Εντοπίστηκε ζωντανή μια αγνοουμένη, ψάχνουν τον άνδρα-Βιβλική καταστροφή

Εντοπίστηκε πριν από λίγο ζωντανή και διασώθηκε με ελικόπτερο μια η μία εκ των δύο αγνοούμενων στην Εύβοια. Η γυναίκα, όπως αναφέρουν πηγές της Πολιτικής Προστασίας, παρασύρθηκε από το ρεύμα του νερού καθώς προσπαθούσε να απομακρυνθεί από το σπίτι της στο Μπούρτζι, αλλά οι διασώστες την εντόπισαν προς την θάλασσα και την απομάκρυναν με ελικόπτερο.

Αγνοείται ακόμα ένας άνδρας που ήταν μαζί της και παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά, ενώ στην ίδια περιοχή βρέθηκαν και οι δύο από τους πέντε νεκρούς. Πρόκειται για ένα άνδρα και μια γυναίκα, 74 και 73 ετών αντίστοιχα.

Στις 658 έχουν φτάσει μέχρι στιγμής οι κλήσεις στην Πυροσβεστική για εγκλωβισμένους και παροχές βοήθειας στην Εύβοια, ενώ 55 άτομα έχουν απομακρυνθεί συνολικά από τα σωστικά συνεργεία, από οικίες και σημεία που είχαν παγιδευτεί.

Οι ενέργειες των συνεργείων ολόκληρου του μηχανισμού, συνεχίζονται σε όλη την πλημμυρισμένη περιοχή, ενώ τις τελευταίες ώρες εντοπίζονται κυρίως στο Μπούρτζι, για τον εντοπισμό του τελευταίου ανθρώπου που αγνοείται.

Στους πέντε ανέρχονται οι νεκροί από τις φονικές πλημμύρες στην Εύβοια, όπως ανακοίνωσε από τον τόπο της τραγωδίας ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

«Είναι μια δύσκολη μέρα, έπειτα από μια δύσκολη νύχτα» είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, προσθέτοντας πως δόθηκε μια «μεγάλη μάχη υπό δύσκολες συνθήκες».

«Αν λειτουργούσε το 112 θα είχαμε εκατόμβη, έχουμε 5 νεκρούς -τρεις πνίγηκαν στην προσπάθεια τους να φύγουν. Είχαμε ετοιμάσει το 112. Κριτική ασκούν όσοι δεν τόλμησαν να εφαρμόσουν το 112… Είναι επιχειρησιακό εργαλείο, δεν είναι πανάκεια» ανέφερε ο κ. Χαρδαλίας, ο οποίος προηγουμένως είχε αναφέρει πως δόθηκε υπεράνθρωπος αγώνας από την Πυροσβεστική για να σωθούν ζωές.

«Είναι μια δύσκολη μέρα, έπειτα από μια δύσκολη νύχτα» είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, προσθέτοντας πως δόθηκε μια «μεγάλη μάχη υπό δύσκολες συνθήκες».

Επεσήμανε δε, πως «βρισκόμαστε μπροστά σε φαινόμενα για τα οποία χρειάζεται να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να φτιάξουμε δομές που να μπορούν να τα αντιμετωπίσουν».

«Απόλυτη καταστροφή»

«Πρόκειται για την απόλυτη καταστροφή» είχε πει νωρίτερα στο CNN Greece o δήμαρχος Διρφύων Μεσσαπίων, Γιώργος Ψαθάς, και συνέχισε:

«Επιβεβαιώνεται ότι ένα βρέφος είναι νεκρό».

«Εφιαλτικές στιγμές»

«Είναι εφιαλτικές οι στιγμές που ζούμε»: με τα λόγια αυτά περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί το πρωί της Κυριακής στην Εύβοια ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος ήταν από την πρώτη στιγμή σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανό, τον Δήμαρχο Διρφύων-Μεσσαπίων Γεώργιο Ψαθά και τη Δήμαρχο Χαλκιδέων Ελένη Βάκα.

Για την εξέλιξη των απεγκλωβισμών και των ενεργειών που γίνονται από τις αρμόδιες αρχές ενημερώνεται συνεχώς και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Την ίδια ώρα, από την πρώτη στιγμή έχει τεθεί σε μέγιστη επιχείρησιακη ετοιμότητα το ΕΚΑΒ Ευβοίας και έχει ενισχυθεί προληπτικά με ασθενοφόρα από Θήβα & Αθήνα. ‬

Σε επιφυλακή το ΓΝ Χαλκίδας, το ΓΝ Κύμης, το ΚΥ Ψαχνών. ‪

Ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ-ΚΕΠΥ και ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ βρίσκονται στην περιοχή.

Πηγή: cnn.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Πανηγυρική εμφάνιση Πούτιν στην Κόκκινη Πλατεία-Το μήνυμα για την επέτειο της προσάρτησης της Κριμαίας
Πλημμύρισαν υπόγεια και δρόμοι, 72 κλήσεις για βοήθεια- Ο απολογισμός της κακοκαιρίας
Συγκλόνισε στο Ευρωκοινοβούλιο η Καρυστιανού-«Να μην θαφτούν οι ευθύνες για το έγκλημα στα Τέμπη»
Εμπρηστικός ο Ερντογάν-«Η Κύπρος θα ήταν εντελώς δική μας αν δεν σταματούσαμε το 1974»
Στα 60 τα περιστατικά για βοήθεια λόγω κακοκαιρίας-Ανάκληση προσωπικού από Πυροσβεστική
Τι εξετάζει η ΕΛΑΣ για τον θάνατο του 33χρονου από ναυτική φωτοβολίδα
Δεκατέσσερα συνεργεία επί πόδος, στις 56 οι κλήσεις για βοήθεια λόγω κακοκαιρίας
ΒΙΝΤΕΟ: Πλημμύρισαν υποστατικά και δρόμοι στη Λευκωσία-Επί ποδός η Πυροσβεστική
ΒΙΝΤΕΟ: Άνοιξαν οι ουρανοί σε όλη την Κύπρο-Άσπρισαν οι δρόμοι στη Λευκωσία
ΒΙΝΤΕΟ: Καρέ-καρέ η επιχείρηση διάσωσης του στρατιώτη στη Λευκωσία