Πύρινος εφιάλτης στην Αττική, καίγονται σπίτια-Εκκενώθηκαν Φώκαια και Ανάβυσσος

Στην προληπτική εκκένωση δύο οικισμών στη Φώκαια και την Ανάβυσσο προχώρησαν οι Ελληνικές Αρχές,με το δήμαρχο Σαρωνικού, Πέτρος Φιλίππου ο να κηρύττει τον Δήμο Σαρωνικού σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Η φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτη και απομακρύνθηκαν άμεσα οι κάτοικοι του οικισμού «Όλυμπος» καθώς η φωτιά καίει σπίτια.
 
Άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας πηγαίνουν από σπίτι σε σπίτι προκειμένου να βεβαιωθούν ότι δεν βρίσκονται πολίτες ακόμη στις οικίες τους ενώ βοηθούν και ηλικιωμένους να απομακρυνθούν από τον οικισμό όπου  μαίνεται αυτή την ώρα η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίτερα στην περιοχή.
Νωρίτερα οι Ελληνικές Αρχές είχαν εκκενώσει τον οικισμό Φέριζα και παράλληλα, εκκενώθηκε οικοτροφείο με 30 παιδιά στην ίδια περιοχή. 
 
 
 
 
 
Το μήνυμα του 112 στους κατοίκους για εκκένωση οικισμών
Προειδοποίηση και εντολή να εκκενώσουν τους οικισμούς «Άγιος Παντελεήμονας» και «Άρης Σαρωνίδας» εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας μέσω του 112.

Σε μήνυμα που εστάλη σε κατοίκους, η Γενική Γραμματεία τούς καλεί να εκκενώσουν τώρα  τους παραπάνω οικισμούς για προληπτικούς λόγους και να κατευθυνθούν προς την παραλία της Παλαιάς Φώκαιας.
Οι συνθήκες είναι πολύ δύσκολες, ζητάμε εδώ και μισή ώρα με ντουντούκες στον κόσμο να απομακρυνθεί, ελπίζουμε να έχουν φύγει όλοι, είπε νωρίτερα στο protothema.gr, o δήμαρχος Σαρωνικού, Πέτρος Φιλίππου o οποίος είπε ότι η φωτιά έχει μπει μέσα στον οικισμό και τόνισε:  «H κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη και ζήτησα να τεθεί ο Δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και επίσης ζήτησα την εκκένωση της Αναβύσσου ώστε να απομακρυνθεί ο κόσμος από τα σπίτια του και να πάει σε κεντρικά σημεία». 
 
Ο ίδιος ζήτησε ακόμη τη βοήθεια των πολιτών και μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ είπε: «Ο κόσμος να βοηθήσει την κατάσταση και όπου ζητηθεί η απομάκρυνσή του, να υπακούσει και να μην αντιδρά. Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και γίνεται επικίνδυνη λόγω της σφοδρότητας των ανέμων και ο κόσμος πρέπει να βοηθήσει σε αυτό που ζητούν οι αρμόδιες Αρχές».

Επί τόπου βρίσκονται ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις. Η φωτιά ξέσπασε σε δασική έκταση, ενώ την προσπάθεια κατάσβεσης δυσχαιρένουν οι πολύ ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή. 

Πριν από λίγο ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της πυροσβεστικής και για την  κατάσβεση επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 16 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, δύο αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα με τη συνδρομή εθελοντών και υδροφόρων ΟΤΑ.
 
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Πυροβολισμοί στα ΚΤΕΛ Κηφισού-Ένας τραυματίας
Υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους Σταύρος Παπασταύρου και Γιάννης Μπρατάκος
Βίντεο ντοκουμέντα με τη συμμορία που ξάφριζε σπίτια στα Βόρεια Προάστια
Μάγδα Φύσσα για τη 12χρονη στον Κολωνό-«Δεν φταίει το παιδί, φταίμε εμείς»
Εικοσάχρονη στη Λάρισα καταγγέλλει ότι μεγαλογαιοκτήμονας τη βίαζε από τα 11 της χρόνια
Μαθητής υπέστη ηλεκτροπληξία από γυμνό καλώδιο στις σκάλες του σχολείου του
Απάντησε στις κατηγορίες για τα Τέμπη ο Καραμανλής-«Δεν κρύφτηκα ποτέ»
Ο άντρας που εγκλώβισε διαρρήκτες στο ασανσέρ περιγράφει τις κινήσεις του
Ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας ασκήθηκε στον 19χρονο για την επίθεση σε σχολείο στην Ελλάδα
Κατεβαίνει στην πολιτική ο παλαιοχριστιανός-Θα ενταχθεί σε νέο κόμμα και στο Πατριαρχείο Μόσχας