Ερντογάν: Ορισμένες χώρες αγνοούν ότι η Κωνσταντινούπολη είναι τουρκικό έδαφος

Ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε με νόημα ότι ορισμένες χώρες αγνοούν ότι η Κωνσταντινούπολη είναι τουρκικό έδαφος και ότι ανήκει στους Μουσουλμάνους.

Νέο μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση έστειλε ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δύο 24ώρα μετά την πρώτη μουσουλμανική προσευχή στο εσωτερικό της Αγίας Σοφίας.

«Κατά τη διάρκεια του ανοίγματος της Αγίας Σοφίας, είδαμε ορισμένες χώρες να μην γνωρίζουν ότι η Κωνσταντινούπολη είναι τουρκικό έδαφος» επεσήμανε, μεταξύ άλλων.

Και συνέχισε: «Αιώνες μετά την κατάκτηση, βλέπουμε ότι ακόμη δεν είναι αποδεκτό ότι η Κωνσταντινούπολη βρίσκεται στα χέρια του τουρκικού έθνους και των Μουσουλμάνων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Διπλωματικό μπρα ντε φερ και πλήρης ετοιμότητα στη θάλασσα-Οι στόχοι της Ελλάδας

Η νέα παρέμβαση του Τούρκου Προέδρου έρχεται ως συνέπεια των διεθνών αντιδράσεων για την πρώτη προσευχή -από το 1934- στο ιστορικό μνημείο της Κωνσταντινούπολης.

Μάλιστα, στην Ελλάδα, άγνωστοί έκαψαν την τουρκική σημαία, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, κάτι το οποίο προκάλεσε νέο γύρο αντιπαραθέσεων μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας.

«Καταδικάζουμε σθεναρά την ελληνική κυβέρνηση για τις εχθρικές δηλώσεις, καθώς και για το γεγονός ότι επέτρεψε να καεί δημοσίως η τουρκική σημαία στη Θεσσαλονίκη» ανέφερε το Σάββατο το Υπουργείο Εξωτερικών της γειτονικής χώρας.

Στο ίδιο πλαίσιο, χαρακτήρισε την Ελλάδα ως το κακομαθημένο παιδί της Ευρώπης, το οποίο δεν μπορεί να χωνέψει τις εξελίξεις με την Αγία Σοφία.

«Αυτά τα ρατσιστικά μυαλά, τα οποία δεν έχουν διδαχθεί το μάθημα της Ιστορίας και δεν σέβονται την ένδοξη σημαία μας, θα πρέπει να θυμούνται τη μοίρα τους στο Αιγαίο» συνέχισε, σε αυστηρό ύφος.

Αυστριακή υπουργός: Ο Ερντογάν εκμεταλλεύεται την Αγία Σοφία για πολιτικούς σκοπούς

Κάλεσε δε την Αθήνα να ξυπνήσει από το όνειρο του Βυζαντίου, ενώ επανέλαβε ότι «η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα της Ε.Ε. που καταπιέζει τη μουσουλμανική - "τουρκική" μειονότητα στη Θράκη».

Η απάντηση του ελληνικού ΥΠΕΞ

Άμεση ήταν η απάντηση της ελληνικής πλευράς, η οποία επεσήμανε τα παρακάτω:

«Η διεθνής κοινότητα του 21ου αιώνα παρατηρεί έκπληκτη τα παραληρήματα θρησκευτικού και εθνικιστικού φανατισμού της σημερινής Τουρκίας. Έχουν καταδικαστεί και είναι ανάξια απάντησης, ενώ εκθέτουν διεθνώς όλο και περισσότερο αυτούς που τα εκστομίζουν και τα υποκινούν».

Παράλληλα, το ελληνικό Υπουργείο έσπευσε να καταδικάσει και το κάψιμο της τουρκικής σημαίας.

«Καταδικάζουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο κάθε ενέργεια προσβολής εθνικού συμβόλου οιασδήποτε χώρας, εν προκειμένω της Τουρκίας».

Πηγή: sputniknews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κρίση στην αν. Μεσόγειο-Τρεις πρώην υπουργοί Εξωτερικών αναλύουν στον REPORTER

Δειτε Επισης

Της έκοψαν τα φρένα για να τη σκοτώσουν-Πώς κατάφερε να σταματήσει το αυτοκίνητο
Κ. Μητσοτάκης: Σημαντικό το πρόγραμμα visa express για Τούρκους επισκέπτες σε Αιγαίο
Βρέθηκαν υπολείμματα οστών στο ιδιωτικό οικόπεδο όπου είχε μεταφερθεί χώμα από τα Τέμπη
Βίντεο ντοκουμέντο από τη δολοφονία της Κυριακής-Η στιγμή που ο 39χρονος τραβάει το μαχαίρι
Κλείδωσε για τις 13 Μαΐου η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν στην Άγκυρα
Έως και τις 29 Απριλίου οι εγγραφές για επιστολική ψήφο στην Ελλάδα
Πειθαρχική έρευνα κατά Εισαγγελέως στην υπόθεση των Τεμπών
Στις 22 Απριλίου η συνάντηση για ΜΟΕ Ελλάδα-Τουρκίας
Η Αθήνα η πόλη που μυρίζει πιο ωραία στον κόσμο-Σε ποια θέση βρίσκεται η Λευκωσία
Εκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Παπανώτας με απόφαση Κασσελάκη