Πέμπτη 1 Οκτ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Κατάρρευσε γέφυρας στις Σέρρες-Κόπηκε στα δύο

  05/08/2020 10:32
Κατάρρευσε γέφυρας στις Σέρρες-Κόπηκε στα δύο

Κατάρρευσε γέφυρας στις Σέρρες-Κόπηκε στα δύο

  05/08/2020 10:32

Στα δύο κόπηκε γέφυρα στις Σέρρες που περνάει από τον Αγγίτη, παραπόταμο του Στρυμώνα λίγο μετά τη μία το βράδυ της Τρίτης 4 Αυγούστου. Η γέφυρα συνδέει δύο χωριά τον Μαυρολόφο με τον Δραβήσκο ενώ χρησιμοποιείται κυρίως από τον αγροτικό πληθυσμό. «Οι πρόσφατες πλημμύρες του ποταμού Αγγίτη την άνοιξη είναι η αιτία που δημιούργησε το πρόβλημα σε ένα βάθρο της γέφυρας. Είχε πάθει μία καθίζηση και τράβηξε ένα διάζωμά της» δήλωσε στο ethnos.gr ο δήμαρχος Νέα Ζίχνης Παντελής Μπόζης.

Η γέφυρα είχε κατασκευαστεί το 1949. «Είχε κάποιο πρόβλημα και το 1985 έγινε κάποια  συντήρηση και ενίσχυση των βάθρων Ευτυχώς δεν περνούσε κανείς από το σημείο. Είναι παλιά γέφυρά και περνούσαν βραδυκίνητα οχήματα. Ευτυχώς δεν περνούσε κανείς από τη γέφυρα εκείνη την ώρα και δεν σημειώθηκε κάποιο δυστύχημα» πρόσθεσε ο κ. Μπόζης.

Ο δήμος Νέας Ζίχνης βρίσκεται σε επικοινωνία με την Περιφέρεια και το υπουργείο Υποδομών έτσι ώστε να προχωρήσουν οι μελέτες αποκατάστασης. Μέχρι την αποκατάστασή της οι αγρότες θα εξυπηρετούνται από μία νέα γέφυρα η οποία κατασκευάστηκε πρόσφατα και βρίσκεται σε απόσταση 2 χλμ από την παλιά.  Σημειώνεται, ότι λόγω επικινδυνότητας ο δήμος Νέας Ζίχνης απαγόρευσε την κυκλοφορία άλλης μίας μικρής γέφυρας στην περιοχή πρόσφατα.

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας