Τετάρτη 30 Σεπ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Τέσσερις ανεξέλεγκτες «βόμβες» δημιουργούν ντόμινο μολύνσεων κορωνοϊού στην Ελλάδα

  06/08/2020 11:32
Τέσσερις ανεξέλεγκτες «βόμβες» δημιουργούν ντόμινο μολύνσεων κορωνοϊού στην Ελλάδα

Τέσσερις ανεξέλεγκτες «βόμβες» δημιουργούν ντόμινο μολύνσεων κορωνοϊού στην Ελλάδα

  06/08/2020 11:32
Με αγωνία παρακολουθούν οι επιστημονικές και υγειονομικές αρχές της Ελλάδας την πορεία των κρουσμάτων και την διασπορά του κοροναϊού.

Μεγάλος πονοκέφαλος για την επιστημονική κοινότητα είναι οι εστίες υπερμετάδοσης του κορωνοϊού και ιδιαίτερα οι γάμοι, τα νοσοκομεία, τα πάρτι και τα εργοστάσια.
Χθες ήταν μια ακόμη δύσκολη ημέρα επιδημιολογικά για τη χώρα κ
αθώς καταγράφηκαν 124 κρούσματα θετικά στον κορωνοϊό, με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) να επισημαίνει πως το 1/3 των κρουσμάτων συνδέεται με προσδιορισμένες εστίες προηγούμενων ημερών.

Οι υγειονομικές… βόμβες
Ως υγειονομικές βόμβες, που προκαλούν «έκρηξη» στα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα λειτουργούν οι γάμοι που έχουν βγει τις τελευταίες μέρες στη δημοσιότητα.

Δεκάδες τα κρούσματα που έχουν προκύψει από τα γαμήλια γλέντια σε Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Αλεξανδρούπολη και στη Λάρισα, αφού οι καλεσμένοι και οι νεόνυμφοι δεν προσέχουν, αψηφούν τις συστάσεις για λιτές και όχι πολυπληθείς εκδηλώσεις και άθελά τους συντελούν στη διασπορά του κοροναϊού.

Η Θεσσαλονίκη και η Αλεξανδρούπολη διεκδικούν την αρνητική πρωτιά σε ό,τι αφορά τη διασπορά από εστίες υπερμετάδοσης, καθώς δύο γάμοι σε αυτές τις περιοχές ευθύνονται το τελευταίο δεκαήμερο για τουλάχιστον 87 κρούσματα κορωνοϊού.

Από τα 100 εγχώρια κρούσματα τα 22 εντοπίστηκαν στην Αττική και άλλα τόσα επιβεβαιώθηκαν στη Θεσσαλονίκη που κατανέμονται ως εξής: 4 αφορούν ενδονοσοκομειακή συρροή στην ουρολογική κλινική του Γ.Ν.Θ. Γεννηματάς, 2 συνδέονται με κρούσμα στην Α’ Δ.Ο.Υ. Θεσσαλονίκης, 1 συνδέεται με τον γάμο στους Αμπελοκήπους Θεσσαλονίκης και άλλα 6 αναφέρουν ενδοοικογενειακή επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα. Ο ίδιος γάμος των Αμπελοκήπων συνδέεται και με 2 κρούσματα στη Ρόδο, ενώ συνολικά έχει «δώσει» 46 κρούσματα.

Άλλα 18 κρούσματα θετικά στον κορωνοϊό έδωσε χθες ο γάμος της Αλεξανδρούπολης, με τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων να ανέρχεται στα 41.

Στην τελευταία καταγράφηκαν 6 θετικά κρούσματα, με το 1 να έχει «κολλήσει» από τον γάμο της Αλεξανδρούπολης και τα 4 να συνδέονται με κρούσματα στο στρατόπεδο του Στεφανοβίκειου στο Βόλο. Άλλα 8 θετικά κρούσματα εντοπίστηκαν στην Καβάλα, συνδεόμενα με τη συρροή κρουσμάτων στην κρεατοβιομηχανία Vikre, όπου έχουν εντοπιστεί 34 περιστατικά κοροναϊού.
 
Την ίδια στιγμή, νέος κύκλος μεταδόσεων κορωνοϊού έχει ανοίξει στα Ελληνικά νοσοκομεία, παραπέμποντας στην περίοδο του περασμένου Μαρτίου- Απριλίου, που οι επαγγελματίες του συστήματος δημόσιας υγείας νοσούσαν κατά δεκάδες, χωρίς ευτυχώς να μετρούν απώλειες.
Επίσης, συναγερμός έχει σημάνει σχετικά με την εξάπλωση που σημειώνει η πανδημία στην Ελλάδα, ειδικά στους νέους όπου τα κρούσματα καταγράφουν συνεχή αύξηση.

Άλλωστε, και ο ΠΟΥ (Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας) διεμήνυσε σχετικά με τα αυξανόμενα κρούσματα πως οι νέοι πρέπει να χαλιναγωγήσουν το ένστικτό τους για διασκέδαση προκειμένου να βοηθήσουν να αποτραπεί το ενδεχόμενο νέων εξάρσεων κορωνοϊού.

Έχοντας κουραστεί από τα lockdown και λαχταρώντας να απολαύσουν το καλοκαίρι στο βόρειο ημισφαίριο, οι νέοι σε ορισμένες χώρες συμβάλλουν στην έξαρση της πανδημίας, καθώς συνωστίζονται σε πάρτι, μπάρμπεκιου και διακοπές.
 
ΠΗΓΗ: in.gr
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας