Αυτά είναι τα μέτρα που θα ανακοινωθούν στην Ελλάδα-Όρια και μίνι lockdown σε νησιά

Ο Έλληνας υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας θα ανακοινώσει  το απόγευμα μία διπλή δέσμη από υποχρεωτικά μέτρα και συστάσεις. Τα νέα μέτρα της Πολιτικής Προστασίας σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τα Ελλαδικά Μέσα Ενημέρωσης, προβλέπουν όρια ατόμων για δημόσιες εκδηλώσεις, ειδικά ωράρια και έκτακτους περιορισμούς σε περιοχές με υψηλό επιδημιολογικό φορτίο.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Προανήγγειλε νέα μέτρα για την πανδημία στην Ελλάδα, σε δραματικούς τόνους, ο Μητσοτάκης
 
Περιορισμοί τύπου Πόρου, mini lockdown δηλαδή, θα επιβληθούν, Πάρο και Αντίπαρο ενώ ειδικά μέτρα θα ληφθούν σε Σπέτσες και Ύδρα.
 
Παράλληλα, θα γίνουν συστάσεις προς τους ταξιδιώτες που επιστρέφουν από τις διακοπές τους για γενικευμένη χρήση μάσκας.  
 
Τέλος, εν όψει του Δεκαπενταύγουστου θα δοθεί μεγάλη έμφαση και στην αυστηρή τήρηση των μέτρων σε ναούς και άλλους χώρους λατρείας. 
 
Ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προήδρευσε το πρωί σύσκεψης, στο Μέγαρο Μαξίμου και ανακοίνωσε πως τα μέτρα θα ανακοινωθούν εντός της ημέρας.
 
Τα υποχρεωτικά μέτρα:
  • Στις περιοχές με επιβαρυμένη επιδημιολογική εικόνα θα τεθεί όριο 50 ατόμων για τις δημόσιες και κοινωνικές εκδηλώσεις, με εξαίρεση τις δραστηριότητες και εκδηλώσεις όπου εφαρμόζονται ειδικοί κανόνες (σε εστιατόρια, θέατρα, σινεμά). Έως τις 31 Αυγούστου.
  • Επέκταση της απαγόρευσης λειτουργίας χώρων εστίασης και διασκέδασης από τα μεσάνυχτα έως τις 7 το πρωί για Σπέτσες και Ύδρα, αλλά όχι για την Αττική, έως 31 Αυγούστου.
  • Εφαρμογή όλου του πακέτου μέτρων Πόρου και σε Πάρο και Αντίπαρο έως 24 Αυγούστου, με μόνη διαφορά το κλείσιμο των καταστημάτων τα μεσάνυχτα αντί για 11.
  • Παράταση έως 24 Αυγούστου του πακέτου μέτρων για τον Πόρο, με μόνη διαφορά το κλείσιμο των καταστημάτων τα μεσάνυχτα αντί για 11.
  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε χώρους υψηλού συγχρωτισμού εντός στρατοπέδων, δομές κοινωνικής αλληλεγγύης και χώρους φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών.
  • Προληπτικός εργαστηριακός έλεγχος για τον νέο κορωνοιό όλων όσων επιστρέφουν από άδειες στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και αυτούς που εργάζονται σε χώρους υψηλού συγχρωτισμού (πχ εντός στρατοπέδων, δομές κοινωνικής αλληλεγγύης και χώρους φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών) με ευθύνη των εργοδοτών ή των προϊσταμένων.
  • Τα μέλη των ομάδων αυξημένου κινδύνου για σοβαρή νόσο από τον κορωνοιό που εργάζονται στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα στο εξής θα εργάζονται με τηλεργασία η back office, κατά την επιλογή του εργαζομένου, έως 31 Αυγούστου.
  • Επανέρχεται το 112 εντός της ημέρας, από το οποίο θα αποστέλλεται μήνυμα με συστάσεις και οδηγίες.
Οι Συστάσεις:
  • Για γενικευμένη χρήση μάσκας για μια εβδομάδα σε όλους τους χώρους από όσους ταξιδιώτες επιστρέφουν από διακοπές σε περιοχές με επιβαρυμένη επιδημιολογική εικόνα.
  • Για ιδιαίτερη μέριμνα αυστηρής τήρησης των υγειονομικών μέτρων και χρήση μάσκας σε ναούς και άλλους χώρους λατρείας καθώς και χώρους που αναμένεται υψηλός συγχρωτισμός ενόψει των τελετών και εορτασμών του Δεκαπενταύγουστου
  • Για ιδιαίτερη προσοχή και έμφαση στα ατομικά μέτρα υγιεινής κατά και μετά το κύμα επιστροφής από τις διακοπές ιδιαίτερα σε μέσα μαζικής μεταφοράς όπως πλοία. Θα υπάρξει μεγάλη κινητοποίηση του λιμενικού για την τήρηση των μέτρων και την επιβολή των σχετικών κυρώσεων.
  • Για χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους και υποχρέωση χρήσης μάσκας σε υπαίθριες συναθροίσεις όπου δεν μπορούν να τηρούνται οι ενδεικνυόμενες αποστάσεις.
  • Συστάσεις για επταήμερη καραντίνα σε όλους τους νέους που θα έρχονται από διακοπές
Τα μέτρα θα τεθούν σε ισχύ από τη Δευτέρα, καθώς ο Αύγουστος εξελίσσεται στον χειρότερο μήνα από τότε που ξεκίνησε η πανδημία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

Δειτε Επισης

Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης
Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
Το λάθος που κάνουμε όλοι-Γιατί δεν πρέπει να βάζουμε τα αυγά στην πόρτα του ψυγείου
Πολιτικές αναταράξεις στην Ουγγαρία-Έρευνες κατά επικριτή του Όρμπαν λόγω υποψιών για χρηματοδότηση
Αισιοδοξία Κουμή για αντίστοιχες επιδόσεις στις τουριστικές αφίξεις με το 2023 παρά τις προκλήσεις
Τουρίστες βγήκαν για περίπατο και βρήκαν σε σακούλα εκατοντάδες κροτίδες
Υποψήφια στις ευρωεκλογές η Ιταλίδα ακτιβίστρια που κρατείται στην Ουγγαρία