Πέμπτη 1 Οκτ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Ιερόσυλοι έδρασαν στην Κρήτη-Έβαλαν φωτιά και έκαψαν την Αγία Τράπεζα σε εκκλησάκι

  12/08/2020 14:28
Ιερόσυλοι έδρασαν στην Κρήτη-Έβαλαν φωτιά και έκαψαν την Αγία Τράπεζα σε εκκλησάκι

Ιερόσυλοι έδρασαν στην Κρήτη-Έβαλαν φωτιά και έκαψαν την Αγία Τράπεζα σε εκκλησάκι

  12/08/2020 14:28

Μία σοκαριστική εικόνα, αντίκρισε μία κάτοικος του χωριού Προφήτης Ηλίας του Ηρακλείου, όταν πήγε στο εκκλησάκι της Παναγίας της Ρόκας.

Βάνδαλοι είχαν εισβάλει- πιθανολογείται χθες - στον ιερό χώρο, έβαλαν φωτιά, κι έκαψαν το ιερό μετατρέποντάς το μεγαλύτερο μέρος του, σε στάχτη.

Η μυρωδιά του καμένου έντονη, καθώς και τα λάδια χυμένα τριγύρω, σύμφωνα με την μαρτυρία της κατοίκου, η οποία είναι η αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου κ. Χριστίνα Ανωγειανάκη. Μόλις η κ. Ανωγειανάκη αντίκρισε αυτή την αποτρόπαιη εικόνα, κάλεσε αμέσως την Αστυνομία για να ερευνήσει το χώρο και να προσπαθήσει να συλλέξει στοιχεία, καθώς και την Πυροσβεστική.
Άμεσα ειδοποιήθηκαν και οι δύο ιερείς της ενορίας του Προφήτη Ηλία.

Δεν είδε κανείς τίποτα
Σημειώνεται, ότι σύμφωνα με πληροφορίες, δεν υπάρχουν μάρτυρες, παρόλο που το εκκλησάκι δεν είναι απομακρυσμένο από το χωριό του Προφήτη Ηλία.

Επίσης, σημειώνεται ότι το ιστορικό εκκλησάκι, που βρίσκεται κάτω από το Παλάτι του Νικηφόρου Φωκά, ήταν εύκολα προσβάσιμο, καθώς δεν κλειδώνεται για να μπορούν οι πιστοί, να μπαίνουν ελεύθερα και να ανάβουν το κεράκι τους.

Αυτό που παρατήρησαν όσοι βρέθηκαν στο σημείο και στο οποίο αναφέρθηκε και η ίδια η κ. Ανωγειανάκη, είναι «πώς ενώ όλα έγιναν στάχτη, τίποτα δεν έπαθαν οι δύο εικόνες της Υπεραγίας Θεοτόκου, οι οποίες ήταν τοποθετημένες πάνω στην Αγία Τράπεζα».

Οι εικόνες της Παναγίας που είναι τοποθετημένες πάνω στην Αγία Τράπεζα
Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, χρήματα στο παγκάρι δεν υπήρχαν, καθώς σκόπιμα οι υπεύθυνοι της εκκλησίας δεν τα αφήνουν, εκεί για να μην γίνεται το εκκλησάκι «στόχος» επιτήδειων.

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας