Τοξικός ο καπνός από το φλεγόμενο εργοστάσιο-Μήνυμα έκτακτης ανάγκης στα κινητά των Αθηναίων

A+Φωτιά ξέσπασε νωρίς το πρωί του Σαββάτου σε εργοστάσιο ανακύκλωσης πλαστικών, επί της οδού Σώρου, στη Μεταμόρφωση Αττικής. Ισχυρή δύναμη της πυροσβεστικής έχει σπεύσει στην περιοχή για την κατάσβεσή της. 

Κλειστή είναι η Εθνική Οδός Αθηνών-Λαμίας και στα δύο ρεύματα στο ύψος της Μεταμόρφωσης λόγω του έντονου καπνού. Συγκεκριμένα, στο ρεύμα προς Αθήνα έχει κλείσει από το ύψος της γέφυρας Λυκόβρυσης και στο ρεύμα προς Λαμία από το ύψος της γέφυρας Τατοΐου.

Όλα τα οχήματα εκτρέπονται από την Αττική Οδό, όπου έχουν ανοίξει τα διόδια προς αεροδρόμιο, με ελεύθερη διέλευση.

Κοντά στο σημείο της πυρκαγιάς βρίσκονται και άλλοι βιοτεχνικοί χώροι και οι πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες για να μην επεκταθούν. Η φωτιά έχει επεκταθεί σε όλο το κτίριο, ενώ λόγω των πλαστικών που καίγονται έχει γίνει ορατή από πολλά σημεία της Αττικής. 

Το μεσημέρι έγινε γνωστό πως αποτράπηκε ο κίνδυνος επέκτασης της πυρκαγιάς, αλλά παραμένει σε πλήρη εξέλιξη, γι' αυτό συνεχίζεται η μάχη των δυνάμεων πυρόσβεσης για την κατάσβεση της.

Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συντονίζει ο Αρχηγός του Π.Σ. αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, ενώ στον τόπο της πυρκαγιάς βρίσκεται και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίου, για τον συντονισμό των φορέων όπου χρειαστεί.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα από την πυρκαγιά είναι ο πυκνός τοξικός καπνός και η ατμοσφαιρική ρύπανση από τα καιόμενα πλαστικά.

Όπως ανέφεραν στελέχη του Π.Σ., καλό θα είναι οι πολίτες που μένουν σε περιοχές όπου κατευθύνεται ο καπνός να μένουν στα σπίτια τους, με καλά κλεισμένα όλα τα ανοίγματα, να επικοινωνούν με γιατρό αν δεν νιώθουν καλά και όσοι κινούνται στους δρόμους να αποφεύγουν τον καπνό.

Σε εικόνες και βίντεο που αναρτήθηκαν από χρήστες του Twitter φαίνονται πυκνοί μαύροι καπνοί να έχουν καλύψει την περιοχή.

Στην ενεργοποίση του 112 προχώρησε η Πολιτική προστασία για την μεγάλη φωτιά που καίει από το πρωί του Σαββάτου στην Μεταμόρφωση.

Στο μήνυμα που έλαβαν οι πολίτες στην περιοχή της Μεταμόρφωσης από το 112 αναγράφονταν οδηγίες προφύλαξης από τους καπνούς.

«Κλείστε όλα τα παράθυρα και τις πόρτες. Αποφύγετε τις μετακινήσεις. Πυρκαγιά σε εργοστάσιο πλαστικών στην περιοχή σας, επικίνδυνοι καπνοί», γράφει το μήνυμα.

 

Δειτε Επισης

Οι Χούθι έπληξαν ελληνόκτητο πλοίο με σημαία Παναμά στην Ερυθρά Θάλασσα-Δεν υπάρχουν θύματα
Βίντεο ντοκουμέντο-Η στιγμή που ο δολοφόνος συναντά την πρώην σύζυγό του στο Μενίδι λίγο πριν τη σκοτώσει
Απολογείται τη Δευτέρα ο 50χρονος για τη γυναικοκτονία στο Μενίδι-Η κυνική ομολογία και τα κίνητρα της δολοφονίας
Κ. Μητσοτάκης: Κλειστός ο δρόμος προς Ευρώπη αν η Βόρεια Μακεδονία δεν συμμορφωθεί
Η κατάθεση της παιδίατρου στη δίκη της Πισπιρίγκου-«Η Μαλένα ήταν σε άριστη κατάσταση, δεν πίστευα ότι πέθανε»
Εφιάλτης για 17χρονο στη Σπάρτη-Συγγενείς της κοπέλας του τον απήγαγαν και τον ξυλοκόπησαν άγρια
Σκότωσε τη σύζυγο του και πήγε σε ξενοδοχείο να δει ειδήσεις ο 50χρονος στο Μενίδι
Ξεκίνησε η δίκη του πατέρα Αντώνιου για τις κακοποιήσεις παιδιών στην Κιβωτού του Κόσμου
Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση στον δολοφόνο της 40χρονης, στο Μενίδι
Προηγήθηκαν πολλά περιστατικά βίας πριν τη δολοφονία στο Μενίδι-«Την είχε απειλήσει με μαχαίρι όταν ήταν έγκυος»