Ραγδαία αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ελλάδα-Άλλα 38 θετικά, στους 228 οι ασθενείς

Νέες ανακοινώσεις σχετικά με τις εξελίξεις για την εξάπλωση του κοροναϊου στην Ελλάδα κάνει ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: LIVE: Άλλοι δύο ασθενείς στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου για νοσηλεία

Όπως είπε ο κ. Τσιόδρας, τα περισσότερα νέα κρούσματα είναι στην Αθήνα, ενώ συνολικά τα κρούσματα στην Ελλάδα είναι πλέον 228.

Σύμφωνα με τον κύριο Τσιόδρα, 57 νοσηλεύονται, οι πέντε είναι διασωληνωμένοι και 8 έχουν πάρει εξιτήριο. Τα περισσότερα κρούσματα είναι στην Αθήνα. 

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι από τα 228 κρούσματα, τα 22 είναι «ορφανά», νοσηλεύονται 57 ασθενείς, οι 5 είναι διασωληνομένοι, έχουν δοθεί 8 εξιτήρια σε ασθενείς. Όσον αφορά στο προφίλ των νοσούντων, το 51% είναι πάνω από 65 ετών και τα περισσότερα είναι στην Αθήνα. Συνολογικά έχουν παρθεί 3.400 δείγματα από πολίτες.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας ανέφερε ότι δεν συστήνεται έλεγχος σε ασυμπτωματικούς και πολίτες με ήπια συμπτώματα, ενώ θα υποστηριχθεί ηλεκτρονική συνταγογράφηση για χρόνια ασθενής με πνευμονία. Ηλεκτρονικές γνωματεύσεις για υγιεινομικό υλικό είναι επιβεβλημένες για αυτούς τους ασθενείς. Την ίδια στιγμή, τα ΜΜΜ θα πρέπει να λειτουργούν με κατά το δυνατόν λιγότερο συνωστισμό, μιας και η αποφυγή συνωστισμού είναι πολύ σημαντική για την πρόληψη εξάπλωσης του κορονοϊού.

Συνέστησε ψυχραιμία και όχι πανικό και να αποφεύγεται ο συνωστισμός, ενώ ανέφερε ότι θα πλήξει κυρίως τους ανθρώπους άνω των 70, αλλά θα πληγούν και νέοι άνθρωποι. Ιδιαίτερη προσοχή συνέστησε ο κ. Τσιόδρας ώστε να μην παρατηρηθούν συνθήκες όπως αυτές στα σούπερ μάρκετ καθώς ευνοούν την μετάδοση ασθένειας.

Όσον αφορά το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, υπογράμμισε ότι οι άνθρωποι αυτοί είναι στην εμπροσθοφυλακή και είναι λογικό αρκετοί να νοσήσουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Νέες προκλήσεις από Άγκυρα-«Μονομερής ενέργεια» η κήρυξη των θαλασσίων πάρκων από την Ελλάδα
Νέος αποκαλυπτικός διάλογος του για τη γυναικοκτονία της Κυριακής-«Είναι συνάδελφος;»
Άγριο οικογενειακό επεισόδιο σε νεκροταφείο στην Ελλάδα-Άρπαξε μαρμάρινο σταυρό και χτύπησε τη νύφη του
Νέα καταγγελία για τα Τέμπη-«Ο σταθμάρχης ήταν μαζί με μία ιερόδουλη μέσα στο σταθμαρχείο»
Σαφάρι ελέγχων από την ΕΕ στους influencers-Στη λίστα για παραπλάνηση των καταναλωτών και 20 Έλληνες
Ν: Δένδιας: H Ελλάδα θα δρομολογήσει αντιαεροπορικό αντί-drone θόλο
Κλειστό το κέντρο της Αθήνας για τις απεργιακές πορείες-Σε απεργιακό κλοιό και η Θεσσαλονίκη (pics)
Δεύτερος δημοφιλέστερος προορισμός η Ελλάδα για το Πάσχα
Εννέα συλλήψεις για την κατάρρευση κτηρίου που προκάλεσε τον θάνατο του 31χρονου στην Ελλάδα
Σε απεργιακό κλοιό σήμερα η Ελλάδα