Η δεξίωση στη Κηφισιά, ο κορωνοϊός και ο διάσημος γιατρός

Η δεξίωση στη Κηφισιά σε γνωστό κοσμικό κέντρο- εστιατόριο έγινε, όπως έχει γράψει το thetoc στις 7 Μαρτίου. Στην δεξίωση που οργάνωσε διάσημος γιατρός, πανεπιστημιακός και από εκείνου που συχνά πυκνά κάνουν δηλώσεις και συμβουλεύουν τους Ελληνες για το τι πρέπει να κάνουν, ήταν καλεσμένη όλη η "καλή Αθήνα”. Επιστήμονες , γιατροί, πανεπιστημιακοί, επιχειρηματίες, εφοπλιστές, στελέχη Τραπεζών και δημοσιογράφοι.

Η δεξίωση δόθηκε με αφορμή τα γεννέθλια της δεύτερης συζύγου του γιατρού και κράτησε πολλές ώρες. Πώς ακριβώς έγινε και ο ιός μεταδόθηκε σε τόσους πολλούς είναι μάλλον άγνωστο. Κάποιες πληροφορίες που όμως δεν έχουν επιβεβαιωθεί θέλουν το μετρ ντ οτελ να ήταν θετικός αν και ασυμπτωματικός και να κόλλησε όλον τον κόσμο. Σίγουρα κόλλησε και τον ιδιοκτήτη του κέντρου που ευτυχώς δεν την πέρασε την ασθένεια σοβαρά.

Δεν συνέβη το ίδιο με άλλους. Τουλάχιστον ένας από τους καλεσμένους, πολύ γνωστός εφοπλιστής από τις παλιές οικογένειες του εφοπλισμού, νοσηλεύεται στην Εντατική, είναι διασωληνωμένος και δίνει μάχη για τη ζωή του. Αρρώστησαν επίσης γνωστός επικεφαλής Τράπεζας και επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον χώρο της Υγείας.

Πώς έγινε γνωστή η υπόθεση της δεξίωσης και το γεγονός ότι σε αυτή την κοσμική εκδήλωση νόσησαν πολλοί. Οι πληροφορίες λένε ότι έγινε μέσω sms, από άνθρωπο που ήταν στη δεξίωση και που έγραψε σε πολλούς άλλους το εξής μήνυμα:

"Κάτι σοβαρό boys. Βρέθηκε ότι ο σερβιτόρος του εστιατορίου…. ο γέρος, έχει τον ιό και έχει κολλήσει γύρω στα 200 άτομα τις τελευταίες δυο εβδομάδες, μεταξύ των οποίων είναι η διοίκηση τράπεζας και ο εφοπλιστής ….. Εάν έχετε κάποιον γνωστό, καλό θα είναι να πάει να ελεγχθεί."

Το ερώτημα που προκύπτει από την ιστορία όμως παραμένει. Πώς είναι δυνατόν ένας πολύ καλό γιατρός, λίγες ημέρες πριν από τις απαγορεύσεις της κυκλοφορίας, και ενώ η πανδημία καλπάζει σε όλη την Ευρώπη, να μην παίρνει υπόψιν του τους κινδύνους και να διοργανώνει δεξίωση, στην οποία σύμφωνα με ορισμένους ήταν καλεσμένοι έως και δεκάδες άτομα, μεταξύ αυτών και πολιτικά πρόσωπα; Να σημειωθεί ότι τουλάχιστον ένα πολιτικό πρόσωπο που βρέθηκε στη δεξίωση, αργότερα ανακοίνωσε ότι συγγενικό του πρόσωπο, βρέθηκε θετικό στον ιό και αναρρώνει σπίτι.

Πώς είναι δυνατόν όλοι αυτοί οι άνθρωποι με τόσο καλή εκ των πραγμάτων ενημέρωση να μην έλαβαν τα μέτρα τους; Να αποφύγουν τον συνωστισμό; Πώς ο γιατρός που σίγουρα είχε εικόνα για την επέκταση της πανδημίας πήρε τέτοιο ρίσκο; Απάντηση δεν υπάρχει, υπάρχει όμως συμπέρασμα.

Η πανδημία δεν κοιτάζει ούτε κοινωνική θέση, ούτε επάγγελμα. Χτυπάει όλους το ίδιο και η μόνη προφύλαξη είναι να μείνουμε σπίτι μας...

Πηγή: The Toc

Δειτε Επισης

Σημαντική πρόοδος στη Θετική Ατζέντα, λένε οι ΥΦΕΞ Ελλάδας-Τουρκίας
ΒΙΝΤΕΟ: Στον δρόμο για το Παρίσι η Ολυμπιακή Φλόγα
Απολύθηκαν πέντε δικαστές στην Ελλάδα λόγω μεγάλων καθυστερήσεων στην έκδοση αποφάσεων
Αν η Γαλλία ζητήσει εγγράφως Crotale, η Ελλάδα θα συναινέσει
Φοιτητές κρατούν εγκλωβισμένο στο γραφείο του τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών
Στην Εισαγγελία παρέδωσε το ΥΠΕΣ Ελλάδας το πόρισμα για διαρροή email αποδήμων
Ελεύθερος ο ιδιοκτήτης αλόγων που καταγγέλθηκε για σεξουαλική παρενόχληση δύο μαθητριών
Στην Κωνσταντινούπολη ο Έλληνας υφυπουργός Εξωτερικών-Συζητά θετική ατζέντα
Ένοχος ο αστυνομικός για το θάνατο του 22χρονου Ιάσονα-Του επιβλήθηκε ποινή τριών ετών
Χειροπέδες σε δύο Σέρβους της συμμορίας Ροζ Πάνθηρες-Άδειαζαν κοσμηματοπωλεία στην Αθήνα