Α.Αναστασιάδη: Μην αφήσετε ποτέ την ελπίδα να πεθάνει

Μην αφήσετε ποτέ την ελπίδα να πεθάνει και συνεχίστε να την μετουσιώνετε σε πράξη, ανέφερε σήμερα η πρώτη Κυρία `Αντρη Αναστασιάδη απευθυνόμενη στους παρευρισκόμενους σε εκδήλωση για τα 25χρονα του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «Ελπίδα» στην Αθήνα.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, η κ. Αναστασιάδη είπε ότι αν σήμερα υπάρχει ελπίδα στις καρδιές των παιδιών και των οικογενειών τους, αυτό οφείλεται στο έμπρακτο έργο και την ανιδιοτελή προσφορά των ανθρώπων του Συνδέσμου, "που υπό την εμπνευσμένη ηγεσία της φίλης Μαριάvνας Βαρδινογιάννη πρωτοπόρησαν και άλλαξαν άρδην τον βαρύ χειμώνα που επικρατούσε γύρω από την περίθαλψη παιδιών με καρκίνο, φέρνοντας μια ουσιαστική άνοιξη".

"Δεν προτίθεμαι να απαριθμήσω το έργο που έχει επιτευχθεί από το 1990 όταν ιδρύθηκε ο Σύνδεσμος, γιατί είμαι βεβαία ότι το γνωρίζετε όλοι πολύ καλά. Άλλωστε, τα αποτελέσματα και οι υποδομές είναι εκεί, αδιαμφισβήτητοι πρεσβευτές της αγάπης, του πάθους και της ανυστερόβουλης προσφοράς που η Μαριάννα Βαρδινογιάννη και όλοι όσοι ανταποκρίθηκαν στο πρωτοποριακό της κάλεσμα έχουν επιτύχει μέχρι σήμερα. Μια κοινωνική στράτευση που είχε και έχει στο επίκεντρο της το παιδί και άρα στην ουσία το ίδιο το μέλλον της Ελλάδας", ανέφερε.
 
Η κ. Αναστασιάδη σημείωσε ότι τίποτα δεν αλλάζει αν δεν το αλλάξουμε εμείς και αυτό αποκτά περισσότερη σημασία στον ευαίσθητο τομέα του κοινωνικού έργου, όπου εμπνευσμένες πρωτοβουλίες όπως αυτή του «Ελπίδα» μετουσιώνουν το όνομα του Συνδέσμου  σε πράξη και οδήγησαν σε ουσιαστικά βήματα προς τα μπρος. 

"Χαίρομαι δε ιδιαίτερα που αυτή η πρωτοποριακή δράση που άλλαξε τα δεδομένα στους τομείς της μεταμόσχευσης μυελού των οστών αλλά και της παιδοογκολογίας έχει άρωμα γυναίκας. Η ηγεσία άλλωστε είναι γένους θηλυκού όπως και η Ελπίδα. Στο πρόσωπο της Μαριάννας Βαρδινογιάννη αυτές οι έννοιες λοιπόν έχουν βρει μια πανάξια εκπρόσωπο που περιβάλλεται από πολλές άλλες αξιοθαύμαστες κυρίες που μετέχουν στο διοικητικό συμβούλιο, στηρίζουν το έργο, εργάζονται ακούραστα και δίνουν ζωή στην Ελπίδα", ανέφερε η κ. Αναστασιάδη.
Πηγή:   ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Κακοκαιρία εξπρές στην Ελλάδα-Πλημμύρησαν δρόμοι και υποστατικά, έπεσε χιόνι στο Πήλιο
Απoρρίφθηκε η προσφυγή Αγοραστού στο Συμβούλιο Εφετών Λάρισας για το μπάζωμα στα Τέμπη
Κ. Μητσοτάκης: Σημαντικό το πρόγραμμα visa express για Τούρκους επισκέπτες σε Αιγαίο
Βρέθηκαν υπολείμματα οστών στο ιδιωτικό οικόπεδο όπου είχε μεταφερθεί χώμα από τα Τέμπη
Βίντεο ντοκουμέντο από τη δολοφονία της Κυριακής-Η στιγμή που ο 39χρονος τραβάει το μαχαίρι
Κλείδωσε για τις 13 Μαΐου η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν στην Άγκυρα
Έως και τις 29 Απριλίου οι εγγραφές για επιστολική ψήφο στην Ελλάδα
Πειθαρχική έρευνα κατά Εισαγγελέως στην υπόθεση των Τεμπών
Στις 22 Απριλίου η συνάντηση για ΜΟΕ Ελλάδα-Τουρκίας
Η Αθήνα η πόλη που μυρίζει πιο ωραία στον κόσμο-Σε ποια θέση βρίσκεται η Λευκωσία