Επίθεση με βιτριόλι: Επιμένει στην τακτική της σιωπής η Έφη-Το 24ωρο της στη φυλακή

Σε έναν θάλαμο 85 τ.μ. στις Γυναικείες Φυλακές Ελεώνα Θήβας, μαζί με οκτώ ακόμη κρατούμενες, η Εφη Κ., αμίλητη και απομονωμένη, καταστρώνει μεθοδικά τις επόμενες κινήσεις της. Στόχος, ένας και μοναδικός: να καταφέρει, μαζί με τον συνήγορό της φυσικά, να αλλάξει το κατηγορητήριο και να μετατρέψει τη δίωξη σε βαριές σωματικές βλάβες για να λήξει πρόωρα η προφυλάκισή της.

Ετσι, το 24ωρό της κυλά βάσει της στρατηγικής που η ίδια έχει χαράξει, χωρίς να μιλάει σε κανέναν, χωρίς να δημιουργεί προβλήματα και χωρίς να ζητάει το παραμικρό από τη διεύθυνση της φυλακής που θα τη φέρει σε κόντρα με τις συγκρατούμενές της.

Σχεδόν 90 ημέρες μετά το φρικτό περιστατικό στην Καλλιθέα, όπου η ξανθιά μασκοφόρος έστησε καρτέρι και έριξε βιτριόλι στο όμορφο πρόσωπο της 35χρονης Ιωάννας για να της καταστρέψει τη ζωή, ορμώμενη από αδιανόητη ζήλια, μίσος και εμμονές, η υπόθεση αναμένεται να λάβει νέες διαστάσεις μέσα στο επόμενο διάστημα.
 
Από τη μία βρίσκεται η προσπάθεια αλλαγής του κατηγορητηρίου και αποφυλάκισης της φερόμενης ως βιτριολίστριας της Αγίας Ελεούσας και από την άλλη τα καινούρια στοιχεία που περιμένουν πώς και πώς οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών για να κλείσουν τις τρύπες στην υπόθεση και να μπλοκάρουν κάθε προσπάθεια αλλαγής του κατηγορητηρίου που θα οδηγήσει εκτός φυλακής την Εφη Κ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι ζήτημα ημερών να λάβουν όλα τα αποτελέσματα από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια για το laptop και το κινητό τηλέφωνο της δράστιδος, που θα τους δώσει απαντήσεις για το πώς προμηθεύτηκε το βιτριόλι, αν είχε συνεργό και, το κυριότερο, αν σχεδίαζε κάτι άλλο.
 
Πηγές από την ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν ότι οι αξιωματικοί που χειρίζονται την υπόθεση ενημερώθηκαν ότι την περασμένη Τετάρτη η Ιωάννα πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο και οι ίδιοι θα μεταβούν στο σπίτι της προκειμένου να την ενημερώσουν για τα αποτελέσματα από τα εργαστήρια και την ολοκλήρωση της έρευνας.
 
 
Το 24ωρο στον θάλαμο και το σχέδιό της

Η Εφη Κ., από την πρώτη στιγμή που βρέθηκε στο κελί της απομόνωσης των 8 τ.μ. του Κορυδαλλού, έδειχνε απόλυτα ψύχραιμη και αποστασιοποιημένη από τα πάντα, σαν να είχε προετοιμαστεί ψυχολογικά για όλα όσα θα ακολουθούσαν και τη νέα της ζωή πίσω από τα κάγκελα.

Το ίδιο μοτίβο εφαρμόζει και στις φυλακές του Ελαιώνα, όπου μεταφέρθηκε λίγες ημέρες μετά τη σύλληψή της και αναμένεται να περάσει το υπόλοιπο διάστημα μέχρι η υπόθεση να φτάσει στο ακροατήριο.

Οι υπεύθυνοι της φυλακής, γνωρίζοντας από την πρώτη στιγμή τις ιδιαιτερότητες του συγκεκριμένου προσώπου, ενήργησαν μεθοδικά, λαμβάνοντας υπόψη όσα τους έλεγαν η ψυχολόγος και η κοινωνική λειτουργός που παρακολουθούν την 34χρονη. Ετσι, αφού διαπίστωσαν ότι είναι ήσυχη και δεν δημιουργεί κανένα πρόβλημα, αποφάσισαν να την τοποθετήσουν σε έναν από τους 25 θαλάμους που διαθέτουν οι φυλακές. Μάλιστα, μεταφέρθηκε στη Β’ Πτέρυγα Υποδίκων σε θάλαμο 85 τ.μ., μαζί με άλλες οκτώ κρατούμενες. Πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για νεαρές γυναίκες, Ελληνίδες και αλλοδαπές, υπόδικες για υποθέσεις ληστειών, διαρρήξεων και άλλων ποινικών αδικημάτων.

