Στις 12 οι ανακοινώσεις για τον μίνι ανασχηματισμός στην Κυβέρνηση Μητσοτάκη

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας θα ανακοινώσει στις 12:00, από τη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, τις λειτουργικές βελτιώσεις στο κυβερνητικό σχήμα.

Στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου κάνουν λόγο για οριακές αλλαγές που θα έχουν σχέση κυρίως με τη διαχείριση του ποσού από το Ταμείο Ανάκαμψης καθώς και με την αντικατάσταση των υφυπουργών που παραιτήθηκαν πρόσφατα (ο Γεράσιμος Θωμάς για να αναλάβει γενικός διευθυντής Φορολογίας και Τελωνειακής Ενωσης στην Κομισιόν και ο Δημήτρης Κράνης που αποχώρησε για προσωπικούς λόγους).

Κεντρικό πρόσωπο των αλλαγών αναμένεται να είναι ο Θόδωρος Σκυλακάκης, ο οποίος εκτιμάται ότι θα αναλάβει το συντονισμό για το Ταμείο Ανάκαμψης και την αξιοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων συνολικού ύψους €72 δισ. ευρώ για την επόμενη εξαετία. Ωστόσο, πληροφορίες δεν αποκλείουν ρόλο-κλειδί να έχει ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ακόμη ότι έχει κλειδώσει στην κυβέρνηση η είσοδος δύο γυναικών αλλά και η αναβάθμιση υφυπουργού σε θέση αναπληρωτή υπουργού.

Μιλώντας χθες στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας -κι ενώ τα σενάρια για ανασχηματισμό είχαν πάρει φωτιά- απάντησε πως θα πρόκειται για διαρθρωτικές αλλαγές: «Δεν γίνεται ανασχηματισμός αλλά μια μίνι αναδιάρθρωση της κυβέρνησης. Ο πρωθυπουργός είπε πως πρόκειται για διορθωτικές κινήσεις. Οι όποιες κινήσεις κάνει ο πρωθυπουργός τις επόμενες ημέρες δεν θα συνιστούν ανασχηματισμό, αλλά ενίσχυση του κυβερνητικού έργου».

Στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου ανέφεραν ότι ο πρωθυπουργός είχε ενημερωτικές συζητήσεις χθες το πρωί με τους υπουργούς Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και Ανάπτυξης Αδωνι Γεωργιάδη. Πληροφορίες αναφέρουν ότι σταθεροί στις θέσεις τους θα μείνουν όλοι οι υπουργοί και οι παρεμβάσεις θα γίνουν στην αντικατάσταση του κ. Θωμά, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει και προσθήκη χαρτοφυλακίου σε υπουργείο που σχετίζεται με την πανδημία του κορονοϊού. Ο Θεόδωρος Σκυλακάκης θα έχει σημαντικό ρόλο στη διαχείριση του πακέτου των 32 δισ., ενώ ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης θα ενισχυθεί με τις αρμοδιότητες των ιδιωτικών επενδύσεων εκτός από αυτές του εμπορίου και θα «αναβαθμιστεί» σε αναπληρωτή υπουργό.

«Αμεση επιδίωξή μας είναι η αξιοποίηση της τεράστιας οικονομικής δύναμης πυρός που εξασφαλίσαμε κατά την τελευταία Σύνοδο Κορυφής», δήλωσε χθες το μεσημέρι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας: «Την εθνική επιτυχία διαδέχεται η ευθύνη. Ευθύνη να καταρτίσουμε ένα συνεκτικό σχέδιο που θα μεταμορφώσει την Ελλάδα. Ηδη, ο πρωθυπουργός προχώρησε στη συγκρότηση ενός ευέλικτου σχήματος για την κατάρτιση του σχεδίου που θα υποβάλουμε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στη συνέχεια για την παρακολούθηση της εφαρμογής του».

Πρόκειται για μία πενταμελή Εκτελεστική Επιτροπή στη Γραμματεία της Κυβέρνησης, την οποία θα στελεχώνουν ο υφυπουργός Δημοσιονομικής Πολιτικής Θόδωρος Σκυλακάκης, ο υφυπουργός Συντονισμού του Κυβερνητικού Εργου Ακης Σκέρτσος, ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Δημήτρης Σκάλκος, ο προϊστάμενος του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Αλέξανδρος Πατέλης και ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων Μιχάλης Αργυρού.

Στελέχη του Μαξίμου ανέφεραν πως ο πρωθυπουργός είχε ξεκινήσει από χθες το απόγευμα γύρο τηλεφωνημάτων και οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα. Με την αναδιάρθρωση του κυβερνητικού σχήματος μπαίνει τέλος σε μια φημολογία που είχε ξεκινήσει τους τελευταίους μήνες, αλλά, όπως είχε τονίσει ο κ. Γεραπετρίτης, οι αλλαγές θα γίνονταν σε ουδέτερο χρόνο. Είχε μάλιστα προαναγγείλει πως δεν υπήρχε λόγος ««για έναν μεγάλο ανασχηματισμό, αλλά μόνο για διορθωτικές κινήσεις που θα βελτιώσουν τη συλλογική λειτουργία της κυβέρνησης και θα μεγιστοποιήσουν το παραγόμενο έργο».

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος 

Δειτε Επισης

Το υπόμνημα που κατέθεσε ο Φλώρος στην ανακρίτρια-«Ατυχές το περιστατικό, ουδέποτε τον χτύπησα στο πρόσωπο»
Στη Δικαιοσύνη το επεισόδιο χειροδικίας Βουλευτή στην ελληνική Βουλή
Δημοτικός σύμβουλος στην Ελλάδα γρονθοκόπησε αντιδήμαρχο και τον έστειλε στο νοσοκομείο
Κατέρριψαν πύραυλο των Χούθι οι ΗΠΑ-Στόχος πλοίο με τέσσερις Έλληνες
Με ποινή έως και 10 χρόνια αντιμέτωπος ο Φλώρος για τον ξυλοδαρμό στη Βουλή
Δίωξη για κακούργημα στον Κωνσταντίνο Φλώρο για τον ξυλοδαρμό στη Βουλή
Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»-Μπήκαν πουλιά στον κινητήρα
Δεν θα συμμετάσχουν στις Ευρωεκλογές οι Σπαρτιάτες-Μπλόκο από τον Άρειο Πάγο
Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος για την επίθεση στον Βασίλη Γραμμένο της Ελληνικής Λύσης
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την εξιχνίαση της δολοφονίας του Λυγγερίδη-Από ποιον δόθηκε η εντολή