελματικά είτε εθελοντικά.

Στις εικόνες που «αιχμαλώτισε» χθες ο φακός του πολυβραβευμένου Άρη Μεσσήνη, η γυναίκα εμφανίζεται να δίνει μάχη με τις φλόγες στην περιοχή της Αναβύσσου, περιτριγυρισμένη από πυκνούς καπνούς και με το πρόσωπό της «καρβουνιασμένο». Η έκφρασή της αποκαλύπτει το πείσμα και την δύναμη που κρύβει μέσα της αυτή η ηρωίδα, που βρέθηκε στο σημείο ως μέλος της Ελληνικής Ομάδας Έρευνας και Διάσωσης (ΕΟΜΕΔ).
 
 
Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Μαθητής υπέστη ηλεκτροπληξία από γυμνό καλώδιο στις σκάλες του σχολείου του
Απάντησε στις κατηγορίες για τα Τέμπη ο Καραμανλής-«Δεν κρύφτηκα ποτέ»
Ο άντρας που εγκλώβισε διαρρήκτες στο ασανσέρ περιγράφει τις κινήσεις του
Ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας ασκήθηκε στον 19χρονο για την επίθεση σε σχολείο στην Ελλάδα
Κατεβαίνει στην πολιτική ο παλαιοχριστιανός-Θα ενταχθεί σε νέο κόμμα και στο Πατριαρχείο Μόσχας
Μήνυμα Αθήνας στην Άγκυρα-«Μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά μόνο αν συνεργαστούμε»
Σε υψηλούς τόνους συζητείται η πρόταση δυσπιστίας στην ελληνική Βουλή
Το συγκλονιστικό γράμμα της 12χρονης στον Κολωνό-«Μακάρι να μην είχε εμφανιστεί ποτέ αυτό το τέρας μπροστά μου»
Ένοικος πολυκατοικίας σταμάτησε την παροχή ρεύματος και εγκλώβισε τους διαρρήκτες μέσα στο ασανσέρ
Στον εισαγγελέα ο 19χρονος που τραυμάτισε μαθητή και διευθυντή σε σχολείο στην Ελλάδα