Μαραθώνια η κατάθεση της ύποπτης για την απαγωγή την Μαρκέλλα-Δεν συνεργάζεται

Στην αναζήτηση των συνεργατών της κοκκινομάλλας που είχε προσεγγίσει την οικογένεια και άρπαξε τη 10χρονη Μαρκέλλα καθώς εκείνη επέστρεφε σπίτι από το σχολείο της, αναζητούν οι Αρχές.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα η γυναίκα που προσήχθη το μεσημέρι της Τετάρτης στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης διέμενε στην ίδια πολυκατοικία με την οικογένεια της Μαρκέλλας.

Πριν από λίγα χρόνια  η 40χρονη κοκκινομάλλα γυναίκα που φέρεται να ήταν αυτή που απήγαγε το 10χρονο κορίτσι ήταν φίλες και γειτόνισσες με τη μητέρα της Μαρκέλλας. Έτσι, γνώριζε το παιδί και γι’ αυτό και το μικρό κορίτσι την εμπιστεύτηκε όταν τη φώναξε έξω από το σχολείο της.

Μέχρι στιγμής, η 40χρονη γυναίκα δεν έχει αποκαλύψει τα κίνητρα της προσπάθειας απαγωγής της Μαρκέλλας, αλλά ούτε τους λόγους που οδήγησαν στην απελευθέρωση του κοριτσιού ή αν είχε συνεργούς.

Πώς εντοπίστηκε

Η γυναίκα εντοπίστηκε χθες το μεσημέρι στην Παραλία Κατερίνης και στη συνέχεια οδηγήθηκε στην ασφάλεια Θεσσαλονίκης  προκειμένου να λυθεί ο γρίφος της μυστηριώδους εξαφάνισης της ανήλικης και να διευκρινιστούν τα κίνητρα της φερόμενης πράξης της.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, η «κοκκινομάλλα» προσπάθησε με κάθε τρόπο να ξεγελάσει τους αστυνομικούς, ώστε να μην την εντοπίσουν γνωρίζοντας, προφανώς, πως υπάρχουν στοιχεία γι’ αυτή.

Συγκλονιστικό βίντεο: Η στιγμή που η γυναίκα αφήνει ελεύθερη τη 10χρονη

Την ώρα που η «κοκκινομάλλα», βασική ύποπτη, έδινε κατάθεση στην ασφάλεια Θεσσαλονίκης, κυκλοφόρησε βίντεο-ντοκουμέντο που δείχνει τη μικρή να περιπλανιέται στον δρόμο κουρασμένη, κρατώντας τη σχολική τσάντα της.

Στις εικόνες φαίνεται μία γυναίκα, μετρίου αναστήματος, να προχωράει φορώντας μαύρα ρούχα, κουκούλα και μάσκα και… πίσω της να τρέχει ένα μικρό κορίτσι.

Το παιδί, σύμφωνα με τις πληροφορίες, είναι η 10χρονη Μαρκέλλα που μόλις έχει αφεθεί ελεύθερη μετά από 44 ώρες κράτησης.

Όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια, το παιδί εκείνες τις στιγμές του βίντεο, ήταν θολωμένο από τις ναρκωτικές ουσίες που του είχαν χορηγηθεί. Ένα επικίνδυνο κοκτέιλ ναρκωτικών.

Η γυναίκα φαίνεται να αφήνει το 10χρονο κορίτσι σε ένα άγνωστο μέρος, μόνο του, μακριά από τους γονείς του και ζαλισμένο. Εκείνο τρομαγμένο, τρέχει πίσω της, προσπαθώντας να καταλάβει τι έχει συμβεί. Όλα αυτά, καταγράφονται από κάμερα.

Λίγο αργότερα, το παιδί απλώς χάνεται από το πλάνο.

Ζήτησε την επιμέλεια της Μαρκέλλας ο αδερφός της

Σε εξέλιξη βρίσκεται, στο μεταξύ, η έρευνα της Εισαγγελίας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης στον οικογενειακό και κοινωνικό περίγυρο της Μαρκέλλας, για να καθοριστούν οι μελλοντικές συνθήκες διαβίωσής της. Την Τρίτη βρέθηκε στην Εισαγγελέα Ανηλίκων, συνοδεία του δικηγόρου του, ο αδελφός της Μαρκέλλας, ο οποίος ζήτησε και έλαβε ακρόαση, ενώ δήλωσε πως προτίθεται να αναλάβει την επιμέλειά της σε περίπτωση που το οικογενειακό περιβάλλον της κριθεί ανεπαρκές.

«Είχαμε μια ακρόαση από την εισαγγελέα Ανηλίκων και μάλιστα είχαμε μια μεγάλη συζήτηση. Είναι απόφαση του αδελφού και της υπόλοιπης οικογένειας που εκπροσωπώ οι δηλώσεις να γίνονται από μένα επειδή πρόκειται για ένα πολύ ευαίσθητο θέμα. Είναι ένα ανήλικο κοριτσάκι και όλα πρέπει να βρίσκονται σε μυστικότητα μέχρι να τελειώσει η διαδικασία, από την προανάκριση μέχρι και την ανάθεση της επιμέλειας αν τυχόν κριθεί ακατάλληλο το περιβάλλον της οικογένειας. Από εκεί και πέρα, προετοιμάζουμε μια έρευνα, εξετάζεται το περιβάλλον, προτάσσουμε πάνω από όλα το σπίτι στο οποίο ζούσε τους τελευταίους μήνες η μικρή, το οποίο είναι το σπίτι της γιαγιάς, και ζητήσαμε και άδεια να την επισκεφθούμε στο νοσοκομείο όταν οι συνθήκες ωριμάσουν», σημείωσε, τονίζοντας πως το σημαντικότερο όλων είναι η ηρεμία του παιδιού» επισήμανε η συνήγορος του αδερφού της 10χρονης, Ανθούλα Ανάσογλου.

Πηγή: In.gr

 

Δειτε Επισης

Η πρώτη αντίδραση Πισπιρίγκου μετά την ισόβια κάθειρξη-«Έχω ήδη ασκήσει έφεση»
Ομόφωνα ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για το θάνατο της Τζωρτζίνας-Της επιβλήθηκε ισόβια κάθειρξη
Ένοχος ο Ηλίας Μίχος για το βιασμό της 12χρονης-Αθώα η μητέρα
ΒΙΝΤΕΟ: Επεισόδια κατά τη μεταγωγή του Μίχου και των άλλων κατηγορουμένων στην υπόθεση Κολώνου
ΒΙΝΤΕΟ: Άγριος ξυλοδαρμός μαθητριών στην Ελλάδα-Μπουνιές, κλωτσιές και μαλλιοτραβήγματα
Δύο σεισμοί 5,6 και 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά της Ηλείας-Αισθητοί και στην Αττική
Τραγικό το τέλος της 85χρονης στην Καρδίτσα-Την κατασπάραξε ζώο
Σοκ στην Καρδίτσα-Εντοπίστηκε ακέφαλο πτώμα 85χρονης σε οικία
Εντός της ημέρας η απόφαση για το βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό
Η ώρα της κρίσης για την Ρούλα Πισπιρίγκου-Αποφασίζει το Δικαστήριο για το θάνατο της Τζωρτζίνας