Ξέφυγαν τα κρούσματα στην Ελλάδα-36 θετικοί σε γηροκομείο, διασωληνώθηκε 27χρονη

Άρχισε να εκτροχιάζεται η κατάσταση με τα κρούσματα στην Ελλάδα, με τις υγειονομικές Υπηρεσίες της χώρας να βρίσκονται πλέον σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού. Μετά και τον εντοπισμό 34 κρουσμάτων σε οίκο ευγηρίας, έσπευσε στη Θεσσαλονίκη εκτάκτως ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας.

Σε Αττική, Θεσσαλονίκη Λάρισα και αρκετά νησιά υπάρχει ραγδαία αύξηση κρουσμάτων με το πιο ανησυχητικό στοιχείο να αποτελεί η αύξηση των ασθενών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Ανάμεσά τους και δύο γιατροί στη Λάρισα, η μία εκ των οποίων μόλις 27 χρόνων. Είχε επιστρέψει από διακοπές στη Χαλκιδική και διαγνώστηκε με κορωνοϊό. Η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε, όπως μεταδίδουν τα Ελλαδικά Μέσα Ενημέρωσης με αποτέλεσμα η 27χρονη, που είναι ειδικευόμενη γιατρός χειρουργικής, να διασωληνωθεί στο Πανεπιστημιακό́ Νοσοκομείο Λάρισας.
 
Στο μεταξύ, το βράδυ της Τρίτης διασωληνώθηκε ακόμη ένας 58χρονος παιδίατρος ο οποίος είχε μεταφερθεί από το νοσοκομείο του Βόλου πριν δύο μέρες. Όπως ανέφερε στο ethnos.gr ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος η κατάσταση του 58χρονου παιδιάτρου παρουσίασε επιδείνωση και γι' αυτό μπήκε σε μηχανική υποστήριξη. Ο 58χρονος έχει υποκείμενο νόσημα. Πρόκειται για το έκτο άτομο που πλέον νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Δύσκολες ώρες για 27χρονη γιατρό με κορωνοϊό στη Λάρισα-Επιδεινώθηκε και διασωληνώθηκε
 
SOS σε οίκο ευγηρίας
Η πιο μεγάλη ανησυχία έρχεται από οίκο ευγηρίας στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο Ασβεστοχώρι όπου εντοπίστηκαν 36 κρούσματα.Οι 33 είναι ηλικιωμένοι και οι υπόλοιποι τρεις εργαζόμενοι στον οίκο ευγηρίας. Μόλις εντοπίστηκαν τα κρούσματα σήμανε συναγερμός στους ειδικούς, καθώς στον οίκο ευγηρίας φιλοξενούμενοι και προσωπικό είναι 120 άτομα. Μάλιστα, έχουν ήδη ξεκινήσει τεστ και ιχνηλατήσεις.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα ελλαδικά μέσα ενημέρωσης, 7 ηλικιωμένοι νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου» και η κατάσταση της υγείας τους είναι επιβαρυμένη, καθώς έχουν υποκείμενα νοσήματα. Ενας ακόμα ηλικιωμένος μεταφέρθηκε πριν από λίγη ώρα με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο, ενώ σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία ιχνηλάτησης. Από τον οίκο ευγηρίας έχουν ληφθεί περισσότερα από 170 δείγματα.


Επί τόπου έφτασε ο Σωτήρης Τσιόρδας. Τον γνωστό λοιμωξιολόγο συνοδεύει ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίου, έπειτα από εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά. Σύμφωνα με τις τον. κ.Τσιόρδα την αλυσίδα μετάδοσης ξεκίνησε θετικός στον ιό εργαζόμενος στον οίκο ευγηρίας.
 
 
«Έχουμε μια μεγάλη επιδημία σ' αυτό το γηροκομείο που τηρούσε όλα τα μέτρα- δεν επιτρεπόταν ούτε επισκεπτήριο. Δυστυχώς προήλθε από προσωπικό, το οποίο ήταν επαφή θετικού από τη Χαλκιδική. Έτσι φαίνεται από τα πρώτα δείγματα», ανέφερε ο κ. Τσιόδρας και εξήγησε πως πρόκειται για «νεαρό άτομο του περιβάλλοντος του προσωπικού που είχε πάει σε συναυλία».
 
Όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Τσιόδρας, αυτό το παράδειγμα δείχνει «πώς μπορεί ο ιός να περάσει από έναν χώρο που δεν υπάρχει κίνδυνος -νέους που διασκεδάζουν σ’ ένα νησί, σ’ έναν χώρο διακοπών- σ’ ένα γηροκομείο που είναι μια πολύ ευαίσθητη μονάδα με ανθρώπους ηλικιωμένους».
 
Σύμφωνα με τον καθηγητή, ο οποίος είδε και χαιρέτισε όλους τους ενοίκους, οι περισσότεροι είναι σε καλή κατάσταση υγείας. «Χάρηκαν, με ευχαρίστησαν που ήρθα και κάνουν υπομονή και θα το περάσουν κι αυτό», σημείωσε ο κ. Τσιόδρας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η τραγική υπενθύμιση, τα εισαγόμενα κρούσματα και το πρότυπο κυπριακό μοντέλο
 
Στο «κόκκινο» η Αττική
Στο μεταξύ, την αλματώδης είναι η πορεία της πανδημίας και στην. Ο χθεσινός απολογισμός ήταν «βαρύς» στην Ελλάδα, με 196 κρούσματα. Συνολικά χθες στα νοσοκομεία αναφοράς κορωνοϊού νοσηλεύονταν 169 ασθενείς, εκ των οποίων οι 79 σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, Αυξημένης Φροντίδας και θαλάμους αρνητικής πίεσης.
 
Ωστόσο, τα κρούσματα αφορούν κυρίως τους νεότερους σε ηλικία, γεγονός που δυσχεραίνει την αντιμετώπιση της επιδημίας καθώς οι νέοι αποτελούν απρόβλεπτες υγειονομικές βόμβες, με ήπια ή και χωρίς συμπτώματα, που «πυροδοτούνται» μέσα στους πληθυσμούς των ηλικιωμένων και των ασθενών. Είναι ενδεικτικό ότι ένα στα δύο κρούσματα (ποσοστό 45%) αφορά άτομα ηλικίας 0 έως 39 χρόνων. Την ίδια στιγμή, όμως η επίπτωση της λοίμωξης Covid-19 είναι πολύ σοβαρή στους μεγαλύτερους, αφού από τους 26 διασωληνωμένους οι 13 είναι ηλικίας 65 χρόνων και άνω και οι 11 είναι ηλικίας 40 έως 64 χρόνων.
 
Μήνυμα Κικίλια στους νέους
Ο Υπουργός Υγείας της Ελλάδας Βασίλης Κικίλιας, έστειλε εκ νέου μήνυμα στους νέους. Όπως τονίζει σε μήνυμά του στο διαδίκτυο ο Βασίλης Κικίλιας, ο μέσος όρος ηλικίας των ασθενών στην Ελλάδα, έχει πέσει στα 36 έτη. 

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Στον δρόμο για το Παρίσι η Ολυμπιακή Φλόγα
Υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για οικονομικά τους εμφανίζουν οι Κύπριοι
Απολύθηκαν πέντε δικαστές στην Ελλάδα λόγω μεγάλων καθυστερήσεων στην έκδοση αποφάσεων
Αν η Γαλλία ζητήσει εγγράφως Crotale, η Ελλάδα θα συναινέσει
Φοιτητές κρατούν εγκλωβισμένο στο γραφείο του τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών
Στην Εισαγγελία παρέδωσε το ΥΠΕΣ Ελλάδας το πόρισμα για διαρροή email αποδήμων
Ελεύθερος ο ιδιοκτήτης αλόγων που καταγγέλθηκε για σεξουαλική παρενόχληση δύο μαθητριών
Αυτοί είναι όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και πρόεδροι Επαρχιακών Οργανισμών
Στηρίζει Ελεγκτή με το γάντι το ΔΗΚΟ-Επιτίθεται στον Πρόεδρο για τη θεσμική σύγκρουση το ΑΚΕΛ
Καταζητούμενοι από την Interpol εντοπίστηκαν στα κατεχόμενα