Συγκλονιστικό βίντεο-ντοκουμέντο με τις ξέγνοιαστες στιγμές της Ελένης Τοπαλούδη

Ένα συγκλονιστικό βίντεο από τις ξέγνοιαστες και χαρούμενες στιγμές της Ελένης Τοπαλούδη πριν βρεθεί στον δρόμο των δύο υπανθρώπων που της στέρησαν την ζωή δημοσίευσε το Star.
 
Η Ελένη όπως όλοι οι νέοι της ηλικίας της κάνει πλάκα με τους φίλους της, γελάει, χαίρεται την κάθε στιγμή και εκείνες τις ώρες τίποτα δεν προμήνυε το κακό που θα την έβρισκε λίγο καιρό αργότερα. Ένα κακό που συγκλόνισε όλη την Ελλάδα καθώς η Ελένη Τοπαλούδη πέρασε φρικτά βασανιστήρια στα χέρια των βιαστών και δολοφόνων της πριν φύγει τόσα πρόωρα, άδοξα και φρικτά από την ζωή.
 
Την ίδια ώρα, παρά την καταδίκη του ο 23χρονος Ροδίτης αρνείται τη συμμετοχή του στη δολοφονία και τον βιασμό της Ελένης Τοπαλούδη μέσω του συνηγόρου του ο οποίος υποστηρίζει ότι έχει ψυχολογικά προβλήματα και πως μετανιώνει μόνο για το γεγονός ότι δεν βοήθησε την φοιτήτρια. Εντύπωση έκανε το γεγονός ότι ο δικηγόρος μιλώντας για τον Ροδίτη εντολέα του ανάφερε «δεν έχει επίγνωση το τι είναι μεταμέλεια» θέλοντας να τον δικαιολογήσει.
 
Ο Ροδίτης και ο Αλβανός κρίθηκαν ένοχοι για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως και ομαδικό βιασμό της 19χρονης φοιτήτριας χωρίς να αναγνωρίζεται κανένα ελαφρυντικό και τους επιβλήθηκαν ισόβια συν 15 χρόνια κάθειρξης.
 
Ο δικηγόρος του 23χρονου, Σωτήρης Αβδελίδης, μίλησε στο MEGA και είπε πως η δικαστική απόφαση «δεν αφήνει ικανοποιημένο» τον εντολέα του.
 
«Όσον αφορά την καταδίκη για ομαδικό βιασμό, η υπερασπιστική του γραμμή ήταν κάθετη, θεωρούμε ότι δεν υπήρξε ποτέ βιασμός, όσον αφορά την ανθρωποκτονία, υπάρχει η θέση του ίδιου του κατηγορουμένου, που εξ’ αρχής αρνείται ότι σκότωσε τη θανούσα. Πρόκειται για ένα παιδί με διεγνωσμένη ψυχική διαταραχή. Φωνάζει ότι δεν σκότωσε την Ελένη», είπε ο δικηγόρος.
 
Αναφορικά με την απολογία του 23χρονου Ροδίτη, ο δικηγόρος του ανέφερε πως «δεν είχε καμία συνέχεια, δεν μπορούσε να απαντήσει, οι απαντήσεις του ήταν κατά βάση ασυνάρτητες. Έπεσε σε αντιφάσεις, που έχουν να κάνουν με την νοητική λειτουργία αυτού του ανθρώπου».
 
«Ο κάθε νοήμων πολίτης που δεν έχει δει τις συμπεριφορές του κατηγορουμένου στην ακροαματική διαδικασία θα ήταν από την άλλη πλευρά. Εγώ είπα για προγενέστερη ψυχική διαταραχή του κατηγορουμένου».
 
Για την άρνηση μεταμέλειας των δύο καταδικασθέντων, ο κ. Αβδελίδης τόνισε: «O εντολέας μου, ο ίδιος συνεχώς δήλωσε, ότι το μόνο για το οποίο νιώθει τύψεις, είναι ότι δεν συνέβαλε ώστε να μην σκοτώσει ο συγκατηγορούμενός του την Ελένη».
 
«Αυτό δείχνει τον ερασιτεχνισμό τους. Δεν είχαν τον χρόνο να συμμαζέψουν τα πράγματα. Δεν έχει επίγνωση του τι ακριβώς αυτή την στιγμή είναι η μεταμέλεια. Το εξαιρετικά δασκαλεμένος συνδέεται με την έλλειψη καταλογισμού. Αυτό θα το εξετάσει ο ψυχίατρος. Όλα αυτά έχουν να κάνουν με τον καταλογισμό. Κατανοώ ότι είναι ένα στυγερό έγκλημα, αλλά ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος, και προγενέστερα και μεταγενέστερα του εγκλήματος αντιμετωπίζει υψηλού βαθμού ψυχική διαταραχή», ανέφερε ο δικηγόρος του την στιγμή που γίνεται διερεύνηση ενδεχόμενης έκδοσης ψευδούς βεβαίωσης από ιδιώτη ψυχίατρο και ηθικής αυτουργίας στην συνταγογράφηση φαρμάκων για τον ροδίτη που καταδικάστηκε για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη.
 


«Γαλήνεψε η ψυχή της, μην κρύβετε τα καθαρά της μάτια»
«Μην κρύβετε τα καθαρά της μάτια, δεν έκανε κάτι κακό» λέει η γιαγιά της Ελένης Τοπαλούδη. «Θέλω στην τηλεόραση να το βλέπω το πουλάκι μου όπως είναι», ανέφερε.
 
Όπως είπε στο STAR, η δικαστική απόφαση γαλήνεψε την ψυχή της Ελένης Τοπαλούδη ενώ ευχήθηκε «να είναι η τελευταία».
 
«Η δικαστική απόφαση είναι μία λύτρωση για την ψυχούλα της Ελένης. Ένα κορίτσι, δεν υπάρχει, όχι επειδή είναι εγγονή μου. Δεν το περίμενα αυτό με τίποτα. Πως βρέθηκαν αυτοί οι κακοί άνθρωποι και έκαναν αυτό το κακό. Ησυχία δεν έχουμε ούτε τη μέρα ούτε τη νύχτα. Πηγαίνω στα νεκροταφεία να κάθομαι κοντά του. Μεγάλος καημός. Έχω εγγόνια, γερά να είναι, κάθε ένα αγαπιέται με τη χάρη του, αυτό ήταν το κάτι άλλο» είπε η γιαγιά στο STAR.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Γαλήνεψε η ψυχή της, μην κρύβετε τα καθαρά της μάτια»-Η συγκλονιστική εξομολόγηση της γιαγιάς της Τοπαλούδη

«Η ψυχούλα της Ελένης σαν να γαλήνεψε αισθάνθηκα όταν άκουσα την δικαστική απόφαση. Ηρέμησε, ηρέμησε το πουλάκι μου. Αυτό περίμενε και εκείνο. Τους είπε κιόλας: από τον μπαμπά μου θα το βρείτε, ήταν η τελευταία της λέξη», ανέφερε.
 
«Εύχομαι να είναι η τελευταία, άλλο παιδί να μην το πάθει» είπε και συμπλήρωσε: «Μου έλεγε να πάω όταν πάρει πτυχίο. Ερχόταν εδώ μας αγκάλιαζε, μας φιλούσε. Η Ελένη έγινε η Ελένη της Ελλάδος. Σε όλα τα σπίτια μέσα είναι. Σας ευχαριστώ για την συμπαράσταση και την αγάπη που μας δείξατε. Μάθαμε τα παιδιά μας να μην έχουν ζήλια και κακία, πως μας ήρθε αυτό. Ο Γιάννης είναι καλό παιδί αλλά πως του έδωσες Παναγία μου αυτό το κακό; Πληγώθηκε πάρα πολύ.».
 
«Θεέ μου δώσε υπομονή έλεγα. Έχω τον παππού 90 χρόνων άρρωστο στο κρεβάτι έλεγα να ήμουν πουλάκι να πετούσα κοντά τους να τους παρηγορήσω. Μου έλεγαν μην ανοίξεις μαμά τηλεόραση. Η Κούλα η καημένη έλεγε, έλεγε, ο Γιάννης δεν είναι τόσο εκδηλωτικός. Έχει μεγάλο βάσανο η καημένη», επεσήμανε.
 
«Με νύχια και με δόντια κρατιέμαι. Πόνος μεγάλος είναι. Τι να σας πω; Να μην αξιώσει ο Θεός σε κανέναν γονιό, παππού, γιαγιά. Είμαστε τρία σπίτια, φαρμακωμένοι» είπε.
 
Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Δειτε Επισης

Τα πρώτα λόγια της 12χρονης μετά την ενοχή του Μίχου-«Η πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής μου»
Αμίλητος αποχώρησε από το δικαστήριο ο Μάνος Δασκαλάκης-«Νιώθει δικαιωμένος»
Η πρώτη αντίδραση Πισπιρίγκου μετά την ισόβια κάθειρξη-«Έχω ήδη ασκήσει έφεση»
Ομόφωνα ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για το θάνατο της Τζωρτζίνας-Της επιβλήθηκε ισόβια κάθειρξη
Ένοχος ο Ηλίας Μίχος για το βιασμό της 12χρονης-Αθώα η μητέρα
ΒΙΝΤΕΟ: Επεισόδια κατά τη μεταγωγή του Μίχου και των άλλων κατηγορουμένων στην υπόθεση Κολώνου
ΒΙΝΤΕΟ: Άγριος ξυλοδαρμός μαθητριών στην Ελλάδα-Μπουνιές, κλωτσιές και μαλλιοτραβήγματα
Δύο σεισμοί 5,6 και 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά της Ηλείας-Αισθητοί και στην Αττική
Τραγικό το τέλος της 85χρονης στην Καρδίτσα-Την κατασπάραξε ζώο
Σοκ στην Καρδίτσα-Εντοπίστηκε ακέφαλο πτώμα 85χρονης σε οικία