Τρίτη 29 Σεπ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Οι περιοχές με κρούσματα στην Ελλάδα-Σε ποια νησιά εντοπίστηκαν και οι φόβοι για την Αθήνα

  04/08/2020 15:01
Οι περιοχές με κρούσματα στην Ελλάδα-Σε ποια νησιά εντοπίστηκαν και οι φόβοι για την Αθήνα

Οι περιοχές με κρούσματα στην Ελλάδα-Σε ποια νησιά εντοπίστηκαν και οι φόβοι για την Αθήνα

  04/08/2020 15:01

Τα ολοένα και αυξανόμενα κρούσματα στην Ελλάδα, έχουν θέσει τη χώρα σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού, με το Μέγαρο Μαξίμου να ετοιμάζει νέο πακέτο μέτρων. προκειμένου να ανακοπεί προς το παρόν η περαιτέρω διάδοση της νόσου.

Πληροφορίες ελλαδικών μέσων κάνουν λόγο για περιοριστικά μέτρα, ιδίως εν όψει του τριημέρου του Δεκαπενταύγουστου. Πλέον η διασπορά του κορωνοϊού, είναι εγχώρια και μεγάλη σε πολλές περιοχές της χώρας με τους ειδικούς να εκφράζουν φόβους για αυτήν στην Αθήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ανακοινώνει νέα μέτρα ο Μητσοτάκης-Στο τραπέζι οι διακινήσεις και τα τοπικά lockdown

Οι τρεις περιοχές της Αθήνας που τρομάζουν τους ειδικούς
Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr οι περιοχές που προβληματίζουν τους αρμόδιους είναι τρεις: το κέντρο της Αθήνας όπου εντοπίζονται σε τυχαίους ελέγχους παντού πλέον κρούσματα καθώς και δύο περιοχές στα δυτικά προάστια (Ζεφύρι και Λιόσια). Ειδικά στο κέντρο της Αθήνας μεμονωμένα κρούσματα έχουν εντοπισθεί παντού και σχεδόν σε κάθε ενότητα. Από την άλλη φαίνεται ότι και στα δυτικά προάστια υπάρχει επιδημιολογική επιβάρυνση. Γι' αυτό και έχει δοθεί εντολή να γίνονται πυκνοί έλεγχοι αναφέρουν οι ίδιες πηγές του ethnos.gr στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς που οδηγούν στις περιοχές αυτές, ώστε - αν είναι δυνατόν - να εντοπίζονται χωρίς καθυστέρηση πιθανά ύποπτα κρούσματα. Πάντως, οι επιστήμονες το επόμενο διάστημα θα παρακολουθούν στενά τα κρούσματα στην Αττική ώστε αν χρειασθεί να παρέμβουν.

Μεγάλο το πρόβλημα σε Θεσσαλονίκη και Καβάλα
Αναστάτωση επικρατεί για τον αριθμό των κρουσμάτων και στη Θεσσαλονίκη, όπου εντοπίστηκαν τις τελευταίες ημέρες δεκάδες κρούσματα κορωνοϊού. Μάλιστα από τα 110 κρούσματα που είχαν ανακοινωθεί την πρώτη Αυγούστου, τα 60  ήταν στη Θεσσαλονίκη και την Καβάλα. Τα 33 εξ αυτών, συνδέονταν με συγκεκριμένες εστίες που συνδέονται με γάμο στη Θεσσαλονίκη  και επιχείρηση στην Καβάλα.

Σε ποια νησιά εντοπίστηκαν
Αυξάνονται ωστόσο, τις τελευταίες ημέρες και τα κρούσματα σε νησιά. Μόνο χθες ανακοινώθηκαν κρούσματα στην Εύβοια, τις Κυκλάδες τα Χανιά, το Ηράκλειο Κρήτης, τη Λέσβο και την Κέρκυρα. Τις προηγούμενες ημέρες καταγράφηκαν και κρούσματα στη Ζάκυνθο, τη Λευκάδα, το Ρέθυμνο, τη Σάμο, τη Σαντορίνη και Σύρο.

Οι έλεγχοι των Ελληνικών Αρχών  και οι εργαστηριακοί έλεγχοι έχουν αυξηθεί και σε πολλά νησιά, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η διασπορά.
 
Συγκεκριμένα στην Ελλάδα:

  • Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων έφτασε στα 4.737
  • 1.303 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι στο εξωτερικό και 2.345 με ήδη γνωστά κρούσματα
  • 210 άτομα (συνολικά) έχουν χάσει τη ζωή τους από τον κορωνοϊό, δύο θάνατοι καταγράφηκαν χθες
  • 13 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, ενώ 128 έχουν βγει από ΜΕΘ όπου νοσηλεύτηκαν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

 
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας