Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η Κορινθία-Εκκενώθηκε και έβδομος οικισμός

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης επανήλθε η περιοχή της Κορινθίας, καθώς η φωτιά έχει ξεφύγει λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν από το μεσημέρι της Πέμπτης στην περιοχή.

Μάλιστα, η Πυροσβεστική αναγκάστηκε να εκκενώσει έναν ακόμα οικισμό -τον έβδομο- με όνομα Ντράσσα, ενώ για προληπτικούς λόγους οι υπεύθυνοι της κατασκήνωσης Ranch στο Σοφικό αποφάσισαν να την εκκενώσουν.

H πυρκαγιά που κατακαίει για δεύτερη μέρα έχει μέτωπο 30 χιλιομέτρων με δεκάδες εστίες, που κάνουν εξαιρετικά δύσκολο το έργο των πυροσβεστών. Επίσης η συνεχόμενη αλλαγή των ανέμων σε συνδυασμό με τα πολλά μποφόρ αποτελούν το μέγιστο εμπόδιο στην προσπάθεια οριοθέτησής της. 

Τα παιδιά της κατασκήνωσης θα μεταφερθούν στις εγκαταστάσεις του Αριστοτελείου Εκπαιδευτηρίου Κορίνθου με τα λεωφορεία ΚΤΕΛ. Μάλιστα η κατασκήνωση εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Μετά τις τελευταίες εξελίξεις της πυρκαγιάς στην Κορίνθια, η κατασκήνωση αποφάσισε για προληπτικούς λόγους την εκκένωση με την ασφαλή μεταφορά των παιδιών στο Αριστοτέλειο Κορινθιακό Εκπαιδευτήριο. Οποιος επιθυμεί μπορεί να παραλάβει το παιδί του από το σχολείο σε μία ώρα από τώρα, καθώς η εκκένωση βρίσκεται σε εξέλιξη».

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της κοινότητας Αθίκια, Τάσος Μαρίνος, είχε κάνει λόγο για περίπου 10 καμμένα σπίτια. 

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα είχαν εκκενωθεί συνολικά έξι οικισμοί στην περιοχή, μία κατασκήνωση και ένα οικοτροφείο για άτομα με αναπηρίες. Οι περισσότεροι κάτοικοι που έχουν απομακρυνθεί από τις οικίες τους μένουν σε συγγενείς, είτε σε χώρους του Δήμου, ενώ όπως δήλωσε ο κύριος Νανόπουλος τα παιδιά από την κατασκήνωση, έχουν μεταφερθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ξυλοκέριζας, ενώ πολλά έχουν ήδη φύγει με τους γονείς τους.

Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής που επιχειρούν στο σημείο είναι 236 πυροσβέστες με 54 οχήματα, 15 ομάδες πεζοπόρων. Σημειώνεται, ότι τις ενέργειες των πυροσβεστικών δυνάμεων συντονίζει ο αρχηγός του Σώματος Στέφανος Κολοκούρης.

Πηγή: Ethnos.gr

Δειτε Επισης

Στόλτενμπεργκ: Δεν είναι πολύ αργά για να κερδίσει η Ουκρανία τον πόλεμο
Παρασκηνιακές συνεννοήσεις Ισραήλ-Τουρκίας για τουρκικό ανθρωπιστικό στολίσκο στη Γάζα
BINTEO: Τύπος πήγε σε πλυντήριο αυτοκινήτων το Cybertruck της Tesla και το μετάνιωσε
Μέσα από χίλια μύρια κύματα ψηφίστηκε ο νόμος που επιτρέπει την ταυτοποίηση χρηστών καρτοκινητών
Εγκρίθηκε από τη Βουλή σχέδιο ψηφίσματος για δικαίωμα στο καθαρό περιβάλλον
Αναβρασμός στα αμερικανικά πανεπιστήμια με εκατοντάδες συλλήψεις-Τεταμένες κινητοποιήσεις κατά του πολέμου στη Γάζα
Κάλεσε την Τουρκία να αρπάξει την ευκαιρία, βλέπει διάθεση από Γερμανία για πιο πρωταγωνιστικό ρόλο ο ΠτΔ
Πράσινο Βουλής για νέες κατηγορίες δανείων από τον Κεντρικό Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών
Στεφάνου: Διαχρονική η στήριξη ΑΚΕΛ στα αιτήματα των πολύτεκνων
Λήστεψαν έξι γυναίκες μέσα σε μια ημέρα στη Λεμεσό-Συνελήφθησαν δυο 21χρονοι