Παραμένουν στην πράσινη λίστα της Αγγλίας οι αφίξεις από την Ελλάδα

Αναλλοίωτη θα παραμείνει αυτή την εβδομάδα η λίστα της βρετανικής Κυβέρνησης με τις χώρες από τις οποίες οι αφίξεις στην Αγγλία θα πρέπει να μπαίνουν σε καραντίνα 14 ημερών λόγω αυξημένων κρουσμάτων κορωνοϊού.

Αυτό σημαίνει ότι παρά τις πιέσεις προς την κεντρική κυβέρνηση του Λονδίνου από τις τοπικές κυβερνήσεις της Ουαλίας και της Σκωτίας, η Ελλάδα παραμένει στην «πράσινη» λίστα.

Η Σκωτία επιβάλλει από σήμερα καραντίνα δύο εβδομάδων στις αφίξεις από Ελλάδα και Ουαλία συστήνει καραντίνα 14 ημερών στις αφίξεις από τη Ζάκυνθο.

Έκπληξη προκαλεί η διατήρηση της Πορτογαλίας στην πράσινη λίστα, καθώς στη χώρα έχουν καταγραφεί 23 κρούσματα κορωνοϊού ανά 100.000 κατοίκους την τελευταία εβδομάδα, αναλογία μεγαλύτερη των 20 κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους που είναι το άτυπο όριο το έχει θέσει η βρετανική κυβέρνηση για τη διαλογή των χωρών.

Η αντίστοιχη αναλογία για την Ελλάδα κυμαίνεται γύρω στα 14 κρούσματα.

Ανακοινώνοντας τη σημερινή απόφαση μέσω Twitter ο Υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς προειδοποίησε τους κατοίκους του Ηνωμένου Βασιλείου που σκοπεύουν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό ότι η Κυβέρνηση «δε θα διστάσει» να αφαιρέσει χώρες από την πράσινη λίστα με μικρή χρονική ειδοποίηση εφόσον κριθεί αναγκαίο.

Συμπλήρωσε ότι οι σχετικές αποφάσεις βασίζονται σε διάφορα επιδημιολογικά κριτήρια.
 
Καραντίνα για αφίξεις από έξι ελληνικά νησιά αποφάσισε η Ουαλία
 
Ακόμα πέντε ελληνικά νησιά τοποθετήθηκαν από την τοπική κυβέρνηση της Ουαλίας στη λίστα των περιοχών από τις οποίες οι αφίξεις θα πρέπει να μπαίνουν σε καραντίνα 14 ημερών.

Μετά από τη Ζάκυνθο, το μέτρο του αυτοπεριορισμού θα ισχύει από τα ξημερώματα της Παρασκευής για όσους ταξιδεύουν από τη Μύκονο, τη Λέσβο, την Πάρο, την Αντίπαρο και την Κρήτη.

Μέχρι αυτή την εβδομάδα η κυβέρνηση της Ουαλίας ακολουθούσε τις αποφάσεις της κεντρικής Kυβέρνησης του Λονδίνου στο θέμα της καραντίνας.

Ωστόσο, ο Ουαλός Υπουργός Υγείας Βον Γκέθινγκ δήλωσε ότι η απόφαση για τα ελληνικά νησιά λήφθηκε λόγω του μεγάλου αριθμού εισαγόμενων κρουσμάτων στην Ουαλία από τουρίστες που επιστρέφουν από τα συγκεκριμένα νησιά.

Η υποχρέωση καραντίνας στην Ουαλία θα ισχύσει επίσης για τις αφίξεις από την Πορτογαλία, το Γιβραλτάρ και τη Γαλλική Πολυνησία.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Το υπόμνημα που κατέθεσε ο Φλώρος στην ανακρίτρια-«Ατυχές το περιστατικό, ουδέποτε τον χτύπησα στο πρόσωπο»
Στη Δικαιοσύνη το επεισόδιο χειροδικίας Βουλευτή στην ελληνική Βουλή
Δημοτικός σύμβουλος στην Ελλάδα γρονθοκόπησε αντιδήμαρχο και τον έστειλε στο νοσοκομείο
Κατέρριψαν πύραυλο των Χούθι οι ΗΠΑ-Στόχος πλοίο με τέσσερις Έλληνες
Με ποινή έως και 10 χρόνια αντιμέτωπος ο Φλώρος για τον ξυλοδαρμό στη Βουλή
Δίωξη για κακούργημα στον Κωνσταντίνο Φλώρο για τον ξυλοδαρμό στη Βουλή
Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»-Μπήκαν πουλιά στον κινητήρα
Δεν θα συμμετάσχουν στις Ευρωεκλογές οι Σπαρτιάτες-Μπλόκο από τον Άρειο Πάγο
Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος για την επίθεση στον Βασίλη Γραμμένο της Ελληνικής Λύσης
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την εξιχνίαση της δολοφονίας του Λυγγερίδη-Από ποιον δόθηκε η εντολή