Ξεκλείδωσε η Ελλάδα-Άνοιξαν σχολεία και εμπορικά κέντρα

Στο ζενίθ φτάνει σήμερα η διαδικασία σταδιακής άρσης των μέτρων της πανδημίας, φέρνοντας την ελληνική καθημερινότητα πιο κοντά από κάθε άλλη φορά στην προ κορωνοϊού εποχή. Αποστολή αντιγράφου σε μένα

Δύο μήνες σχεδόν μετά το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στη χώρα, η έναρξη της εβδομάδας σηματοδοτεί την επαναφορά στους κανονικούς ρυθμούς ζωής σε υψηλότατο ποσοστό, αφού επιτρέπονται οι μετακινήσεις ανά νομούς και προς την Κρήτη και την Εύβοια, επαναλειτουργεί στο σύνολο της η δευτεροβάθμια εκπαίδευση και ανοίγουν τις πόρτες τους εμπορικά κέντρα, αρχαιολογικοί χώροι, ζωολογικοί και βοτανικοί κήποι, αλλά και ανοιχτές και κλειστές εγκαταστάσεις για τους αθλητές.

Επέστρεψαν σήμερα στις σχολικές αίθουσες οι μαθητές γυμνασίων και λυκείων της χώρας μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό.

Οι αίθουσες προσαρμόστηκαν στα νέα δεδομένα, τα θρανία απομακρύνθηκαν, αντισηπτικά τοποθετήθηκαν στις έδρες και οι μαθητές ξεκίνησαν το μάθημα.

Η θερμομέτρηση δεν είναι υποχρεωτική, ωστόσο σε κάποια σχολεία στην είσοδο περίμενε τους μαθητές ένας καθηγητής με θερμόμετρο.

Αρκετοί είναι οι μαθητές που φόρεσαν και μάσκα.

Στις 10 άνοιξαν και τα εμπορικά. Η κίνηση στα μεγάλα εμπορικά κέντρα της Αθήνας είναι περιορισμένη, τις πρώτες ώρες της λειτουργίας, με τον κόσμο να παρουσιάζεται διστακτικός. Ωστόσο, στην είσοδο, καθώς και σε άλλα σημεία των εμπορικών υπάρχουν αντισηπτικά, οι υπάλληλοι φορούν μάσκες, ενώ οι τηρούνται οι αποστάσεις μεταξύ υπαλλήλων και πελατών.  

Η απόσταση πρέπει να είναι 1,5 μέτρο μεταξύ των ατόμων και να τηρείται η υγιεινή των χεριών.

Προσέλευση ενός ατόμου ανά 20τμ

Στην περίπτωση που υπάρχουν κυλιόμενες σκάλες δεν επιτρέπεται η χρήση των ασανσέρ παρά μόνο για ΑΜΕΑ, για ηλικιωμένα άτομα και για χρήση τροφοδοσίας. Αν η χρήση των ανελκυστήρων είναι απαραίτητη τότε η πληρότητα πρέπει να είναι 40% σε σχέση με το επιτρεπόμενο όριο.

 
 
 

 

Δειτε Επισης

Μάγδα Φύσσα για τη 12χρονη στον Κολωνό-«Δεν φταίει το παιδί, φταίμε εμείς»
Εικοσάχρονη στη Λάρισα καταγγέλλει ότι μεγαλογαιοκτήμονας τη βίαζε από τα 11 της χρόνια
Μαθητής υπέστη ηλεκτροπληξία από γυμνό καλώδιο στις σκάλες του σχολείου του
Απάντησε στις κατηγορίες για τα Τέμπη ο Καραμανλής-«Δεν κρύφτηκα ποτέ»
Ο άντρας που εγκλώβισε διαρρήκτες στο ασανσέρ περιγράφει τις κινήσεις του
Ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας ασκήθηκε στον 19χρονο για την επίθεση σε σχολείο στην Ελλάδα
Κατεβαίνει στην πολιτική ο παλαιοχριστιανός-Θα ενταχθεί σε νέο κόμμα και στο Πατριαρχείο Μόσχας
Μήνυμα Αθήνας στην Άγκυρα-«Μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά μόνο αν συνεργαστούμε»
Σε υψηλούς τόνους συζητείται η πρόταση δυσπιστίας στην ελληνική Βουλή
Το συγκλονιστικό γράμμα της 12χρονης στον Κολωνό-«Μακάρι να μην είχε εμφανιστεί ποτέ αυτό το τέρας μπροστά μου»