Η Εφη Κ. αμέσως κράτησε τις αποστάσεις της. Δεν έχει πολλά-πολλά με καμία και φροντίζει να κινείται αθόρυβα και να μην προκαλεί. Αλλωστε αυτός είναι και ο στόχος της, γι’ αυτό και, όπως λένε οι πληροφορίες, δεν ζητάει τίποτα από τη διεύθυνση των φυλακών που θα δημιουργήσει ένταση και θα τη φέρει σε ρήξη με τις υπόλοιπες κρατούμενες. Το 24ωρο πρόγραμμά της είναι αυστηρά συγκεκριμένο.

Προαυλίζεται δύο ώρες το πρωί, από τις 9 μέχρι τις 11 και τρεις ώρες το απόγευμα, από τις 3 μέχρι τις 6. Τηρεί, δε, ευλαβικά όσα προβλέπει ο κανονισμός του σωφρονιστικού καταστήματος, με σκοπό να μη σχηματιστεί οποιαδήποτε αναφορά σε βάρος της, η οποία στο μέλλον μπορεί να αποτελέσει τροχοπέδη στην αποφυλάκισή της. Παράλληλα, οι μόνοι που πηγαίνουν να τη δουν είναι οι γονείς της.

Λόγω του κορωνοϊού, τα επισκεπτήρια σε όλα τα σωφρονιστικά καταστήματα έχουν περιοριστεί κατά το ήμισυ και οι κρατούμενοι δεν μπορούν να δεχτούν επισκέψεις παρά μόνο από τους πολύ στενούς συγγενείς. Ακόμη και τα τηλεφωνήματα που κάνει η Εφη Κ. είναι μετρημένα και στοχευμένα. Μιλάει φυσικά με τον συνήγορό της Σάκη Κεχαγιόγλου και δεν φαίνεται να είναι διατεθειμένη να αλλάξει την τακτική της, να σπάσει δηλαδή το δικαίωμα της σιωπής και να απολογηθεί. Και αυτό γιατί, όπως λένε καλά πληροφορημένες πηγές, ο στόχος της είναι άλλος...

Από την πρώτη στιγμή η Εφη Κ. ψάχνει να βρει τον τρόπο για να αποφυλακιστεί σύντομα. Με δεδομένο ότι η δικογραφία που σχημάτισε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών είναι καλά δεμένη και δύσκολα μπορεί κάποιος να την αμφισβητήσει, η 34χρονη γνωρίζει ότι πλέον ο μοναδικός δρόμος προς την ελευθερία είναι η αλλαγή του κατηγορητηρίου. Δηλαδή από το κακούργημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας να μετατραπεί στο πλημμέλημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης.

Μια μετατροπή που αν τελικά επιτευχθεί θα ανατρέψει όλα τα δεδομένα, αφού το συγκεκριμένο αδίκημα δεν προβλέπει προφυλάκιση και άρα η υπόδικος αφήνεται ελεύθερη μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.

Τι ψάχνουν οι αστυνομικοί

Την ίδια ώρα, οι έρευνες της ειδικής ομάδας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών συνεχίζονται, καθώς οι αξιωματικοί δεν έχουν πάρει ακόμα τα τελικά αποτελέσματα των ερευνών που έχουν γίνει στο laptop και το κινητό τηλέφωνο της 34χρονης από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., κάτι που αναμένεται να γίνει μέσα στις επόμενες ημέρες και φυσικά πριν από το τέλος της εβδομάδας. Στόχος των αναλυτών είναι να βρουν τα κίνητρα που οδήγησαν στη φρικαλέα αυτή πράξη την Εφη Κ. Οι profilers της Ασφάλειας είναι πεπεισμένοι ότι θύτης και θύμα είναι δύο τελείως διαφορετικές προσωπικότητες. Αν και ξεκίνησαν από την ίδια αφετηρία, τα δύο κοντινά χωριά της Αμφιλοχίας, το μόνο κοινό στοιχείο είναι κατά ένα μεγάλο μέρος η εμφάνιση.

Η Ιωάννα, δραστήρια, εξωστρεφής με πολλές παρέες, χωρίς μυστικά, με έντονη κοινωνική ζωή και πολλά ταξίδια. Από την άλλη η Εφη, μια κλειστή γυναίκα, γεμάτη ενοχές και μυστικά, χωρίς προσωπική ζωή, με μόνη διασκέδασή της ένα καφενείο στου Ζωγράφου. Ωστόσο, όλα δείχνουν ότι πιθανόν να ζήλευε την 35χρονη και να προσπαθούσε να κοπιάρει την εμφάνισή της γιατί της είχε γίνει εμμονή τα τελευταία χρόνια ο γάμος με τον φίλο της τον Νώντα και εχθροί όσοι της χάλαγαν τα όνειρα που είχε φτιάξει στο μυαλό της.

Πλέον, για τους αστυνομικούς οι λεπτομέρειες που έχουν μείνει σχετίζονται κυρίως με το από πού προμηθεύτηκε το βιτριόλι, πώς αγόρασε το GPS και από πότε σχεδίαζε το πλάνο της εκδίκησης στη φανταστική της αντίζηλο. Αυτές τις απαντήσεις ελπίζουν να τις πάρουν από τα αποτελέσματα των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων που θα δοθούν στους αξιωματικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, οι οποίοι αφού διαβάσουν τα δεδομένα και τα αποκωδικοποιήσουν θα είναι σε θέση να βγάλουν ασφαλή συμπεράσματα για το πώς στήθηκε το αποτρόπαιο σκηνικό.

Η έξοδος από το νοσοκομείο

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, εξελίξεις αναμένονται τις τελευταίες ημέρες και στο θέμα της υγείας της Ιωάννας, μετά το εξιτήριο που πήρε την περασμένη Τετάρτη έπειτα από σχεδόν τρεις μήνες νοσηλείας στο Θριάσιο.

Η ενημέρωση που έχουν οι αξιωματικοί της Ασφάλειας από τους γιατρούς του νοσοκομείου είναι ότι η κοπέλα υποβλήθηκε σε διαδοχικές χειρουργικές επεμβάσεις, όπου οι γιατροί έπαιρναν δέρμα από διάφορα σημεία του σώματός της και το τοποθετούσαν στα σημεία που έχει υποστεί ζημιά από το καυστικό υγρό.

Οι αστυνομικοί αναμένεται, εφόσον βέβαια το επιτρέπει η κατάστασή της (έχει επιδέσμους σε όλο το πρόσωπο, η όρασή της δεν έχει αποκατασταθεί πλήρως και είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση), να τη συναντήσουν για να την ενημερώσουν για την ολοκλήρωση της έρευνας και τα στοιχεία που προέκυψαν από τις αναλύσεις στο laptop και το κινητό της 34χρονης βιτριολίστριας.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Ή αυτοί ή εκείνος... Η απόφαση επί της προσφυγής θα γράψει το τέλος της ιστορίας
Ξεκινά επίσημα η προεκλογική κούρσα-Κατατίθενται οι υποψηφιότητες των Ευρωεκλογών
Η ανάγκη της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία και οι μύθοι που καταρρίφθηκαν
Οι άνθρωποι της νύχτας δραστηριοποιούνται πλέον την ημέρα και η Αστυνομία αναζητά χειροκροτητές
Γυρίζουν τον χρόνο στην εποχή Αλέξη οι έρευνες για την ενέδρα-Στο κάδρο δύο Επαρχίες, είχαν πληροφορίες οι Αρχές
Διερευνά τα παράπονα καταναλωτών για υψηλούς λογαριασμούς υδατοπρομήθειας ο Δήμος Πάφου
Το σκανδαλοθηρικό National Enquirer είχε συμφωνία με τον Τραμπ για να «θάβει» ρεπορτάζ εναντίον του
Αποζημίωση 139 εκατ. για την ανεπαρκή έρευνα του FBI κατά του Λάρι Νάσαρ θα λάβουν τα θύματά του
Θλίψη για την απώλεια της Ελένης Νικήτα εκφράζει το Υφυπουργείο Πολιτισμού
Οι υποψήφιοι Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι που στηρίζει το Κόμμα για τα Ζώα σε Λευκωσία