Αρνητικά τα δείγματα σε «Σωτηρία» και Παίδων για κορωνοϊο στην Ελλάδα-Ένα ύποπτο κρούσμα στο «Αττικόν»

Τρία ύποπτα κρούσματα έθεσαν σε συναγερμό της ελληνικές Αρχές με τα δύο πάντως να βγαίνουν αρνητικά. 

Συγκεκριμένα  ένας ναυτικός, ο οποίος εμφάνισε συμπτώματα ύποπτα για κορωνοϊό, νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Σωτηρία». Δείγμα του ασθενούς εστάλη για εξέταση και, σύμφωνα με τις πληροφορίες, το κρούσμα αποδείχθηκε αρνητικό.

Ταυτόχρονα, πληροφορίες υπάρχουν ότι ένας άνδρας μεταφέρθηκε από το σπίτι του στον Πειραιά στο νοσοκομείο αναφοράς «Αττικόν». Γι΄αυτόν αναμένονται τα αποτελέσματα των εξετάσεων στο Παστέρ.

Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού, επίσης, εντοπίστηκε σε 4χρονο παιδί από την Κόρινθο. Το παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», όπου ελήφθη δείγμα και όπως είπε πριν από λίγο στην τηλεόραση του Σκάι ο διευθυντής του Ινστιτούτου Παστέρ κ.Μεντής και αυτό είναι αρνητικό. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Συνεχίζεται η εισβολή του κορωνοϊού στην Ευρώπη-Αυξάνονται κρούσματα και νεκροί

Έτοιμοι για λουκέτο σε σχολεία, θέατρα, γήπεδα
Εν τω μεταξύ όπως έγινε γνωστό νωρίτερα, η κυβέρνηση προχωρά στην έκδοση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για τη λήψη μέτρων αποφυγής και τον περιορισμό διάδοσης του κορονοϊού.

Στο ερώτημα πότε θα ενεργοποιηθούν απάντησε ότι λαμβάνουμε τα μέτρα μας για το χειρότερο δυνατό σενάριο αλλά δεν θα ενεργοποιηθούν όλα τα μέτρα αν δεν χρειαστεί.

Ο Στέλιος Πέτσας είπε ακόμα ότι εντείνεται η προετοιμασία για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων κρουσμάτων και των γενικότερων συνεπειών που αυτά μπορεί να συνεπάγονται.

Όπως είπε, στην κατεύθυνση αυτή, το Υπουργείο Υγείας βρίσκεται σε επιφυλακή και ήδη έχει προχωρήσει σε σειρά μέτρων. Έχουν οριστεί 13 νοσοκομεία αναφοράς, ενώ σε ετοιμότητα είναι όλα τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ, ο ΕΟΔΥ, η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων και ειδικών επιστημόνων. 

Στο πλαίσιο του συντονισμού για την πρόληψη, αλλά και την αντιμετώπιση πιθανών κρουσμάτων κορονοϊού, έγινε χθες έκτακτη σύσκεψη υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου, με τη συμμετοχή, πέραν του Υπουργού Υγείας, συναρμόδιων Υπουργών. Συνεδρίασε επίσης η Επιτροπή εμπειρογνωμόνων – λοιμωξιολόγων. 

Όπως  επισημάνθηκε από τον καθηγητή Παθολογίας – Λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπο του Υπουργείου Υγείας κ. Σωτήρη Τσιόδρα, ο κορονοϊός, με τα μέχρι σήμερα δεδομένα, εξακολουθεί να παραμένει μια ήπια νόσος. 

Δειτε Επισης

Της έκοψαν τα φρένα για να τη σκοτώσουν-Πώς κατάφερε να σταματήσει το αυτοκίνητο
Κ. Μητσοτάκης: Σημαντικό το πρόγραμμα visa express για Τούρκους επισκέπτες σε Αιγαίο
Βρέθηκαν υπολείμματα οστών στο ιδιωτικό οικόπεδο όπου είχε μεταφερθεί χώμα από τα Τέμπη
Βίντεο ντοκουμέντο από τη δολοφονία της Κυριακής-Η στιγμή που ο 39χρονος τραβάει το μαχαίρι
Κλείδωσε για τις 13 Μαΐου η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν στην Άγκυρα
Έως και τις 29 Απριλίου οι εγγραφές για επιστολική ψήφο στην Ελλάδα
Πειθαρχική έρευνα κατά Εισαγγελέως στην υπόθεση των Τεμπών
Στις 22 Απριλίου η συνάντηση για ΜΟΕ Ελλάδα-Τουρκίας
Η Αθήνα η πόλη που μυρίζει πιο ωραία στον κόσμο-Σε ποια θέση βρίσκεται η Λευκωσία
Εκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Παπανώτας με απόφαση Κασσελάκη