Pool party που ονομάστηκε «corona» ύποπτο για τη διασπορά του ιού στον Πόρο

Συναγερμό σήμαναν τα επιδημιολογικά δεδομένα για τον κορωνοϊό στο νησί του Πόρου στην Ελλάδα, καθώς εντοπίστηκαν 13 κρούσματα, με συνέπεια να επιβληθούν επιπρόσθετα μέτρα, που παραπέμπουν σε μίνι τοπικό lockdown για να περιοριστεί η διασπορά του ιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, οι ειδικοί φαίνεται να εξετάζουν την πιθανότητα η διασπορά του κορωνοϊού να ξεκίνησε μετά από pool party με την ονομασία «corona», στο οποίο συμμετείχαν νεαρά άτομα.

Οι ειδικοί φοβούνται διασπορά του ιού
Κάτοικοι του Πόρου ανέφεραν πως το πιθανότερο σενάριο είναι κάποια νεαρά άτομα που προφανώς συνωστίστηκαν στο χώρο του πάρτι να κόλλησαν τον ιό. Στη συνέχεια και μην γνωρίζοντας πως είναι φορείς του κορωνοϊού φαίνεται πως κόλλησαν μέλη των οικογενειών τους.

Το ανησυχητικό όμως (χωρίς αυτό να έχει επιβεβαιωθεί), όπως σημειώνουν άνθρωποι από το νησί είναι ότι οι γονείς και οι συγγενείς των νεαρών εργάζονται σε δημοτικές υπηρεσίες, αλλά και επιχειρήσεις στις οποίες έχουν επαφή με το κοινό.

Ενδεικτικό είναι εξάλλου πως ανάμεσα στα μέτρα που έχουν ληφθεί στον Πόρο είναι και το κλείσιμο των υπηρεσιών του Δήμου με την εξυπηρέτηση του κοινού να γίνεται ηλεκτρονικά.

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις οι ειδικοί από τον ΕΟΔΥ επεξεργάζονται όλες τις ενδείξεις που έχουν στα χέρια τους στην προσπάθεια ιχνηλάτησης των επαφών των κρουσμάτων προκειμένου να κάνουν τεστ όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα τα οποία ενδεχομένως να κόλλησαν τον ιό.

Όπως σημειώνουν είναι σημαντικό, αν υπάρχουν και άλλα κρούσματα, να εντοπιστούν άμεσα και να μπουν σε καραντίνα ώστε να σταματήσει η διασπορά.
 

Δειτε Επισης

Βίντεο ντοκουμέντα με τη συμμορία που ξάφριζε σπίτια στα Βόρεια Προάστια
Μάγδα Φύσσα για τη 12χρονη στον Κολωνό-«Δεν φταίει το παιδί, φταίμε εμείς»
Εικοσάχρονη στη Λάρισα καταγγέλλει ότι μεγαλογαιοκτήμονας τη βίαζε από τα 11 της χρόνια
Μαθητής υπέστη ηλεκτροπληξία από γυμνό καλώδιο στις σκάλες του σχολείου του
Απάντησε στις κατηγορίες για τα Τέμπη ο Καραμανλής-«Δεν κρύφτηκα ποτέ»
Ο άντρας που εγκλώβισε διαρρήκτες στο ασανσέρ περιγράφει τις κινήσεις του
Ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας ασκήθηκε στον 19χρονο για την επίθεση σε σχολείο στην Ελλάδα
Κατεβαίνει στην πολιτική ο παλαιοχριστιανός-Θα ενταχθεί σε νέο κόμμα και στο Πατριαρχείο Μόσχας
Μήνυμα Αθήνας στην Άγκυρα-«Μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά μόνο αν συνεργαστούμε»
Σε υψηλούς τόνους συζητείται η πρόταση δυσπιστίας στην ελληνική Βουλή