Αυτές είναι οι 19 χώρες που ανοίγει τα σύνορα της η Ελλάδα-Χωρίς τεστ οι Κύπριοι

Το σχέδιο για τον ελληνικό τουρισμό ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης εξηγώντας ότι η επανεκκίνηση της τουριστικής βιομηχανίας εξελίσσεται σε δυο μέτωπα.
 
Η πρώτη αφορά το εγχώριο μέτωπο και το δεύτερο αφορά το άνοιγμα των συνόρων και την προσέλκυση επισκεπτών από το εξωτερικό.
 
Όπως ανακοινώθηκε, εκτιμάται πως η Ελλάδα θα δεχτεί επισκέπτες από χώρες με καλά επιδημιολογικά στοιχεία όπως η Γερμανία, η Βουλγαρία, αλλά και χώρες της Βαλτικής, που θα είναι η κύρια «αγορά» επισκεπτών για τουρισμό. Περίπου 20 χώρες είναι αυτές που θα μπορούν να φέρουν επισκέπτες στην Ελλάδα στο πρώτο κύμα, ενώ από το υπουργείο τονίζεται πως τα κριτήρια που θα αξιολογούνται θα είναι η Οδική πρόσβαση, η Μεσαίας απόστασης αεροπορικώς και οι Ομογενειακές κοινότητες.
 
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ οι πρώτες χώρες που θα στείλουν επισκέπτες στην Ελλάδα είναι οι εξής: Κύπρος, Ισραήλ, Κίνα, Ιαπωνία, Αυστραλία, Νορβηγία, Δανία, Αυστρία, Βουλγαρία, Σερβία, Ρουμανία, Αλβανία, Βόρεια Μακεδονία, Βοσνία, Κροατία, Πολωνία, Ουγγαρία, Σλοβακία και Τσεχία.
 
Πάντως δεν αποκλείεται ο ίδιος κατάλογος να αφορά και την Κύπρο. 
 
Στο δεύτερο κύμα που θα αρχίσει από την 1η Ιουλίου, θα μπορούν να επισκέπτονται την Ελλάδα τουρίστες  και από άλλες χώρες, εκτός αυτών που έχουν αρνητικά επιδημιολογικά χαρακτηριστικά.
 
Ο Έλληνας υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, τόνισε πως οι δυνητικοί επισκέπτες της Ελλάδας, οι οποίοι θα προέρχονται από ασφαλείς χώρες, δεν θα είναι υποχρεωμένοι να πραγματοποιήσουν τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού, ούτε θα χρειαστεί να μπουν σε καραντίνα, ωστόσο θα γίνονται στην Ελλάδα δειγματοληπτικά τεστ σε όλους τους επισκέπτες.
 
Πηγή: iefimerida.gr
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Δειτε Επισης

Κατέρριψαν πύραυλο των Χούθι οι ΗΠΑ-Στόχος πλοίο με τέσσερις Έλληνες
Με ποινή έως και 10 χρόνια αντιμέτωπος ο Φλώρος για τον ξυλοδαρμό στη Βουλή
Δίωξη για κακούργημα στον Κωνσταντίνο Φλώρο για τον ξυλοδαρμό στη Βουλή
Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»-Μπήκαν πουλιά στον κινητήρα
Δεν θα συμμετάσχουν στις Ευρωεκλογές οι Σπαρτιάτες-Μπλόκο από τον Άρειο Πάγο
Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος για την επίθεση στον Βασίλη Γραμμένο της Ελληνικής Λύσης
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την εξιχνίαση της δολοφονίας του Λυγγερίδη-Από ποιον δόθηκε η εντολή
Άρση ασυλίας του Κυριάκου Βελόπουλου αποφάσισε η Βουλή
Εικόνες απείρου κάλλους στην Ελληνική Βουλή-Έπεσαν γροθιές ανάμεσα σε πρώην και νυν Βουλευτή
ΒΙΝΤΕΟ: Απόκοσμες εικόνες στην Ελλάδα, λόγω της σκόνης-«Σαν σκηνικό από τον Άρη»