Κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ μπροστά στον φράχτη του Έβρου

 Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να συζητηθεί στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ το προσφυγικό και εκεί να τεθεί και το θέμα του φράχτη στον Έβρο. Τη στιγμή που η τραγωδία στις ελληνικές θάλασσες είναι σε πλήρη εξέλιξη και σε Λέσβο, Ρόδο, Κάλυμνο και Κω ο αριθμός των νεκρών προσφύγων ολοένα  και αυξάνεται, η Κουμουνδούρου, αλλά και η κυβέρνηση πιέζονται να πάρουν θέση.
 
Η θέσπιση ασφαλών και μόνιμων διόδων διέλευσης των προσφύγων αποτελεί το ζητούμενο για έναν σημαντικό αριθμό βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που κάνουν ήδη «δεύτερες σκέψεις» για τον φράχτη στον Έβρο. Μιλώντας στο NEWS 247 ξεκαθάριζαν πως «ένα άνοιγμα με μια ελεγχόμενη είσοδο από τα χερσαία θα μείωνε τα περιστατικά θανάτου ειδικά όσο μπαίνει ο χειμώνας και αγριεύουν οι θάλασσες».
 
Στην Κουμουνδούρου η νεολαία του κόμματος, αλλά και το Τμήμα Δικαιωμάτων πιέζουν προς «την πτώση του τείχους» τόσο με ανακοινώσεις τους όσο και με τοποθετήσεις που έχουν κάνει προς κορυφαία στελέχη.
«Ο αγώνας ενάντια στους φράχτες και την Ευρώπη - Φρούριο ξεκινάει από την ίδια μας τη χώρα», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση,  επισημαίνοντας ότι «η κυβέρνηση οφείλει να δημιουργήσει ασφαλείς και νόμιμες διόδους στον Έβρο και σε άλλα σημεία, στο πλαίσιο μιας πολιτικής που σέβεται τις διεθνείς συνθήκες, που προτάσσει την αλληλεγγύη και τον ανθρωπισμό έναντι του μίσους και του φόβου».
Άλλος βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος υπενθύμιζε, μιλώντας στο NEWS 247, πως ο φράχτης του Έβρου φτιάχτηκε σε άλλες εποχές που δεν υπήρχε ο πόλεμος στη Συρία και η κατάσταση στις θάλασσες δεν ήταν «εκρηκτική».
Χαρακτηριστικά του σκεπτικισμού που υπάρχει στο εσωτερικό της Κουμουνδούρου είναι όσα δήλωσε στο NEWS 247 ο Γιώργος Πάλλης, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Λέσβο, το νησί, που οι εικόνες του κάνουν καθημερινά τον γύρο του κόσμου. «Είναι ένα ζήτημα πολιτικό και είναι η εικόνα της Ευρώπης απέναντι στους πρόσφυγες», τόνισε. Ο κ. Πάλλης αυτό που επεσήμανε είναι πως «πρέπει να εξεταστεί μια λύση για μια μόνιμη διέλευση των προσφύγων είτε από την στεριά είτε από την θάλασσα με ασφάλεια».
Προφανώς για τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ η θάλασσα δεν είναι η λύση και καλεί την Ε.Ε. να αναλάβει τις ευθύνες της «προκειμένου να μη στηθούν άλλοι φράχτες στα ευρωπαϊκά σύνορα, αλλά να δημιουργηθούν οδοί πρόσβασης των προσφύγων.»
 
ΠΗΓΗ: news247

Δειτε Επισης

Απoρρίφθηκε η προσφυγή Αγοραστού στο Συμβούλιο Εφετών Λάρισας για το μπάζωμα στα Τέμπη
Της έκοψαν τα φρένα για να τη σκοτώσουν-Πώς κατάφερε να σταματήσει το αυτοκίνητο
Κ. Μητσοτάκης: Σημαντικό το πρόγραμμα visa express για Τούρκους επισκέπτες σε Αιγαίο
Βρέθηκαν υπολείμματα οστών στο ιδιωτικό οικόπεδο όπου είχε μεταφερθεί χώμα από τα Τέμπη
Βίντεο ντοκουμέντο από τη δολοφονία της Κυριακής-Η στιγμή που ο 39χρονος τραβάει το μαχαίρι
Κλείδωσε για τις 13 Μαΐου η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν στην Άγκυρα
Έως και τις 29 Απριλίου οι εγγραφές για επιστολική ψήφο στην Ελλάδα
Πειθαρχική έρευνα κατά Εισαγγελέως στην υπόθεση των Τεμπών
Στις 22 Απριλίου η συνάντηση για ΜΟΕ Ελλάδα-Τουρκίας
Η Αθήνα η πόλη που μυρίζει πιο ωραία στον κόσμο-Σε ποια θέση βρίσκεται η Λευκωσία