Ακόμη ένας θάνατος από κορωνοϊό στην Ελλάδα-Στους 52 οι νεκροί

Ακόμη ένας θάνατος σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης στην Ελλάδα, με τον συνολικό αριθμό των νεκρών σε όλη τη χώρα, να ανέρχεται στους 52. 
 
Σύμφωνα με τα ελλαδικά ΜΜΕ, κατέληξε σήμερα το πρωί η 78χρονη που ήταν το 5ο κρούσμα κορωνοϊού στην Φούστανη Αλμωπίας. Έτσι καταγράφεται και ο πρώτος θάνατος στο νομό.
 
H 78χρονη έπασχε και από επικείμενα νοσήματα και αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα με την υγεία της και οι θετικές εξετάσεις για τον κορωνοϊό είχαν βγει λίγες μέρες νωρίτερα.
 
Την είδηση επιβεβαίωσε με ανάρτησή του ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Δάνης Τζαμτζής, ο οποίος εξέφρασε και τα συλλυπητήρια του προς την οικογένεια.
 
Το βράδυ της Τετάρτης κατέληξε ένας 51χρονος από την Καστοριά, ο οποίος νοσηλευόταν εδώ και περίπου δύο εβδομάδες στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης.
 
Η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε τις τελευταίες ημέρες με αποτέλεσμα να διασωληνωθεί και τελικά να χάσει τη μάχη για τη ζωή χθες το βράδυ.
 
Ο άτυχος άνδρας, ο οποίος ήταν πατέρας τεσσάρων παιδιών, είναι ο έβδομος νεκρός που μετρά από την πανδημία του ιού η περιοχή της Καστοριάς.
 
Τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού που ανακοινώθηκαν την Τετάρτη 1 Απριλίου, είναι 81 και το σύνολο των περιστατικών στη χώρα μας ανέρχεται πλέον στα 1.415, σύμφωνα με την ενημέρωση του εκπρόσωπου του Υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, Σωτήρη Τσιόδρα.
 
Επίσης, σύμφωνα με τον ίδιο, εντοπίστηκαν επιπλέον 20 άλλα κρούσματα στο πλήρωμα κρουαζιερόπλοιου, του οποίου οι 380 και πλέον επιβάτες έχουν ελεγχθεί και αναμένονται τα αποτελέσματα.
 
Όπως ανέφερε ο κ. Τσιόδρας, 90 ασθενείς νοσηλεύονται σε ΜΕΘ διασωληνωμένοι, ενώ έξι έχουν εξέλθει από την εντατική θεραπεία.
 
Μέχρι στιγμής στην Ελλάδα έχουν γίνει 17.350 εργαστηριακά τεστ.
 
Η μέση ηλικία των διασωληνωμένων είναι τα 66 έτη, ενώ οι περισσότεροι από τους μισούς, το 57%, έχουν υποκείμενο νόσημα. Οι 14 εξ αυτών είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.
 
«Θεωρητικά κανείς μας δεν είναι άτρωτος. Αρκεί να μην αρρωστήσουμε όλοι μαζί», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιόδρας.

Δειτε Επισης

Πυροβολισμοί στα ΚΤΕΛ Κηφισού-Ένας τραυματίας
Υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους Σταύρος Παπασταύρου και Γιάννης Μπρατάκος
Βίντεο ντοκουμέντα με τη συμμορία που ξάφριζε σπίτια στα Βόρεια Προάστια
Μάγδα Φύσσα για τη 12χρονη στον Κολωνό-«Δεν φταίει το παιδί, φταίμε εμείς»
Εικοσάχρονη στη Λάρισα καταγγέλλει ότι μεγαλογαιοκτήμονας τη βίαζε από τα 11 της χρόνια
Μαθητής υπέστη ηλεκτροπληξία από γυμνό καλώδιο στις σκάλες του σχολείου του
Απάντησε στις κατηγορίες για τα Τέμπη ο Καραμανλής-«Δεν κρύφτηκα ποτέ»
Ο άντρας που εγκλώβισε διαρρήκτες στο ασανσέρ περιγράφει τις κινήσεις του
Ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας ασκήθηκε στον 19χρονο για την επίθεση σε σχολείο στην Ελλάδα
Κατεβαίνει στην πολιτική ο παλαιοχριστιανός-Θα ενταχθεί σε νέο κόμμα και στο Πατριαρχείο Μόσχας