Ψυχολόγος για την 35χρονη με το βιτριόλι: Δεν έχει κανένα ενδιαφέρον για τον άλλο άνθρωπο

«Η φερόμενη ως δράστις ήθελε να βρει κάποιον ένοχο, για να μπορέσει να προβάλει ενδεχομένως τα δικά της δύσκολα συναισθήματα», ανέφερε η ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια Ευφροσύνη Φωτεινάκη, σχολιάζοντας την "σχέση" που είχε αναπτυχθεί ανάμεσα στην 35χρονη και το μετέπειτα θύμα της.
 
Μιλώντας στο "Live News" και στον Νίκο Ευαγγελάτο, η κ. Φωτεινάκη σημείωσε ότι "πραγματικά προκαλεί ενδιαφέρον και ακούγοντας και τους διαλόγους σκεφτόμουν πόσο προσπάθησε το θύμα να σταματήσει την επικοινωνία με τον 40χρονο, να ενημερώνει την 35χρονη. Φαίνεται ότι η φερόμενη ως δράστις ήθελε να βρει κάποιον ένοχο, για να μπορέσει να προβάλει ενδεχομένως τα δικά της δύσκολα συναισθήματα. Ενδεχομένως μια ματαίωση, μία απόρριψη, που προέρχεται από το γεγονός ότι δεν μπορούσε να είχε αυτόν τον άνθρωπο όπως ήθελε να τον έχει την οδήγησε στο να πρέπει να βρει κάποιον να φταίει για αυτό. Φαίνεται να κάνει μια προβολή ενδεχομένως και να βρίσκει το "ένοχο” θύμα και να το τιμωρεί".

Στο ερώτημα του πώς γίνεται η κατηγορούμενη να κατέληξε να στραφεί κατά της Ιωάννας ενώ δεν είχε καμία σχέση με τον άνδρα που την ενδιέφερε, και ενώ μάλιστα το θύμα "συνεργαζόταν" με όσα της ζητούσε η 35χρονη αναφορικά με τον 40χρονο, η κ. Φωτεινάκη ανέφερε ότι "προφανώς και υπάρχουν συσχετίσεις στο μυαλό της γυναίκας που φέρεται ως δράστις, που δεν συμβαδίζουν με την πραγματικότητα. Μπορούν όμως κάποιοι άνθρωποι να συνδέουν γεγονότα, εντελώς συγκυριακά γεγονότα, ή και ασύνδετα, με έναν τρόπο που να ικανοποιεί αυτό που πιστεύουν. Αυτό που ενδεχομένως συμβαίνει είναι ότι επέλεξε ένα άτομο από το περιβάλλον, με αφορμή το μικρό ενδιαφέρον που εκδήλωσε ο 40χρονος για την Ιωάννα, για να προβάλει πάνω της όλα αυτά που τελικά προέβαλε".

Ερωτώμενη για το αν η 35χρονη, εξακολουθεί να κινείται βάσει σχεδίου και εντός της φυλακής, η ίδια σημείωσε ότι "επιβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει καμία ενσυναίσθηση, κανένα ενδιαφέρον για τον άλλο άνθρωπο, παρά μόνο για το εγώ. Μια τεράστια αγάπη πιθανότατα για τον εαυτό, για το πώς θα θριαμβεύσω καταστρέφοντας τον "εχθρό μου”, και έπειτα το πώς θα επιβιώσω μέσα σε αυτή την πρωτόγνωρη συνθήκη. Φυλακισμένη και κατηγορούμενη".
 
"Στους ανθρώπους που δεν έχουν την ικανότητα να συναισθανθούν και δεν ενδιαφέρονται να μπουν στον πόνο, στα παπούτσια του άλλου, θα πω ότι είναι εξαιρετικά δύσκολη η μεταμέλεια", κατέληξε η κ. Φωτεινάκη.
 
Πηγή: TheTOC
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
 

Δειτε Επισης

Οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος και ανατράπηκε-Απεγκλωβίστηκε από την Πυροσβεστική
Σε κρίσιμη κατάσταση παραμένει ο Ρόμπερτ Φίτσο-Υπό κράτηση ο δράστης, του απαγγέλθηκαν κατηγορίες
Οι Χούθι έπληξαν ελληνόκτητο πλοίο με σημαία Παναμά στην Ερυθρά Θάλασσα-Δεν υπάρχουν θύματα
Επανέρχεται ξανά η CMC-«Αν η ΕΤΥΦΑ συνεχίσει να αλλάζει τους κανόνες δικαιούμαστε αποζημίωση»
Ανακαλεί την απαγόρευση παραχώρησης αδειών χρήσης πυροτεχνημάτων η Υπηρεσία Μεταλλείων
«Δικτάτορας που δεν αναγνωρίζει κόκκινες γραμμές ο Πούτιν»-Τι λέει συνεργάτης του Ναβάλνι
Στις φλόγες τυλίχθηκαν όχημα buggy και τετράτροχη μοτοσικλέτα στο Λατσί
Χάος με τις ανάρμοστες συμπεριφορές στην ψηφιακή πύλη που ενώνει τις δύο πόλεις Νέα Υόρκη-Δουβλίνο
Φωτιά σε υπνοδωμάτιο διαμερίσματος στην Πάφο-Στο Νοσοκομείο ο ένοικος με αναπνευστικά προβλήματα
Δεν βλέπει αδιέξοδο στην προσπάθεια της Ολγκίν η Λευκωσία-«Υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για να αξιοποιηθούν»