Κυριακή 5 Ιουλ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Η Ελλάδα παρακολουθεί στενά τις ενέργειες της Τουρκίας

  02/06/2020 19:54
Η Ελλάδα παρακολουθεί στενά τις ενέργειες της Τουρκίας

Η Ελλάδα παρακολουθεί στενά τις ενέργειες της Τουρκίας

  02/06/2020 19:54
Το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας παρακολουθεί στενά κάθε ενέργεια της Τουρκίας, στο πλαίσιο της κλιμακούμενης παραβατικότητάς της, ώστε να αντιμετωπίσει κάθε ενδεχόμενη πρόκληση, σημειώνουν ελληνικές διπλωματικές πηγές.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, σχετικά με την πιο πρόσφατη παράνομη και προκλητική ενέργεια της Τουρκίας να δημοσιεύσει στην τουρκική Εφημερίδα της Κυβερνήσεως σειρά αιτήσεων για χορήγηση άδειας έρευνας και εκμετάλλευσης στην κρατική εταιρεία πετρελαίων της Τουρκίας σε περιοχές ελληνικής υφαλοκρηπίδας, το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας έχει καταρτίσει ακριβές σχέδιο διπλωματικής δράσης, το οποίο εκδηλώνεται σταδιακά.

«Ήδη έχει ξεκινήσει νέος κύκλος επαφών της Ελληνικής Διπλωματίας με τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, καθώς και με τους Ευρωπαίους εταίρους», αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Παράλληλα, αναφέρεται ότι το Υπουργείο Εξωτερικών έχει προβεί σε ενέργειες «στο πλαίσιο του ΟΗΕ, με επιστολές προς τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Α. Guterres, τον οποίον ενημερώνει για την πιο πρόσφατη παράνομη ενέργεια της Άγκυρας (σε συνέχεια και πρόσφατων συναφών επιστολών προς τον ΓΓΗΕ από Φεβρουάριο, Μάρτιο και Απρίλιο 2020), όσο και τον νυν Πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης, αναφορικά με την επικείμενη εκλογή του Τούρκου υποψηφίου κ. Bozkir στη θέση του Προέδρου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ ζητώντας να διακοπεί η σιωπηρά διαδικασία».

«Στις εν λόγω επιστολές, τονίζονται επίσης, μεταξύ άλλων, οι επιπτώσεις των παράνομων τουρκικών ενεργειών στην περιφερειακή ασφάλεια και σταθερότητα», αναφέρουν οι συγκεκριμένες διπλωματικές πηγές. Ακόμα, σημειώνουν ότι αναμένεται να ακολουθήσει ενημέρωση του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ.

«Στο ευρωπαϊκό πλαίσιο, το ζήτημα αναμένεται να απασχολήσει το προσεχές Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών, στις 15/6», καταλήγουν οι διπλωματικές πηγές.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας