Επίθεση με βιτριόλι: Ημέρα… μηδέν η Δευτέρα-Τα νέα στοιχεία "κλειδιά" και οι 3 ύποπτοι στο στόχαστρο της ΕΛ.ΑΣ

Αναμένονται τα πρώτα αποτελέσματα από τη "σάρωση" των κεραιών κινητής τηλεφωνίας στην περιοχή της Καλλιθέας για τον εντοπισμό ύποπτων επικοινωνιών, το κρίσιμο χρονικό διάστημα πριν και μετά την επίθεση, που δεν αποκλείεται να συνδέονται με κάποιον από τους υπόπτους.
 
Αντίστοιχα αποτελέσματα αναμένονται από την άρση τηλεφωνικού απορρήτου, από τα οποία θα επιχειρηθεί ο εντοπισμός συχνών επαφών η ανάσυρση ύποπτων ή απειλητικών μηνυμάτων, SMS, ακόμη και επικοινωνίες μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
 
Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που χειρίζονται την υπόθεση αρχικά είχαν 12 ύποπτους, εκ των οποίων οι περισσότεροι εμφάνισαν ισχυρό άλλοθι, που επιβεβαιώθηκε, ωστόσο για 2-3 ακόμη υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις αλλά αδύναμα στοιχεία που θα μπορούσαν να αποδώσουν κατηγορίες για την επίθεση με βιτριόλι στην 34χρονη στην Καλλιθέα.
 
Οι αστυνομικοί επανέφεραν στο πεδίο των ερευνών μία αναφορά της 34χρονης στο πλαίσιο των συναντήσεων και της πρώτης κατάθεσή της για ένα επεισόδιο που είχε συμβεί το προηγούμενο χρονικό διάστημα στον εργασιακό της χώρο.
 
"Μία εργαζόμενη είχε κάνει ‘σκηνή’ σε ένα στέλεχος της επιχείρησης για πολύ προσωπικούς λόγους. Αυτό έγινε πριν από περίπου πέντε μήνες. Είχαν σχέση που διακόπηκε αλλά είχε αφήσει πίσω κάποιες σοβαρές ‘υποχρεώσεις’. Ήμουν μάρτυρας σε αυτό το περιστατικό. Ήμουν παρούσα στον χώρο. Δεν ξέρω αν αυτό σχετίζεται με την επίθεση εναντίον μου. Απλά το λέω γιατί το θυμήθηκα" είχε πει μεταξύ άλλων η 34χρονη, που δέχθηκε την βάρβαρη επίθεση με βιτριόλι, στους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Καλλιθέας και Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών.
 
Τα στελέχη της αστυνομίας βρήκαν την συγκεκριμένη γυναίκα και της πήραν κατάθεση, στην οποία επιβεβαίωσε το περιστατικό, ωστόσο δεν φαίνεται να έχει καμία σχέση με την υπόθεση, ενώ η αντιπαράθεση ήταν για άλλο πολύ προσωπικό και σοβαρό λόγο και δεν σχετιζόταν σε καμία περίπτωση με την 34χρονη, την οποία μάλιστα δεν θυμάται ότι βρισκόταν στον χώρο.
 
Στο μεταξύ οι εικόνες από τα περισσότερα από 20 βίντεο από κάμερες ασφαλείας της ευρύτερης περιοχής δεν φαίνεται να βοηθούν σημαντικά τις αστυνομικές έρευνες και χρειάζονται συνδυασμό στοιχείων προκειμένου να αναδείξουν την ταυτότητα της δράστιδας. Παράλληλα οι καταθέσεις περίπου 30 ατόμων του συγγενικού, επαγγελματικού και φιλικού της περιβάλλοντος δεν είναι ιδιαίτερα διαφωτιστικές και έχουν διευρύνει πολύ τον κύκλο των ερευνών σε περισσότερα πρόσωπα και καταστάσεις, με τα οποία συνδεόταν ή είχε παρουσία το θύμα της επίθεσης.
 
Οι αξιωματικοί που χειρίζονται την υπόθεση θα επιχειρήσουν να μιλήσουν ξανά με την 34χρονη μετά την αρχική γραπτή κατάθεση, ελπίζοντας πως το θύμα της επίθεσης, θα ανασύρει ίσως κάποιες μνήμες που θα βοηθήσουν τις έρευνες, και εκείνοι θα προβούν σε πιο στοχευμένες ερωτήσεις βάσει των στοιχείων που πλέον έχουν συγκεντρώσει. Η ίδια συνεχίζει να υποστηρίζει πως δεν γνωρίζει ποια είναι η ταυτότητα της γυναίκας που της επιτέθηκε, ούτε αν προέρχεται από το προσωπικό της περιβάλλον.
 
Πηγή: The Toc

Δειτε Επισης

Στη Δικαιοσύνη το επεισόδιο χειροδικίας Βουλευτή στην ελληνική Βουλή
Δημοτικός σύμβουλος στην Ελλάδα γρονθοκόπησε αντιδήμαρχο και τον έστειλε στο νοσοκομείο
Κατέρριψαν πύραυλο των Χούθι οι ΗΠΑ-Στόχος πλοίο με τέσσερις Έλληνες
Με ποινή έως και 10 χρόνια αντιμέτωπος ο Φλώρος για τον ξυλοδαρμό στη Βουλή
Δίωξη για κακούργημα στον Κωνσταντίνο Φλώρο για τον ξυλοδαρμό στη Βουλή
Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»-Μπήκαν πουλιά στον κινητήρα
Δεν θα συμμετάσχουν στις Ευρωεκλογές οι Σπαρτιάτες-Μπλόκο από τον Άρειο Πάγο
Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος για την επίθεση στον Βασίλη Γραμμένο της Ελληνικής Λύσης
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την εξιχνίαση της δολοφονίας του Λυγγερίδη-Από ποιον δόθηκε η εντολή
Άρση ασυλίας του Κυριάκου Βελόπουλου αποφάσισε η Βουλή