Δευτέρα 10 Αυγ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Έφθασαν σήμερα στο αεροδρόμιο της Αθήνας οι πρώτες πτήσεις από Βρετανία

  16/07/2020 15:34
Έφθασαν σήμερα στο αεροδρόμιο της Αθήνας οι πρώτες πτήσεις από Βρετανία

Έφθασαν σήμερα στο αεροδρόμιο της Αθήνας οι πρώτες πτήσεις από Βρετανία

  16/07/2020 15:34
Τους πρώτους επιβάτες από Βρετανία δέχθηκε σήμερα το αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" της Αθήνας, καθώς η βρετανική αγορά άνοιξε από χθες για όλα τα αεροδρόμια της Ελλάδας, μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων λόγω του κορωνοϊού.

Εξι απευθείας προγραμματισμένες πτήσεις από την Βρετανία για το αεροδρόμιο της Αθήνας κατά τη διάρκεια της ημέρας και μία αναμένεται να αφιχθεί στις 00:25. Ήδη έχουν αφιχθεί οι δυο πρώτες πτήσεις, (σύνολο επιβατών 320), της Easyjet και της Wizzair, και αναμένονται το απόγευμα οι πτήσεις της British Airways και της Aegean Airlines. Στα περιφερειακά αεροδρόμια της Ελλάδας σήμερα αναμένονται 18 πτήσεις από τη Μεγάλη Βρετανία.

Σημειώνεται, ότι οι επιβάτες που φτάνουν από τη Βρετανία στην Ελλάδα υπόκεινται σε στοχευμένους δειγματοληπτικούς ελέγχους, με βάση τα δεδομένα που προκύπτουν από τη συμπλήρωση της φόρμας PLF.

Το Ηνωμένο Βασίλειο αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη χώρα προέλευσης για την ελληνική τουριστική βιομηχανία και είναι ιδιαίτερης σημασίας για την πορεία της φετινής σεζόν. Η σημασία της βρετανικής αγοράς για την Ελλάδα αποτυπώνεται στις εισπράξεις από το Ηνωμένο Βασίλειο, οι οποίες για το 2019 σημείωσαν άνοδο κατά 32,4% και διαμορφώθηκαν στα 2,56 δισ. ευρώ, με την ταξιδιωτική κίνηση από τη Βρετανία να καταγράφει αύξηση κατά 18,9% και να διαμορφώνεται στους 3,5 εκατ. ταξιδιώτες.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας