ΒΙΝΤΕΟ: Μάχη με τις αναζωπυρώσεις δίνουν οι πυροσβέστες στη Μάνη

Συνεχίζεται η μάχη στη Μάνη από νωρίς το πρωί της Κυριακής με κάθε επίγειο και εναέριο μέσο, καθώς μπορεί η μεγάλη φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου, να μην έχει ενεργό μέτωπο, ωστόσο υπάρχουν, σύμφωνα με την πυροσβεστική, αρκετές διάσπαρτες εστίες μέσα στα καμμένα.

Μάλιστα, όσο περνά η ώρα, εμφανίζονται αναζωπυρώσεις στα σημεία που εξακολουθεί να καίει η φωτιά (καθώς άλλαξαν οι άνεμοι από βόρειοι που έπνεαν νωρίτερα το πρωί σε νότιους και με ισχύ 2-4 μποφόρ) και τα εναέρια μέσα της Πυροσβεστικής προσπαθούν να τις περιορίσουν. 

Τα βίντεο που ακολουθούν, είναι χαρακτηριστικά:
 
 
 
Οι μετεωρολόγοι είχαν ενημερώσει τους πυροσβέστες για ενίσχυση των ανέμων μετά τις 11.30, ενώ αναμένονται ισχυροί άνεμοι έως τις 15.00. Το πρωί της Κυριακής, η ισχύς των βόρειων ανέμων που έπνεαν στην περιοχή (2 με 3 μποφόρ) και ήταν βοηθητική των προσπαθειών κατάσβεσης.
 
Η μάχη, σύμφωνα με την ΕΡΤ στην Μάνη δίνεται σε δύο μέτωπα. Το ένα είναι στη Δροσοπηγή και το δεύτερο στο Γέρμα.

Στο μεταξύ, με το πρώτο φως της ημέρας, έχουν ξεκινήσει συνεχείς ρίψεις από τα πυροσβεστικα αεροπλανα και τα ελικόπτερα. Σε περίπτωση που οι πυροσβέστες καταφέρουν να την περιορίσουν με τα εναέρια, δράση θα αναλάβουν τα επίγεια μέσα, προκειμένου να κατασβησουν τις εστίες.

Οι προσπάθειες των πυροσβεστών ήταν διαρκείς και στη διάρκεια της νύχτας, ενώ στην περιοχή βρίσκονται 175 πυροσβέστες, μεταξύ των οποίων 49 άτομα πεζοπόρων τμημάτων. Συνολικά, επιχειρούν 47 οχήματα και από αέρος συμβάλλουν οκτώ ελικόπτερα και δυο αεροπλάνα.
 
Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο κρίθηκε απαραίτητο να εκκενωθούν συνολικά πέντε οικισμοί (Βαχός, Γέρμα, Δροσοπηγή, Σκαμνάκι και Νεοχώρι) ενώ το βράδυ εστάλη και μήνυμα από το 112 προκειμένου οι κάτοικοι της περιοχής να βρίσκονται σε επιφυλακή.

Συγκεκριμένα, το μήνυμα ανέφερε: «Παραμείνετε σε επιφυλακή όλο το βράδυ. Μεγάλη δασική πυρκαγιά στην Ανατολική Μάνη. Παρακολουθείτε και ακολουθείστε τις οδηγίες των Αρχών».

Στην περιοχή βρίσκεται από χθες της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, καθώς οι αρμόδιοι της Πυροσβεστικής εκτιμούν ότι το πιθανότερο σενάριο είναι η φωτιά να ξεκίνησε από ανθρώπινο χέρι.
 
Πηγή: Πρώτο Θέμα 

Δειτε Επισης

Απoρρίφθηκε η προσφυγή Αγοραστού στο Συμβούλιο Εφετών Λάρισας για το μπάζωμα στα Τέμπη
Της έκοψαν τα φρένα για να τη σκοτώσουν-Πώς κατάφερε να σταματήσει το αυτοκίνητο
Κ. Μητσοτάκης: Σημαντικό το πρόγραμμα visa express για Τούρκους επισκέπτες σε Αιγαίο
Βρέθηκαν υπολείμματα οστών στο ιδιωτικό οικόπεδο όπου είχε μεταφερθεί χώμα από τα Τέμπη
Βίντεο ντοκουμέντο από τη δολοφονία της Κυριακής-Η στιγμή που ο 39χρονος τραβάει το μαχαίρι
Κλείδωσε για τις 13 Μαΐου η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν στην Άγκυρα
Έως και τις 29 Απριλίου οι εγγραφές για επιστολική ψήφο στην Ελλάδα
Πειθαρχική έρευνα κατά Εισαγγελέως στην υπόθεση των Τεμπών
Στις 22 Απριλίου η συνάντηση για ΜΟΕ Ελλάδα-Τουρκίας
Η Αθήνα η πόλη που μυρίζει πιο ωραία στον κόσμο-Σε ποια θέση βρίσκεται η Λευκωσία