Σάββατο 8 Αυγ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Ένταση με Χρυσοχοΐδη στο Ευρωκοινοβούλιο-«Πρώτη φορά με αποκαλούν ακροδεξιό»

  06/07/2020 20:20
Ένταση με Χρυσοχοΐδη στο Ευρωκοινοβούλιο-«Πρώτη φορά με αποκαλούν ακροδεξιό»

Ένταση με Χρυσοχοΐδη στο Ευρωκοινοβούλιο-«Πρώτη φορά με αποκαλούν ακροδεξιό»

  06/07/2020 20:20
Απαντώντας σε ερωτήματα μελών της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών (LIBE) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σχετικά με απωθήσεις και πολιτική κλειστών συνόρων, ο Υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, απέρριψε τις κατηγορίες περί “ακροδεξιάς αντιμετώπισης” που του επέρριψε η ο συντονιστής της ομάδας των σοσιαλιστών, και εξήγησε ότι “εμείς στις τελευταίες  εκλογές διώξαμε την ακροδεξιά” και “από εκεί που ήταν στη βουλή τώρα είναι στα δικαστήρια”.
Ζήτησε δε από όσους κάνουν κριτική να ζητήσουν από τις κυβερνήσεις τους να συμφωνήσουν για επιμερισμό των βαρών. Τόνισε  ότι όλα τα περί θανάτων και απωθήσεων “είναι ισχυρισμοί των Τούρκων” και επεσήμανε την παρουσία των μέσων μαζικής ενημέρωσης επί του εδάφους. Ζήτησε δε από τα μέλη της Επιτροπής να προσέχουν πως μιλάνε για την Ελλάδα που “είναι μια βασανισμένη χώρα” και κάλεσε όποιον έχει στοιχεία για τις καταγγελίες να τα προσκομίσει προς διερεύνηση. 

Συγκεκριμένα ο Έλληνας Υπουργός δήλωσε: "γιατί δε λέτε στον Ισπανό Πρωθυπουργό Σάντσεθ να πάρει μέρος αυτών των ανθρώπων που έρχονται στην Ελλάδα;" "Πέρσι κάθε μέρα έφταναν 500 άτομα με μικρά παιδιά και η Ελλάδα άνοιξε την αγκαλιά της. Είναι απαράδεκτο να μιλάτε για ακροδεξιά. Και σας παρακαλώ πολύ να το πάρετε πίσω", τόνισε.

"Κι αν θέλετε όντως να βρεθεί μια λύση, να βοηθήσετε να πείσουμε τις κυβερνήσεις να δείξουν έμπρακτη αλληλεγγύη και να εκπονήσουν πολιτική ασύλου που θα κατανέμει βάρη πραγματικά. Εμείς στην Ελλάδα διώξαμε την ακροδεξιά. Από εκεί που ήταν μάστιγα, σήμερα η Χρυσή Αυγή βρίσκεται στα δικαστήρια", υπογράμμισε.

"Η Ελλάδα μια βασανισμένη χώρα. Είναι ο πρώτος σταθμός και σχεδόν μοναδικός μετά κλείσιμο Λιβύης και Μαρόκου που αποτελεί τη μοναδική είσοδο στην Ευρώπη. Δεν υπάρχουν τέτοια φαινόμενα που εννοείτε ή υπονοείτε. Όταν μιλάτε για θάνατο νέου ανθρώπου είναι ευαίσθητο θέμα. Άκουσα να λέτε για ελεύθερους σκοπευτές –δεν έχει η ΕΛΑΣ ελεύθερους σκοπευτές. Χιλιάδες μάτια από όλη την Ευρώπη και κόσμο  ήταν εκεί, πολλά μέσα ενημέρωσης. Υπήρχαν παρατηρητές και τελευταίους 3 μήνες και Frontex. Δεν μπορείτε να κατηγορείτε την Ελλάδα τόσο εύκολα!"

“Πρώτη φορά στη ζωή μου που κάποιος τολμά να χαρακτηρίσει ακροδεξίό”, δήλωσε ο Υφυπουργός Γιώργος Κουμουτσάκος και παρέπεμψε σε δηλώσεις Τσαβουσογλου, τις οποίες και  ανέγνωσε: “αν η Τουρκία ανοίξει τις πύλες των μεταναστών καμία ευρωπαϊκή χώρα δε θα μείνει σταθερή για περισσότερο από έξι μήνες”. Κατήγγειλε δε την Τουρκία εκ νέου για εργαλειοποίηση των μεταναστών και διερωτήθηκε αν η εν λόγω επιτροπή (LIBE) έχει συζητήσει αυτές τις καταγγελίες. Τόνισε δε ότι “είναι υποκρισία να απολογούμαστε για το ότι είμαστε η ασπίδα της Ευρώπης”, παραπέμποντας στις πρόσφατες δηλώσεις της Προέδρου της Κομισιόν. Εξήγησε δε ότι δημοκρατική Ελλάδα προστατεύει τα σύνορα βάσει κανόνων και ερώτησε τα μέλη ποιος τελικά θα αναλάβει την ευθύνη αν υπάρξει πιθανή εισροή κρουσμάτων σε ενδεχόμενο νέο κύμα απόπειρας εισόδου μεταναστών δια θαλάσσης.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας