Και τρίτο κρούσμα κορωνοϊού στην Αθήνα-Ακυρώνονται τα καρναβάλια

Θετική στον κορωνοϊό βρέθηκε και γυναίκα που είχε ταξιδέψει στην Ιταλία. Η γυναίκα νοσηλεύεται σε νοσοκομείο αναφοράς στην Αθήνα.

Την ανακοίνωση έκανε ο Σωτήρης Τσιόδρας, επικεφαλής της επιτροπής λοιμοξιολόγων του υπουργείου Υγείας της Ελλάδας, σε έκτακτη ενημέρωση.

Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα πρόκειται για γυναίκα, ηλικίας 40 ετών, η οποία είχε ταξιδέψει σε πληττόμενη περιοχή της Ιταλίας. 

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, πρόκειται για γυναίκα από το Μαρούσι, η οποία είχε ταξιδέψει στη Βόρεια Ιταλία και είναι στη διαδικασία της ιχνηλάτησης. Η γυναίκα επέστρεψε αεροπορικώς. Αυτή τη στιγμή ψάχνουν όχι μόνο το συγγενικό και φιλικό της περιβάλλον, αλλά και τους συνεπιβάτες της στην πτήση επιστροφής.

Η 40χρονη γυναίκα νοσηλεύεται σε θάλαμο αρνητικής πίεσης στο νοσοκομείο Αττικόν, που αποτελεί νοσοκομείο αναφοράς,  

Η 40χρονη διαγνώστηκε σήμερα στο ιδιωτικό θεραπευτήριο Metropolitan, το οποίο και είχε λάβει αυστηρά μέτρα προκειμένου να αποφύγει τα λάθη που διαπράχθηκαν στο νοσοκομείο της βορείου Ιταλίας όπου ο «ασθενής μηδέν» περιφερόταν επί 36 ώρες χωρίς να του έχει γίνει διάγνωση.

Συγκεκριμένα το θεραπευτήριο Metropolitan έχει κλείσει όλες τις πόρτες εισόδου εκτός από μία για την είσοδο των ασθενών. Οποιοσδήποτε θέλει να μπει στο νοσοκομείο, πριν την είσοδό του, πλένει τα χέρια του στον εξωτερικό χώρο, φορά γάντια και μάσκα. Το Metropolitan έχει δημιουργήσει στον χώρο του πάρκινγκ, εκτός νοσοκομείου, έναν ειδικό θάλαμο προκειμένου τα ύποπτα περιστατικά κορωνοϊού να μην εισέρχονται στο νοσοκομείο και να εξετάζονται εκεί. Η 40χρονη που είχε εμφανίσει ύποπτα συμπτώματα παρουσιάστηκε σήμερα (είχε έρθει στην Ελλάδα από το Μιλάνο το περασμένο Σάββατο) φορώντας γάντια και προστατευτική μάσκα και μεταφέρθηκε αμέσως στον ειδικό θάλαμο εκτός νοσοκομείου. Της πήραν δείγμα, διεγνώσθη με τον κορωνοϊό και παρέμεινε απομονωμένη στον ειδικό εκτός νοσοκομείου θάλαμο, και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο «Αττικόν»
 

Δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα στη Θεσσαλονίκη

Το πρώτο κρούσμα ήταν μια 38χρονη επιχειρηματίας από τη Θεσσαλονίκη, η οποία επέστρεψε πρόσφατα από επαγγελματικό ταξίδι στο Μιλάνο, ανακοινώθηκε χθες πως είναι το πρώτο κρούσμα του κοροναϊού στη χώρα μας.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα εμφανίζει ήπια συμπτώματα και είναι σε καλή ψυχολογική κατάσταση. Σήμερα, επιβεβαιώθηκε θετικό και το παιδί της. Η κατάσταση της υγείας αμφότερων των προσβληθέντων από τον κοροναϊό είναι πολύ καλή, καθώς και η κλινική τους εικόνα. Το άλλο κρούσμα είναι μία γυναίκα στην Αθήνα.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Θετικό στον κορωνοϊό και το παιδί της 38χρονης στην Ελλάδα

Η επιχειρηματίας εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης σε απομόνωση. Την ίδια ώρα, ενημερώθηκαν και οι συνταξιδιώτες της.
 
Νωρίτερα σήμερα, τα αποτελέσματα των εξετάσεων σε ασθενείς που παρουσίασαν ύποπτα συμπτώματα για κοροναϊό ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ.
 
Πρόκειται για οκτώ περιπτώσεις που μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία αναφοράς και δείγματά τους εστάλησαν για εξέταση.
 
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, αρνητικά είναι τα δείγματα τριών ασθενών του «Σωτηρία», αρνητικά και τα δύο δείγματα σε «Παίδων Αγία Σοφία» και «Μητέρα», ενώ δεν έδειξαν κοροναϊό ούτε τα δύο δείγματα στο Άργος και το ένα στην Πάτρα.
 
Επίσης εξετάζονται δύο ακόμα περιστατικά, ένα στη Χαλκιδική και ένα στη Λαμία. Σύμφωνα με πληροφορίες, και τα δύο αυτά κρούσματα θεωρείται ότι έχουν σοβαρή πιθανότητα να είναι θετικά.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Απολύμανση στο σχολείο του γιου της 38χρονης-Εξετάζουν το περιβάλλον της
 
Κλειστό το σχολείο του γιου της 38χρονης στη Θεσσαλονίκη
Για δεκατέσσερις ημέρες θα παραμείνει κλειστό το 105 Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης όπου φοιτά ο γιος της 38χρονης, που μολύνθηκε από τον Κορωνοίο, και νόσησε επίσης από τον ιό.

Ήδη από σήμερα το πρωί στο σχολείο πραγματοποιείται απολύμανση των χωρών αφού σύμφωνα με τον διευθυντή του Δημοτικού το ανήλικο παιδί πήγε στο σχολείο τις προηγούμενες ημέρες.

Το 105ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης έκλεισε σήμερα με κοινή απόφαση των υπουργείων Υγείας και Παιδείας για προληπτικούς λόγους.
 
Ακυρώθηκαν τα καρναβάλια
Παράλληλα, ματαιώθηκαν οι εκδηλώσεις για το καρναβάλι σε όλη την Ελλάδα.

Με απόφαση Κικίλια, ακυρώνεται το καρναβάλι της Πάτρας αλλά και όλα τα καρναβάλια ανά την περιφέρεια, λόγω κορωνοϊού.

Ως εκ τούτου, καρναβάλια που αποτελούν ετήσιους θεσμούς, δεν θα πραγματοποιηθούν. Η απόφαση αφορά, εκτός από την Πάτρα, το Ρέθυμνο, τα Ιωάννινα, την Κέρκυρα, το Ναύπλιο, την Ξάνθη, το Μοσχάτο κ.ά. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αυτές είναι οι καρναβαλίστικες παρελάσεις που ακυρώνονται στην Ελλάδα-Σε συναγερμό η χώρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Τα πρώτα λόγια της 12χρονης μετά την ενοχή του Μίχου-«Η πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής μου»
Αμίλητος αποχώρησε από το δικαστήριο ο Μάνος Δασκαλάκης-«Νιώθει δικαιωμένος»
Η πρώτη αντίδραση Πισπιρίγκου μετά την ισόβια κάθειρξη-«Έχω ήδη ασκήσει έφεση»
Ομόφωνα ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για το θάνατο της Τζωρτζίνας-Της επιβλήθηκε ισόβια κάθειρξη
Ένοχος ο Ηλίας Μίχος για το βιασμό της 12χρονης-Αθώα η μητέρα
ΒΙΝΤΕΟ: Επεισόδια κατά τη μεταγωγή του Μίχου και των άλλων κατηγορουμένων στην υπόθεση Κολώνου
ΒΙΝΤΕΟ: Άγριος ξυλοδαρμός μαθητριών στην Ελλάδα-Μπουνιές, κλωτσιές και μαλλιοτραβήγματα
Δύο σεισμοί 5,6 και 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά της Ηλείας-Αισθητοί και στην Αττική
Τραγικό το τέλος της 85χρονης στην Καρδίτσα-Την κατασπάραξε ζώο
Σοκ στην Καρδίτσα-Εντοπίστηκε ακέφαλο πτώμα 85χρονης σε οικία