Στους 70 οι νεκροί στην Ελλάδα-Κατέληξε άνδρας από την Κέρκυρα και γυναίκα στην Καστοριά

Δύο άνθρωποι έχασαν την ζωή τους από κορωνοϊό σήμερα σε Κέρκυρα  και Καστοριά.

Συγκεκριμένα, την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα το πρωί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων ένας 75χρονος, ο οποίος είχε προσβληθεί από κορωνοϊό.

Ήταν το δεύτερο επιβεβαιωμένο κρούσμα στην Κέρκυρα. Χθες, Σάββατο, η κατάσταση του 75χρονου είχε δείξει μία σταθεροποίηση, ωστόσο, μέσα στη νύχτα επιδεινώθηκε ραγδαία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΕΔΩ


Σύμφωνα με το corfupress, έχει προσβληθεί από κορωνοϊό και η σύζυγός του, η οποία επίσης νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Την ίδια ώρα, με το θάνατο μιας 89χρονης στο νοσοκομείο της πόλης σήμερα (5/4) το πρωί, οι νεκροί από την Καστοριά και τη γύρω περιοχή ανέρχονται πλέον στους 9. Σύμφωνα με τοπικά μέσα, η θανούσα ήταν θετική στον κορωνοϊό εξού και νοσηλευόταν και είχε υποκείμενα νοσήματα.

Παράλληλα, εχθές αναφέρθηκε άλλος ένας θάνατος κατοίκου της Δαμασκηνιάς, χωριό το οποίο μαζί με την κοντινή Δραγασιά ήταν τα πρώτα στα οποία είχε επιβληθεί αποκλεισμός τύπου καραντίνας στην Ελλάδα. Πρόκειται για μια 85χρονη γυναίκα η οποία κατέληξε στο νοσοκομείο «Μαμάτσειο» της Κοζάνης. Η περίπτωσή της, τυπικά, δεν καταχωρίζεται στους νεκρούς της Καστοριάς, εφόσον τα εν λόγω χωριά υπάγονται στο νομό Κοζάνης.

Γενικότερα, σύμφωνα με το ημερήσιο δελτίο που εκδίδει η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, οι νεκροί από τους δήμους και τις κοινότητες στη δικαιοδοσία της ανέρχονταν στους 15 έως το απόγευμα της 4ης Απριλίου. Και όπως αναγράφεται στην ανακοίνωση «Συνολικά από τα πέντε Νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας εστάλησαν μέχρι σήμερα 660 δείγματα, από τα οποία τα 114 βρέθηκαν θετικά και 466 αρνητικά».

Ειδικά δε για την πόλη της Καστοριάς, η Περιφέρεια σημειώνει ότι «Σήμερα το νοσοκομείο πήρε 15 νέα δείγματα για έλεγχο. Τα 10 από αυτά αφορούν το προσωπικό του Νοσοκομείου και 5 αφορούν πολίτες. Από προηγούμενη δειγματοληψία προέκυψε 1 θετικό κρούσμα. Συνολικά από την αρχή της κρίσης έχουμε 60 θετικά κρούσματα κορωνοϊού. Τρείς (3) νοσηλευόμενοι πήραν σήμερα εξιτήριο για κατ’ οίκον νοσηλεία. Ένας γιατρός αποθεραπεύτηκε μετά από δύο διαδοχικά αρνητικά δείγματα θεωρείται υγιής».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Απάντησε στις κατηγορίες για τα Τέμπη ο Καραμανλής-«Δεν κρύφτηκα ποτέ»
Ο άντρας που εγκλώβισε διαρρήκτες στο ασανσέρ περιγράφει τις κινήσεις του
Ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας ασκήθηκε στον 19χρονο για την επίθεση σε σχολείο στην Ελλάδα
Κατεβαίνει στην πολιτική ο παλαιοχριστιανός-Θα ενταχθεί σε νέο κόμμα και στο Πατριαρχείο Μόσχας
Μήνυμα Αθήνας στην Άγκυρα-«Μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά μόνο αν συνεργαστούμε»
Σε υψηλούς τόνους συζητείται η πρόταση δυσπιστίας στην ελληνική Βουλή
Το συγκλονιστικό γράμμα της 12χρονης στον Κολωνό-«Μακάρι να μην είχε εμφανιστεί ποτέ αυτό το τέρας μπροστά μου»
Ένοικος πολυκατοικίας σταμάτησε την παροχή ρεύματος και εγκλώβισε τους διαρρήκτες μέσα στο ασανσέρ
Στον εισαγγελέα ο 19χρονος που τραυμάτισε μαθητή και διευθυντή σε σχολείο στην Ελλάδα
Την Παρασκευή η απόφαση στη δίκη για τον βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό