ΒΙΝΤΕΟ: Πύρινη λαίλαπα στις Κεχριές-Εκκενώθηκαν οικισμοί, κινδυνεύει στρατόπεδο

Ανεξέλεγκτη είναι μεγάλη φωτιά που έχει ξεσπάσει στην περιοχή Κεχριές Κορινθίας,που απειλεί σπίτια καθώς και στρατόπεδο. Τρεις οικισμοί και μία κατασκήνωση, που βρίσκονται κοντά στο μέτωπο της φωτιάς, έχουν εκκενωθεί.  

Άλλες δύο μεγάλες Πυρκαγιές μαίνονται στην Ελλάδα στο Πεταλίδι Μεσσηνίας και στο Ρέθυμνο. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μεγάλη φωτιά στις Κεχριές Κορινθίας-Εντολή εκκένωσης οικισμών (pics)

Η Ελληνική Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει τεθεί  σε συναγερμό. Μάλιστα, έχει δοθεί η εντολή σε πυροσβέστες που είναι εκτός Υπηρεσίας, σύμφωνα με τα ελλαδικά μέσα ενημέρωσης,  να μην απομακρυνθούν γιατί μπορεί να χρειαστεί να συνδράμουν στις επιχειρήσεις κατάσβεσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μεγάλη φωτιά στις Κεχριές Κορινθίας-Εντολή εκκένωσης οικισμών (pics)

Απομακρύνθηκαν οι κάτοικοι τριών οικισμών

Οι πιο μεγάλες δυνάμεις επικεντρώνονται στις Κεχριές Κορινθίας. Σύμφωνα με το δήμαρχο στις Κεχριές, οι κάτοικοι των οικισμών Άγιος Κωνσταντίνος, Γαλατάκι και Δήμες έχουν μεταφερθεί με λεωφορεία, αλλά και δικά τους μέσα σε ασφαλές μέρος κοντά σε παραλιακή περιοχή. Επίσης, σε ασφαλές μέρος έχουν μεταφερθεί και τα παιδιά που φιλοξενούνται στην κατασκήνωση που λειτουργεί στην περιοχή.
 
Ο κ. Νανόπουλος τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η φωτιά δεν απείλησε την κατασκήνωση, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να κρατήσουν τη φωτιά μακριά από σπίτια που βρίσκονται κοντά στο πύρινο μέτωπο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι φλόγες σε ορισμένα σημεία - στους οικισμούς πάνω από τα Λουτρά της Ωραίας Ελένης - είναι μόλις 100 μέτρα από τα σπίτια. Στο σημείο, μάλιστα, έχουν μεταβεί τόσο ο αρχηγός της Πυροσβεστικής, Στέφανος Κολοκούρης, όσο και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς και ο κλαδάρχης επιχειρήσεων Πυροσβεστικής Υποστράτηγος, Γεώργιος Πουρνάρας..

Απειλείται το στρατόπεδο

Σύμφωνα με το korinthostv, η φωτιά κατακαίει κοντά στο στρατόπεδο , όπου βρίσκονται αποθήκες πυρομαχικών του Στρατού.

Σύμφωνα με την Ελληνική Πυροσβεστική Υπηρεσία, στο σημείο αρχικά εστάλησαν ισχυρές Πυροσβεστικές Δυνάμεις και συγκεκριμένα 37 πυροσβέστες με 13 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων, 2 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα. Παράλληλα συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ. Ομως, οι πυροσβεστικές δυνάμεις, με το πέρας της ώρας, ενισχύθηκαν και τώρα επιχειρούν 77 πυροσβέστες με 26 οχήματα και τέσσερις ομάδες πεζοπόρο, πέντε ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη.

Φωτιά και στο Πεταλίδι Μεσσηνίας
Σε εξέλιξη είναι και μεγάλη φωτιά και στο Πεταλίδι Μεσσηνίας με τον επικεφαλής της Ελληνικής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας να είχει ζητήσει την προληπτική εκκένωση του οικισμού Μαθία. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν 37 πυροσβέστες με 13 οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος.
 
Μεγάλη φωτιά στο Ρέθυμνο
Πυρκαγιά έχει ξεσπάσει, εν τω μεταξύ και στο Ρέθυμνο. Η φωτιά καίει σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Φοίνικα Αγίου Βασιλείου Ρεθύμνου. Αμέσως κινητοποιήθηκαν 36 πυροσβέστες, 13 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 1 ελικόπτερο.
Επιπλέον, συνδράμουν υδροφόρες και μηχανήματα ΟΤΑ.

Δειτε Επισης

Νέα στοιχεία για τον Τσιντούλα, «έδρασε μόνος του»-Με λουλούδια έξω από το νοσοκομείο οι υποστηρικτές του Φίτσο
Οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος και ανατράπηκε-Απεγκλωβίστηκε από την Πυροσβεστική
Σε κρίσιμη κατάσταση παραμένει ο Ρόμπερτ Φίτσο-Υπό κράτηση ο δράστης, του απαγγέλθηκαν κατηγορίες
Οι Χούθι έπληξαν ελληνόκτητο πλοίο με σημαία Παναμά στην Ερυθρά Θάλασσα-Δεν υπάρχουν θύματα
Επανέρχεται ξανά η CMC-«Αν η ΕΤΥΦΑ συνεχίσει να αλλάζει τους κανόνες δικαιούμαστε αποζημίωση»
Ανακαλεί την απαγόρευση παραχώρησης αδειών χρήσης πυροτεχνημάτων η Υπηρεσία Μεταλλείων
«Δικτάτορας που δεν αναγνωρίζει κόκκινες γραμμές ο Πούτιν»-Τι λέει συνεργάτης του Ναβάλνι
Στις φλόγες τυλίχθηκαν όχημα buggy και τετράτροχη μοτοσικλέτα στο Λατσί
Χάος με τις ανάρμοστες συμπεριφορές στην ψηφιακή πύλη που ενώνει τις δύο πόλεις Νέα Υόρκη-Δουβλίνο
Φωτιά σε υπνοδωμάτιο διαμερίσματος στην Πάφο-Στο Νοσοκομείο ο ένοικος με αναπνευστικά προβλήματα