Εκκένωσαν 600 παιδιά από κατασκήνωση στο Λαύριο-Μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά

Την απόφαση να εκκενωθούν τόσο η κατασκήνωση «Το ξέγνοιαστο Μελίσσι» με 600 παιδιά όσο και τέσσερις οικισμοί στην ευρύτερη περιοχή πήρε η Πυροσβεστική λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη στην περιοχή του Λαυρίου.
 
Τα 600 παιδιά, όπως ανέφερε στο ethnos.gr ο δήμορχος Λευρεωτικής, Δημήτρης Λουκάς έχουν μεταφερθεί στην παραλία, ενώ είναι σε ετοιμότητα έξι λεωφορεία της δημοτικής Αρχής προκειμένου να απομακρυνθούν αν χρειαστεί. «Είναι μακριά η φωτιά από εδώ που βρισκόμαστε αλλά είναι μία προληπτική κίνηση για παν ενδεχόμενο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος, ξεκαθαρίζοντας ότι τα παιδιά που βρίσκονταν στην κατασκήνωση είναι καλά στην υγεία τους.
 

Η φωτιά που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη - και χωρίς να κινδυνεύουν προς το παρόν σπίτια και κατοικημένες περιοχές - εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης σε δασική έκταση στην περιοχή Πούντα Ζέζα του Λαυρίου. Ο επικεφαλής της Πυροσβεστικής που βρίσκεται στο σημείο αποφάσισε την προληπτική εκκένωση τεσσάρων οικισμών. Ειδικότερα, ζητήθηκε προληπτικά η εκκένωση των οικισμών Αγριλέζας, Αγίου Γερασίμου, Καμάριζας και Σουνίου.
 
«Είναι κρίσιμη η στιγμή. Το μεγάλο μας στοίχημα είναι να μην κατέβει η φωτιά στο Σούνιο» είπε ο κ. Λουκάς και πρόσθεσε: «Η ανταπόκριση της Πυροσβεστικής ήταν άμεση και είμαστε εδώ μαζί με τον κ. Χαρδαλιά».
 
Μεγάλη η επιχείρηση
Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση του Πυροσβεστικού Σώματος στο twitter, οι δυνάμεις έχουν ενισχυθεί και στο σημείο, αυτή την ώρα, επιχειρούν 49 πυροσβέστες με 19 οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος συνδράμουν δύο αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μεγάλη πυρκαγιά στο Λαύριο-Προς εκκένωση τέσσερις οικισμοί 

 
Εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής ανέφερε ότι ο επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων που επιχειρούν στην περιοχή ζήτησε την προληπτική εκκένωση τεσσάρων περιοχών. Πρόκειται για την Καμάριζα, το Σούνιο, την Αγριλέτζα και τον Αγιο Γεράσιμο.
 
Σε ανάρτησή του στο Twitter τo Kέντρο Αριστείας BEYOND του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών αναφέρει παραθέτοντας και σχετικό χάρτη ότι μέσω του συστήματος FIREHUB εντόπισε την έναρξη της φωτιάς στην περιοχή του Κάτω Σουνίου στο Λαύριο από τα πρώτα κιόλας λεπτά που εκδηλώθηκε (12.40, τοπική ώρα).
 
Πηγή: Έθνος

Δειτε Επισης

Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες για τη δολοφονία Λυγγερίδη-Οι πέντε ηθικοί αυτουργοί
Σε ύφεση η φωτιά στην Πάρο-Επιχειρούν μόνο επίγειες δυνάμεις
ΒΙΝΤΕΟ: Φωτιά στην Πάρο, καίει κοντά σε σπίτια-Μήνυμα από το 112 για εκκένωση
«Εγκληματική οργάνωση με 158 μέλη πίσω από τη δολοφονία Λυγγερίδη»-Στις 60 οι συλλήψεις
Στις 59 οι συλλήψεις για τη δολοφονία Λυγγερίδη-Κατηγορίες και για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση
ΒΙΝΤΕΟ: Ανεύθυνος οδηγός λεωφορείου στην Ελλάδα παίζει με το κινητό την ώρα διαδρομής
Για εγκληματική οργάνωση κατηγορούνται οι συλληφθέντες-Πάνω από 150 στη δικογραφία
NAVTEX Τουρκίας για νατοϊκή άσκηση στο Αιγαίο
Δεκάδες προσαγωγές για τη δολοφονία του αστυνομικού Λυγγερίδη στου Ρέντη
Βίντεο ντοκουμέντο από τον εμπρησμό στα Πατήσια-Κινδύνεψαν διαμερίσματα πολυκατοικίας