Ιχνηλατούν τις κινήσεις των κρουσμάτων στην Ελλάδα-Έκτακτα μέτρα για τον κορωνοϊό

Μετά τα τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα οι υγειονομικές αρχές έχουν τεθεί σε συναγερμό, καθώς ψάχνουν όχι μόνο τους συγγενείς της 40χρονης με τους οποίους ήρθε σε επαφή, αλλά και τους συνεπιβάτες της στην πτήση επιστροφής.

Η 40χρονη, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN TV επισκέφθηκε το νοσοκομείο Σωτηρία, που είναι και νοσοκομείο αναφοράς. Εκεί δήλωσε το ταξιδιωτικό ιστορικό της, έμεινε στον χώρο που τοποθετούνται τα πιθανά κρούσματα, αλλά αποχώρησε λίγο αργότερα μόνη της και επισκέφθηκε ιδιωτικό θεραπευτήριο, έκανε την εξέταση και αφού βγήκε θετική στον ιό, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Αττικόν και νοσηλεύεται σε θάλαμο αρνητικής πίεσης.

Μερικές ώρες αργότερα και συγκεκριμένα το βράδυ της Πέμπτης προκλήθηκε ξανά αναστάτωση στο Νοσοκομείο Αττικόν καθώς με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκε φίλη της 40χρονης που έχει διαγνωσθεί ως το τρίτο κρούσμα, προκειμένου να υποβληθεί σε εξετάσεις αλλά και για να ληφθούν όλα τα μέτρα. 

Πηγές του ethnos.gr αναφέρουν ότι η φίλη της 40χρονης είχε επαφές μαζί της μετά το ταξίδι στη Βόρεια Ιταλία, ενώ φαίνεται πως και η ίδια παρουσίασε ύποπτα συμπτώματα. Κρίθηκε σκόπιμο να μεταβεί στο Νοσοκομείο Αττικόν που είναι νοσοκομείο αναφοράς και στο οποίο νοσηλεύεται και η 40χρονη. 

Απολύμανση πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σε αθηναϊκό τηλεοπτικό σταθμό καθώς το τρίτο επιβεβαιωμένο κρούσμα από κορωνοϊό που νοσηλεύεται στο «Αττικόν» είναι συγγενής στελέχους εταιρείας, η οποία συστεγάζεται μαζί με το τηλεοπτικό κανάλι. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το συγγενικό πρόσωπο της γυναίκας βρέθηκε τις προηγούμενες μέρες στον συγκεκριμένο χώρο και γι' αυτό κρίθηκε απαραίτητη η απολύμανση.

Ύποπτα κρούσματα και στη Βουλή

Ανησυχία προκλήθηκε το βράδυ της Πέμπτης για δύο ύποπτα κρούσματα σε υπαλλήλους της Βουλής οι οποίοι είχαν ταξιδέψει πρόσφατα στο εξωτερικό. Σύμφωνα με πηγές, δύο διοικητικοί υπάλληλοι της Βουλής που εργάζονται εκτός κοινοβουλίου οι οποίοι, το διάστημα 15-17  Φεβρουαρίου είχαν πάει στην Ιταλία. Ωστόσο, φέρεται να το δήλωσαν μετά από 11 μέρες και τους ζητήθηκε να κάνουν τις απαιτούμενες εξετάσεις. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Βουλής δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας και κάποιο διαπιστωμένο κρούσμα.

Στην έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Υγείας, ο υπουργός Βασίλης Κικίλιας διαβεβαίωσε ότι υπάρχει επάρκεια φαρμάκων στην ελληνική αγορά, ενώ το ίδιο υποστήριξαν και οι εκπρόσωποι των φαρμακοβιομηχάνων. Χαρακτηριστικά ανέφεραν ότι «η βιομηχανία του φαρμάκου έχει σταθεί όλα αυτά τα χρόνια με υψηλό αίσθημα ευθύνης στο πλευρό του Εθνικού Συστήματος Υγείας και του Έλληνα ασθενή. Αυτό θα συνεχίσει να πράττει και στην παρούσα φάση. Η τροφοδοσία της αγοράς συνεχίζεται κανονικά».

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός προανήγγειλε τη λήψη μέτρων στα σύνορα της χώρας για την πρόληψη απειλής κατά της δημόσιας υγείας, ενώ την Παρασκευή το μεσημέρι πραγματοποιείται ευρεία σύσκεψη στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής υπό την προεδρία του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ .Γιάννη Πλακιωτάκη, παρουσία του Προέδρου του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) κ. Παναγιώτη Αρκουμανέα για το θέμα του κορωνοϊού και τα μέτρα που λαμβάνονται για την καταπολέμηση του. 

Ματαίωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων σε όλη τη χώρα

Η Εθνική Επιτροπή Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19 εισηγήθηκε ομόφωνα την αναβολή των οργανώσεων για το Καρναβάλι σε όλη τη χώρα, σε συμφωνία και με την πρακτική άλλων χωρών.

Το ίδιο ακριβώς συνέβη στην Βενετία και στη Νίκαια, όπως και σε πολλές πόλεις της Γερμανίας. Η Επιτροπή κατά την εισήγησή της, έθεσε δύο βασικές παραμέτρους:

Τον αυξημένο συγχρωτισμό σε μαζικές συγκεντρώσεις, με κίνδυνο μετάδοσης και διάχυσης κρουσμάτων.

Την προστασία του τον πληθυσμού.

H KYA υπογράφηκε από τους Υπουργούς Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Εσωτερικών.

Θεσσαλονίκη: Συνεχίζουν να νοσηλεύονται απύρετοι η 38χρονη και ο γιος της

Συνεχίζουν να νοσηλεύονται στο ΑΧΕΠΑ και σε θαλάμους αρνητικής πίεσης η 38χρονη και ο 10χρονος γιος της. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN TV η κλινική τους κατάσταση είναι πολύ καλή, καθώς η γυναίκα είναι απύρετη, ενώ ο γιος της παρουσιάσε το πρωί δέκατα αλλά τώρα είναι και εκείνος απύρετος.

Σύμφωνα με όσα είπαν οι γιατροί, η εικόνα της 38χρονης δεν μαρτυρά ότι έχει προσβληθεί από τον κορωνοϊό, όμως θα παραμείνουν για 14 ημέρες στους θαλάμους αρνητικής πίεσης και ύστερα θα μείνουν σε κατ'οίκον περιορισμό για άλλες δέκα ημέρες.

Την ίδια στιγμή γίνεται απολύμανση στη ΧΑΝΘ, καθώς πριν από μερικές ημέρες είχε πάει εκδρομή ο δεκάχρονος με το σχολείο του. Απολύμανση γίνεται και στον χώρο του δημαρχείου, όπου βρέθηκε η γυναίκα την Δευτέρα. 

Νωρίτερα, στο 105ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης όπου φοιτά ο 10χρονος ολοκληρώθηκε απολύμανση για προληπτικούς λόγους, ενώ απολυμάνθηκαν και τα 12ο Λύκειο Θεσσαλονίκης και 2ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης, τα οποία στεγάζονται σε γειτονικό κτίριο.

Από την πλευρά του ο διευθυντής του 105ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης, Νίκος Μπίντας, ανέφερε ότι ενημερώθηκαν να μείνουν για 14 μέρες στα σπίτια τους και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου, ενώ τόνισε ότι οι γονείς των μαθητών είναι πολύ ψύχραιμοι και απολύτως συνεργάσιμοι.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία ιχνηλάτησης του περιβάλλοντος της 38χρονης υποψήφιας διαμερισματικής συμβούλου που προσβλήθηκε από τον κοροναϊό, όπως και αυτών που ήρθαν σε άμεση επαφή μαζί της.

Συγκεκριμένα, αναζητούνται για προληπτικούς λόγους στη Θεσσαλονίκη οι τρεις οδηγοί ταξί οι οποίοι μετέφεραν την 38χρονη γυναίκα που προσβλήθηκε από κορωνοϊό.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Ταξί Ο Ερμής, Κλήμης Λεοντιάδης, οι οδηγοί αναζητούνται προκειμένου να υποβληθούν σε έλεγχο λόγω της κοντινής επαφής τους για αρκετή ώρα με την ασθενή. 

«Στο τηλεφώνημα που δέχθηκα από την Πολιτική Προστασία του δήμου, με ενημέρωσαν για δύο ή τρεις οδηγούς που ήρθαν σε επαφή με τη γυναίκα» εξήγησε ο κ.Λεοντιάδης, επισημαίνοντας πως η ενέργεια αυτή γίνεται ξεκάθαρα για προληπτικούς λόγους. 

Τα δρομολόγια που εκτέλεσαν τα ταξί είναι από την Άνω Τούμπα στο κέντρο και το αντίστροφο, ενώ ο τρίτος φέρεται να μετέφερε τη γυναίκα από το αεροδρόμιο μετά την άφιξή της από την Ιταλία, γεγονός ωστόσο που δεν επιβεβαιώνεται. 

Πηγή:Έθνος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

 

Δειτε Επισης

Σε ποιους δήμους και κοινότητες κατατέθηκαν οι περισσότερες ενστάσεις για μετακινήσεις ψηφοφόρων
Η θέση ΥΠΑΝ για τις καταγγελίες για σχολεία-«Μεμονωμένα περιστατικά, κοινωνικό φαινόμενο η βία»
Άγνοια Κυβέρνησης για τα περί μεταφοράς πυραύλων από το Κατάρ στο Ισραήλ μέσω Κύπρου
Το Ισραήλ είχε προειδοποιήσει τις ΗΠΑ για την επίθεση στο Ιράν
Telegraph για επίθεση Ισραήλ-«Ο Νετανιάχου έκανε αυτό που τον προειδοποίησε ο πλανήτης να μην κάνει»
Επεισοδιακή καταδίωξη 22χρονου στην Πάφο-Επιτέθηκε σε αστυνομικό
Αποδεκτές 1461 ενστάσεις για μεταφορά εκλογικών δικαιωμάτων-Δεν ήξεραν καν τη διεύθυνση διαμονής τους
Δυσαρέσκεια ψευδοκράτους για Συμπεράσματα-«Κρατούν όμηρο τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας»
Κρίσιμος τραυματισμός για 56χρονο-Έπεσε στο κενό από τον δεύτερο όροφο οικίας
Ιράν: Απόλυτα ασφαλείς οι πυρηνικές εγκαταστάσεις στην Ισφαχάν