56 εκ ευρώ στην Ελλάδα για τους πρόσφυγες

Ακόμα  56.000.000 ευρώ εκταμίευσε η Κομισιόν  για τη βελτίωση των συνθηκών για τους μετανάστες στην Ελλάδα, για την αύξηση των ικανοτήτων των ελληνικών αρχών να εγγράφουν νεοαφιχθέντες μετανάστες και να επεξεργάζονται τα αιτήματα ασύλου τους, σύμφωνα με σημερινή λογιστική καταγραφή, ανεβάζοντας το ποσό που της έχει διατεθεί από τις αρχές του έτους σε € 237.000.000, πλέον των 594.000.000 μέσω άλλων των κανονικών οδών χρηματοδότησης.

Τα 46.000.000 κατά την Κομισιόν παρέχονται μέσω του προγράμματος  Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης (AMIF) και € 10 εκατομμύρια προέρχονται από το Ταμείο Εσωτερικής Ασφάλειας (ISF).

"Η χρηματοδότηση θα δημιουργήσει καλύτερες συνθήκες για τους ευάλωτους μετανάστες και θα ενισχύσει τη διαδικασία εγγραφής και ασύλου με πρόσθετους ανθρώπινους πόρους, καλύτερες υποδομές πληροφορικής, αυξημένη διαθεσιμότητα ερμηνείας και την καλύτερη πρόσβαση στις πληροφορίες", εκτιμά η Κομισιόν.

Τα  30 από αυτά τα εκατομμύρια ανατίθεται στην Ύπατη Αρμοστεία για την υποστήριξη του Σχεδίου Αντιμετώπισης Έκτακτης Ανάγκης για την Ελλάδα και την ενίσχυση της ικανότητας της ελληνικής υπηρεσίας ασύλου και της νέας Υπηρεσίας υποδοχής και ταυτοποίησης.

Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ), θα λάβει € 13 εκατομμύρια για την παροχή βοήθειας στους πλέον ευάλωτους μετανάστες που έχουν εγκαταλειφθεί στην Ελλάδα. Το ελληνικό Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και η ελληνική Υπηρεσία Ασύλου έχουν έλαβαν ήδη συνολικά € 13.000.000 για την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας της διαδικασίας ασύλου, την ενίσχυση  της διαδικασίας εγγραφής και την παροχή λειτουργικής υποστήριξης στην ελληνική Αστυνομία στα εξωτερικά σύνορα.

Η χρηματοδότηση αυτή θα συμβάλει στην εφαρμογή του σχεδίου αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών που αναπτύχθηκε από κοινού με την Επιτροπή, τις ελληνικές αρχές και τους ενδιαφερόμενους φορείς για την αντιμετώπιση της συνεχιζόμενης ανθρωπιστικής κατάστασης στην περιοχή και την εφαρμογή της Δήλωσης ΕΕ-Τουρκίας της 18ης Μαρτίου. 
 
 
Πηγή: ΚΥΠΕ  
 

Δειτε Επισης

Μαθητής υπέστη ηλεκτροπληξία από γυμνό καλώδιο στις σκάλες του σχολείου του
Απάντησε στις κατηγορίες για τα Τέμπη ο Καραμανλής-«Δεν κρύφτηκα ποτέ»
Ο άντρας που εγκλώβισε διαρρήκτες στο ασανσέρ περιγράφει τις κινήσεις του
Ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας ασκήθηκε στον 19χρονο για την επίθεση σε σχολείο στην Ελλάδα
Κατεβαίνει στην πολιτική ο παλαιοχριστιανός-Θα ενταχθεί σε νέο κόμμα και στο Πατριαρχείο Μόσχας
Μήνυμα Αθήνας στην Άγκυρα-«Μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά μόνο αν συνεργαστούμε»
Σε υψηλούς τόνους συζητείται η πρόταση δυσπιστίας στην ελληνική Βουλή
Το συγκλονιστικό γράμμα της 12χρονης στον Κολωνό-«Μακάρι να μην είχε εμφανιστεί ποτέ αυτό το τέρας μπροστά μου»
Ένοικος πολυκατοικίας σταμάτησε την παροχή ρεύματος και εγκλώβισε τους διαρρήκτες μέσα στο ασανσέρ
Στον εισαγγελέα ο 19χρονος που τραυμάτισε μαθητή και διευθυντή σε σχολείο στην Ελλάδα